A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton emlékeztetett rá, korábban csak annyi tűnt bizonyosnak a többek közt illegális migráció segítésével, terrorszervezet finanszírozásával, nukleáris technológiával visszaéléssel gyanúsított néhai Ghaith Pharaon botrányában, hogy Orbán Viktor több minisztere is érintett.

Varga Mihály előterjesztésére Pharaon cégei kastélyfelújítások után milliárdos adókedvezményt kaptak, Lázár János, a hírszerzést felügyelő miniszter nem járt utána, hogy egy körözött, hosszú bűnlajstrommal rendelkező emberről van szó. Pintér belügyminiszter Pharaon magyarországi tartózkodása során nem tett semmilyen lépést, hogy a körözött személyt elfogják, míg a Szijjártó Péter által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház közös céget üzemeltetett vele.

Sajtóhírek és az azokban bemutatott cégbírósági dokumentumok pedig azt is bizonyítják, Orbán Viktor családtagjai üzleti kapcsolatban álltak Pharaonnal.

A Fidesz-kormány bűnlajstroma most tovább bővült, miután kiderült: a nemzetközileg körözött személy azért igényelt vízumot, hogy személyesen Orbán Viktorral találkozzon

– közölte a Jobbik politikusa, emlékeztetve rá, hogy pártja a Parlamentben többször is kérdezte Orbán Viktort Pharaonhoz fűződő viszonyáról.

Az ügyet kirobbantó Demeter Márta miniszteri fejeket követel. Az MSZP-frakcióból kilépett képviselő az ATV-ben azt mondta, Pharaont politikai utasításra, az állami intézményrendszer asszisztálásával engedték be az országba csak azért, hogy Orbán Viktor családjával üzletelhessen, ezért a jogi felelősségre vonás mellett a politikai felelősségre vonás lehetőségét is vizsgálni kell.

A minimum az lenne, hogy az érintett minisztereket felmenti a miniszterelnök, de azt is meg kell vizsgálni, hogy Orbán Viktor tudott-e arról, hogy az ügyben többen is rá hivatkoztak. Ha ő tudott a dologról, akkor nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is a miniszterelnöki tisztségre, illetve Demeter szerint is óriási nemzetbiztonsági kockázata van az ügynek.

A miniszterelnök tavaly október 24-én a parlamentben az egész ügyet egy szövetséges ország „titkosszolgálati játszmájának”, a körözött szaúdi olajmágnást pedig professzornak nevezte, elismerve, hogy személyesen is találkoztak egy vacsorán, de előtte megvizsgálták magyarországi tevékenységét, és azt találták, hogy az a magyar törvényeknek megfelel, és nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt magában Magyarországra nézve.

A díszvacsorát az a jordán konzulátus adta, amely címére évekig voltak bejegyezve Pharaon cégei, hiszen Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja volt korábbi kézbesítési megbízottjuk – írja a 24.hu.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Csak minél nagyobbakat bevinni ennek a Janus arcú féregnek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
..és ez a dagadt Társadalmi Kapcsolt ..komcsizik.,hazaàrulozik..?
Clavigo
..és ez a dagadt Társadalmi Kapcsolat ..,hazaàrulozik..? Eeeez? Ez a Nemzethyyy Felolvasogép?Ez a mtterjàt csak azért nem adta el..mert kiment a divatból.
silber13
Eszméletlen, ahogy a kedves vezír az utóbbi hónapok potyográfiáin kinéz! És már nem is próbálják retusálni, mert reménytelen .Azarcáról minden leolvasható! Ez egy súlyosan beteg ember,aki romlásba viszi az amúgy is, az- általa beteggé tett országot..
Nagy Mária
Normális demokráciában, már ennek a fele elég lenne, hogy lemondjon, s világgá bujdokoljon a ME. Élünk mi még ilyenben, vagy csak álmodik a nyomor?
Ritka gerinctelen férgek csúszkálnak ott a nép házában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél