Hazai vizsgálatok is bebizonyították, hogy a multinacionális cégek élelmiszer termékei rosszabb minőségűek Kelet-Európában, mint nyugaton.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 24-féle azonos, vagy nagyon hasonló termékmintát hasonlított össze érzékszervi tulajdonságaik, összetételük és a jelölésük alapján – írja az agroinform.

Rosszabb minőségű élelmiszert hoznak a multik hozzánk, mint Nyugat-Európába

Nemrég a szlovák agrártárca jelentette be, hogy a Szlovákiában forgalmazott élelmiszerek jelentős része alacsonyabb minőségű, mint az, amit ugyanazok a cégek ugyanolyan márkanév alatt az osztrák piacon értékesítenek.

A szaktárca 22 terméket vetettek össze az Ausztriában azonos márkanévvel forgalmazott áruval. Az összehasonlításból kiderült, hogy a vizsgált élelmiszerek felénél a gyártók alacsonyabb minőségű termékeket hoztak forgalomba Szlovákiában, mint Ausztriában.

A szlovák szaktárca bejelentette, hogy a vizsgálatuk eredményeit az Európai Bizottság elé fogják terjeszteni. A magyar agrártárca szerint is az érintett tagállamok összefogásával, uniós szinten kell kezelni a problémát.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@aremy: hát tudod én piacra és elég sok boltba járok; külföldi multiba és magyarba. A külföldi multik nem csak jobb minőséget adnak, de olcsóbban is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Megvették a piacot bagóért @zar minőségi élelmiszeren meg busásan megszedik magukat.
Modern rabszolga tartás.
RonaGyuri
ez majdnem olyan kamu duma, mint árak KSH-s baromkodása =))
eszegfu
Az azért érdekes, hogy a cikk szerint a magyar "szaktárca" 24 féle terméket vizsgált, de "eredményként" a szlovákok megállapitását hozza, azt tárgyalja. Nekem az az érzésem, hogy a magyarok csupán rábólintottak és magukénak vallják...semmiféle mérés nem történhetett.
RonaGyuri
@aremy: hát tudod én piacra és elég sok boltba járok; külföldi multiba és magyarba. A külföldi multik nem csak jobb minőséget adnak, de olcsóbban is!
RonaGyuri
@magyarbakancs: s mi a véleményed az elvtársaidról CBA-sokról, akik lényegében szemetet hoznak be és dupla áron adják!
aremy
@RonaGyuri: én csak a tesóhoz járok de az áruk szerint változik a minőség.csak a tojást nézve kicsik és az év minden szakaszába. és nem japán csirke tojja gondolom ez az apró dömping is kintről jön mert lehet hogy ez kint méreten aluli
aremy
@RonaGyuri: a cba csak a többiek által kálónak minősített árút begyűjtik és mint hazai árulják.
Eladott Ország
www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=303070&bw=1&page=1&step=2
Borzasztó, hogy itt tartunk. A nagy multik persze megmagyarázzák, hogy miért rosszabb minőségű egy mosogatószer, miért van kevesebb mogyoró a csokiban, miért tart 1 évig egy márkás cipő. Azért ilyen, mert a felmérések, azt bizonyítják, hogy a magyar ember erre vevő. Még ekkora baromságot?!?! Ki hallott már ilyet? Úgy fogunk mi konvergálni Nyugat-Európához, ahogy a geometriában a párhuzamossági axióma ,azaz a párhuzamosak a végtelenben találkoznak. Az ilyen kleptokrata vezetőkkel , ilyen banánköztársaságban csak szemétlerakóhely lehetünk.
RonaGyuri
@aremy: pl. a citrusféléket nehéz lenne hazainak árusítani, de valóban a szemetet árusítják sokszor még a méregdrága (Bp legdrágább piaca mellett lakom) piacnál is pofátlanabb árakkal dolgoznak.
relatív
Ez inkább egy kacsának tűnik, mert aki ismeri a gyártás menetét nehezen tudja elképzelni, hogy egy gépsoron hogyan készül ilyen, vagy olyan minőségű termék, és mi a célja a gyártónak ?!

