A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton emlékeztetett rá, korábban csak annyi tűnt bizonyosnak a többek közt illegális migráció segítésével, terrorszervezet finanszírozásával, nukleáris technológiával visszaéléssel gyanúsított néhai Ghaith Pharaon botrányában, hogy Orbán Viktor több minisztere is érintett.

Varga Mihály előterjesztésére Pharaon cégei kastélyfelújítások után milliárdos adókedvezményt kaptak, Lázár János, a hírszerzést felügyelő miniszter nem járt utána, hogy egy körözött, hosszú bűnlajstrommal rendelkező emberről van szó. Pintér belügyminiszter Pharaon magyarországi tartózkodása során nem tett semmilyen lépést, hogy a körözött személyt elfogják, míg a Szijjártó Péter által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház közös céget üzemeltetett vele.

Sajtóhírek és az azokban bemutatott cégbírósági dokumentumok pedig azt is bizonyítják, Orbán Viktor családtagjai üzleti kapcsolatban álltak Pharaonnal.

A Fidesz-kormány bűnlajstroma most tovább bővült, miután kiderült: a nemzetközileg körözött személy azért igényelt vízumot, hogy személyesen Orbán Viktorral találkozzon

– közölte a Jobbik politikusa, emlékeztetve rá, hogy pártja a Parlamentben többször is kérdezte Orbán Viktort Pharaonhoz fűződő viszonyáról.

Az ügyet kirobbantó Demeter Márta miniszteri fejeket követel. Az MSZP-frakcióból kilépett képviselő az ATV-ben azt mondta, Pharaont politikai utasításra, az állami intézményrendszer asszisztálásával engedték be az országba csak azért, hogy Orbán Viktor családjával üzletelhessen, ezért a jogi felelősségre vonás mellett a politikai felelősségre vonás lehetőségét is vizsgálni kell.

A minimum az lenne, hogy az érintett minisztereket felmenti a miniszterelnök, de azt is meg kell vizsgálni, hogy Orbán Viktor tudott-e arról, hogy az ügyben többen is rá hivatkoztak. Ha ő tudott a dologról, akkor nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is a miniszterelnöki tisztségre, illetve Demeter szerint is óriási nemzetbiztonsági kockázata van az ügynek.

A miniszterelnök tavaly október 24-én a parlamentben az egész ügyet egy szövetséges ország „titkosszolgálati játszmájának”, a körözött szaúdi olajmágnást pedig professzornak nevezte, elismerve, hogy személyesen is találkoztak egy vacsorán, de előtte megvizsgálták magyarországi tevékenységét, és azt találták, hogy az a magyar törvényeknek megfelel, és nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt magában Magyarországra nézve.

A díszvacsorát az a jordán konzulátus adta, amely címére évekig voltak bejegyezve Pharaon cégei, hiszen Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja volt korábbi kézbesítési megbízottjuk – írja a 24.hu.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Csak minél nagyobbakat bevinni ennek a Janus arcú féregnek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
Gyomrozzák?? nem volna jobb egy szív lapáttal emberek?? az hatásosabb lenne
RonaGyuri
Hogy is van Orbán akcióival a Soros-al szemben???
nyanya001
Csak minél nagyobbakat bevinni ennek a Janus arcú féregnek !
Foxley
Ha van sapka az is baj ha nincs az is. Nehéz mindenkinek megfelelni.
Hellcat
A takonygerincű fideszről ez lepereg...a vadbarom szavazói meg tapsolnak ehhez az egészhez.
bakegya
Térdre kell kényszeríteni-mert különben hanyadt vágja Magyarország után a fél világot is ez a dagadt törpe és pereputtya.
Zeta
Majdha az Ml bemondja, akkor fognak róla tudni az emberek, addig míg ez nem történik meg , addig ez a hír nincs. Így senkit sem fog felháborítani. Különbenis Viktor ilyet nem csinál, ő nem olyan ember!
kissé felnőttem
és ez a fajta hazaárulózza a másik embereket? kalákába ? avagy szép szintársulat és még konzultálna is ? Süketelés felsőfokon,. de kihagyhat ! mert kiváncsivá már nem tud tenni
Nekem az én pénzemből eltartottak ne azudozzanak ha kell ha nem kell alapon, és főképp ne hazaárúlózzanak. Hátha visszafelé sül el, Paksról , olimpiáról nem akart ??? erről meg már én nem akarok, a diákok buszos kirándulásai is ahogy a klikk képzeli? olyan lenne mint az ötletgazda, lazán megfontolatlanul gondolkodás nélkül valamit valamire felhasználni mert ?
találtak egy hivatkozási alapot. Kabaréba illő a gondolatmenet Lezuhan egy repülő attól még tőbb ezer fel fog szállni Klikk ezt is letiltatná? LE simán hát ilyenek vagytok.
quadrocopter
Orbán-rezsim = mocskos, hazaáruló harácsoló görények!
Clavigo
..és ez a dagadt Társadalmi Kapcsolt ..komcsizik.,hazaàrulozik..?
Clavigo
..és ez a dagadt Társadalmi Kapcsolat ..,hazaàrulozik..? Eeeez? Ez a Nemzethyyy Felolvasogép?Ez a mtterjàt csak azért nem adta el..mert kiment a divatból.
silber13
Eszméletlen, ahogy a kedves vezír az utóbbi hónapok potyográfiáin kinéz! És már nem is próbálják retusálni, mert reménytelen .Azarcáról minden leolvasható! Ez egy súlyosan beteg ember,aki romlásba viszi az amúgy is, az- általa beteggé tett országot..
Nagy Mária
Normális demokráciában, már ennek a fele elég lenne, hogy lemondjon, s világgá bujdokoljon a ME. Élünk mi még ilyenben, vagy csak álmodik a nyomor?
Ritka gerinctelen férgek csúszkálnak ott a nép házában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.