A kormány a 4-es metró körüli csalások miatt keményen beleszállt azokba az osztrák építőipari cégekbe, amelyeknek az OLAF-jelentés szerint komoly gondok voltak a szerződéseivel. De a Heti Válasz szerint kérdéses, hogy mennyire lesz tartós a harag. A hetilap csütörtöki számában ugyanis azt írja, hogy az egykor az MSZP-SZDSZ csapattal összefonódott Strabag és Swietelsky a Fidesz-közeli focicsapatoknak adott kvázi "védelmi pénzért" cserébe túlélte a kormányváltást, sőt, az Orbán-kormányok alatt még több pénzt is keresnek, mint a kormányváltás előtt.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Mobil123
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@Mobil123: Semmi se lesz! Majd a pol pot fütyisz ügyész elsikálja!!!
Béla333
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas
"Az egyik olyan eset, amivel kapcsolatban több forrásunk is egybehangzóan állította: minden magyar párt érintett volt, ezért is ült el hamar a botrány idehaza. A "Strabag-ügy" nem is Magyarországon pattant ki: a 2006-os osztrák parlamenti választások idején számolt be a Profil osztrák magazin arról, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából magyar pártoknak adott adományokat eurómilliós nagyságrendben, egy PR-cégen keresztül. A lap szerint az Eurocontact nevű cég 2003-2005 között szisztematikusan kereste meg a magyar parlamenti pártokat, a dokumentumokban az M5-ös, M35-ös, M0-ás, M7-es autópályákról, a 4-es metróról és egy budapesti kórházról volt szó. A Strabag ebben az időben több ezekhez kapcsolódó közbeszerzésen nyert megbízást. A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."

Szeretik ezt a Strabagot mindkét oldalon!
Hellcat
Az a fránya kettős mérce...amig a szocik adtak nekik pénzt addig mocskos bűnözők voltak most már stratégiai partnerek. A fideszes beruházások miatt számtalan OLAF jelentés van...lézerjani simán azt mondta rájuk hogy alaptalanok...na de bezzeg ez...a 4es metrós...azt véresen komolyan kell venni.
quadrocopter
Az OLAF máris kezdheti az újabb vizsgálódást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.