Talán a médiában megjelent hírek valódiságát kellene jogilag ellenőrizni !

A csomagolást azonosnak írják (!!!), tehát az összehasonlítás mikéntje sem értelmezhető !
aremy
@RonaGyuri: csak nem a fényutcai ? az orvosom javaslatára én már nem eszek délit délután este meg pláne.
RonaGyuri
@aremy: meg fogsz lepődni, de már régen nem, sőt még csak nem is nagycsarnok! =))
RonaGyuri
@aremy: tényleg meg fogsz lepődni - mikor utánanéztem a hivatalos site-okon magam is így voltam - az Óbudai!!!
aremy
@RonaGyuri: melyik a kolozsi vagy a flórián mögötti?
cs.n.
Kapásból mindenki a boltokra gondol. Ők nem gyártják és forgalmazzák a terméket, hanem eladják. Még a sajátmárkásakat sem ők gyártják, hanem más gyártó termékét forgalmazzák saját márkanéven. Azt is érdemes megnézni, mikről van szó. Nem alapvető élelmiszereket említenek példaként, hanem zacskós levest, spagettialapot, kólát, meg ilyeneket. Nagyobb ennek a füstje, mint a lángja.
relatív
Azt hiszem ez IS csak a folyamatos zsigeri EU ellenesség - alapos okból, vagy anélkül IS -igazolásaként jelenik meg az arra fogékony körben !

Egy csomagolási gyártósoron ilyen megkülönböztetést igen komplikált elérni, nem fizetődne ki a kapitalistának... ! Lehetne gondolkozni IS ( már a regnálóknak ! ) !
magyarbakancs
@RonaGyuri:" s mi a véleményed az elvtársaidról CBA-sokról, akik lényegében szemetet hoznak be és dupla áron adják!"
Gyuri bácsi!
Nem vagyok Fideszes, jobbikos, MSZP-s .
Tévedni tetszik nagyon ha aszt hiszi, hogy valamely szarkupac páttal is szimpatizálok.
RonaGyuri
@magyarbakancs: sajnos a dumád nem ezt igazolja! =))
magyarbakancs
@RonaGyuri: Tisztelt Gyuri bácsi dumálni nem szoktam azt a neveletlen kommentezők teszik.
Én véleményemet fejtem ki amennyiben nem tetszik, önnek ne olvassa.
Tisztelettel Magyar bakancs.
RonaGyuri
@magyarbakancs: csak az gond, hogy a "véleményed" valahogy mindig a kormány-propaganda szajkózása! =))
magyarbakancs
@RonaGyuri:
"csak az gond, hogy a "véleményed" valahogy mindig a kormány-propaganda szajkózása! =))"
Nem vagyok párt elkötelezett.
Tévedni tetszik.
Utálom minden pártot.
Nekem elegem van a sok dumából, hazugságból.
A szocialista kormányok is hazudtak ezek is, ezt csinálják.
RonaGyuri
az utolsó 3 mondatoddal persze egyet lehet érteni, de annál is inkább el kellene gondolkodnod az iderondított a valósággal semmiféle viszonyban sem lévő állításaiddal, mint "Megvették a piacot bagóért @zar minőségi élelmiszeren meg busásan megszedik magukat.
Modern rabszolga tartás.". Nos ezek a neked mocskos rabszolgatartók (betűre egyezik Orbánék dumájával) bagóért megvették (ez is orbáni baromság) szerinted. Nézz már körül, hogy hova és mit kellett építeniük, mondj egy példát amikor nem komplett lerottyant városrészeket kellett rehabilitálniuk, gyakran a csókosoktol aranyáron vett területeken!
RonaGyuri
ebben a szinte az egész matyar médiát átjárt gátlástalan baromságban a legundorítóbb, hogy szinte sehol nem engedik a hozzászólást, pl. a derék hvg.hu-nál sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.