Fényes nappal pakolt ki egy férfi egy BKK-automatát a Szent Gellért téren – ez látható azon a videón, amelyet a BKV-Figyelőhöz juttatott el egy olvasó. A villamosmegálló tele volt, de nem avatkozott közbe senki.

A február elején készült felvételen jól látható, hogy az arcát csuklyával takaró férfi akkurátus mozdulatokkal dolgozik; a gép visszaadó nyílásából valamilyen eszköz, talán egy kártya vagy pálcika segítségével szedi ki a bent ragadt aprópénzt. Ez az a pénz, amely a jegyet, bérletet vásárló utasoknak járna vissza, de a nyílás eltömése miatt nem tudják az érméket kiszedni.

Az automatánál babráló férfi sokáig észre sem veszi, hogy akcióját épp videóra veszik, amikor mégis, akkor sietve távozik a helyszínről. Egyedül a felvételt készítő kérdezte meg a férfitől, mit csinál.

A névtelenséget kérő olvasó megírta, hogy a videóról eltávolította a hangsávot (mert hallatszik a hangja). Egyébként annyi hallatszik eredetileg, hogy megkérdezi az illetőt, mit csinál, aki azt válaszolja, hogy próbál jegyet venni.

Természetesen senkitől nem várható el, hogy fizikailag beavatkozzon egy ilyen akcióba – különösen egyedül, de aki a jövőben ilyet lát, hívja a rendőrséget vagy – ha van a környéken – szóljon a biztonsági őröknek (ebben az esetben például a 4-es metró lejáratánál biztosan voltak biztonságiak). A legfontosabb, hogy ne nézzük tétlenül az ilyesmit, ezek a gyökerek a mi pénzünket lopják!

- tette hozzá a felvétel készítője.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ha csak ő lopna és csak ennyit a BKV-nál... az évvégi jutalmak mik, ha nem a lopás egy formái egy amúgy veszteséges cégnél, a vezetői fizetésekről már nem is szólva...
Lepényleső
Eképp fosztják az országot,az ügyben találni a hatóságot?
ágimami
"A legfontosabb, hogy ne nézzük tétlenül az ilyesmit, ezek a gyökerek a mi pénzünket lopják!"

Már bocs, de aki a videót készítette, ő miért nem szólt a rendőrségnek, vagy miért nem hívta a biztonsági őröket???
quadrocopter
"Nem avatkozott közbe senki". Nem hát, mert a BKV-s IQ-bajnokok tutira a beavatkazóra rohantak volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.