Kezd rájuk égni a népszavazás, inkább kifarolnának belőle.

Úgy tűnik, a vártnál több aláírást szedett össze a Momentum Mozgalom az olimpiáról szóló budapesti népszavazás kiírásához, és ha ez tényleg beigazolódik, a Fidesz ugyanúgy visszatáncolhat a budapesti olimpiarendezés ötletétől, mint a vasárnapi boltzártól – értesült a Magyar Nemzet.

Egy népszavazás ugyanis több hónapra elegendő mozgósító erőt adna az ellenzéknek (köztük a Momentum Mozgalomnak), ami a kormánypártra nézve kedvezőtlen eredményeket hozna, ezt pedig szeretné a Fidesz elkerülni és gyorsan túllépni rajta. 

Az is a lehetőségek közt van a Magyar Nemzet szerint, hogy a Fidesz megpróbálja kigolyózni a kezdeményezést, mint ahogy ezt tette a vasárnapi boltzár eltörlésekor a szocialista Nyakó István "kopaszok" általi akadályoztatásával. 

Ha a Fővárosi Választási Bizottság tömegesen nyilvánítaná érvénytelennek az aláírásokat, az is hatalmas felháborodást kelthetne, még akkor is, ha a testület korrekt módon járna el. Ez is hosszasan felszínen tartaná az ügyet, ami megint csak az ellenzéknek kedvezne, a kormány pedig védekező pozícióba kerülne, pedig nekik a választói kedv alacsony tartása lenne kedvező. 

A Magyar Nemzet több fideszes politikust is megkeresett, legtöbben nem akartak nyilatkozni a témában még névtelenül sem, de volt, aki azt mondta, hogy a pártban is sokan elengednék már ezt az ügyet.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Eddig több milliárdot költött rá a Fidesz kormány !
Ezért még felelni fogtok remélem !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Eddig több milliárdot költött rá a Fidesz kormány !
Ezért még felelni fogtok remélem !
micfild
@nyanya001: Egyet mondj , - csak egyet... amiért bárki bármelyik oldalról valaha is felelt
nyanya001
@micfild: Igazad van részben, de ennyit az összes kormány együttvéve
nem síbolt el mint ezek !
szép új világ
Nem lesz olimpia? Se baj! A pénzt akkor is el kell lopni! Majd építenek egy Paks 3-at is.
volvós
Elvtársak !! Fidesz bukta 2.0...még hány lesz 2018-ig??
Aztán jöhet a bitófa az elszámolás után !!!
micfild
@nyanya001: hát.. ja.. volt aki nokiás dobozban vitte.. ezek konténerrel hordják.. jó sok konténerrel.
Cefi
@volvós: Nana! Még ott van paks2. Arról is kellene dönteni, ha noncs olimpia, akkor abból lopnak.
volvós
@Cefi: Ha van esze az ellenzéknek, a következö aláírás gyüjtés
a paks2 ellen lesz, aztán cumi az elvtársaknak !
quadrocopter
Ugye, hogy téli hidegben is pöccre indul a hordaszopatós? Na, meg őszi évszakban is!
Már csak a jövő tavaszira kell új gyújtógyertyával rákészülni!
cs.n.
A bátor szabadságharcos lázadók pártja inkább elsomfordál farokbehúzva, mint az a bizonyos gyáva kutya. Remélem, függöny is van a közelben, ami mögé elbújhat.
sveikukac
A Fidesz úgy sz..r, ahogy van, s amit művelnek, példátlan. Rabolnak pofátlanul, s még pökhendik is. Ám mindezt azért merik megtenni, mert olyan béna az ellenzék, mint lenne - mondjuk - egy csiga a ketrecharcban.
És azért tudják megtenni, mert kritikátlan, elvakult híveik bőven elegendő számban tolják a szekerüket. Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy majd a "kunhalmiágikák" fogják egyenesbe kormányozni az országot?!??!!!
Polgárháború meg kinek hiányzik???
Katasztrófa, ami itt van, s nem látok semmi reményt.
kissé felnőttem
még lesz itt agyalósdi.megmagyarázzák a saját kérdéseiket és elégedetten megállapitják,hogy a konzultáció sikeres volt 17 millió igen , senki tőbbet harmadszor.
kishazánkban élőket már kérdésre sem méltatják . nincs kit a tőbbi meg eszes ? meddig?
Hellcat
Pénzt már öltek bele...a károkozást már megkezték...esélyes a visszatáncolás...vasárnapi boltzárnál is teleszarták a nadrágukat.
nezelodo
Már gyanús ahogy az IQ Lala a fővárosra, a Tarlósra tolja az olimpiai pályázatot! Hahaha!! mindenki tudja, hogy ez a felcsúti dakota egyszemélyes döntése! Azért a haverok már rendesen megszedték magukat az előkészítésből és csorgott is vissza a suska ahova kell! (Nehogy valaki elvakultságában az államkincstárra gondoljon!)
Lepényleső
Na de ez sem lesz olcsóbb mint a felvetése?
wagabund
várjuk ki a végét...itt a kocsmában sem mertünk inni egy jóízűt a maci bőrére...pedig ez az alkeszok körében szokatlan...
human
Nem tehet mást. Ha eljut népszavazásig az ügy az aktivizálhatja a kormánnyal elégedetlen tömeget, kizökkentheti a fásultságból. Ezt nem akarják megkockáztatni.
karma1
@micfild: 18.22-re Nem volt nokias doboz,... De mire ez kiderult es a birosag is kimondta...:o(((
karma1
@human: Szerintem is ugy fognak eljarni mint a vasarnapi boltzarral kapcsolatban... Nem kockaztathatjak meg, hogy az emberek raebredjenek: kurva sokan vannak, akik ellenzik ezt az ocsmany maffiozot.
karma1
Azert arra kurvara kivancsi vagyok, hogy hogyan fogjak megideologizalni, de fokent le-mediazni az olimpiatol valo visszalepest, mert az sem lesz mindegy.

Ha visszalepnek, valamit kell mondaniuk, miert is tettek? Kivancsi vagyok az AKKORI kommunikalasukra!
human
@karma1: Orbánnak nagyon jó taktikaérzékű tanácsadója van (biztos nem is olcsó). Az a baj, hogy taktikával nem lesz innovatívabb az ország és nem fog csökkenni a társadalmi különbség. Az csak parasztvakításra jó.
karma1
@human: finkelstein haldoklik, habony drogos, ... Szerintem igazan csak otletel, es leporolta azt az otletet, amit a vasarnapi boltzarnal mar egyszer elsutott.
Az sem fogja zavarni, hogy kozben a sajat szajabol segget kell csinalnia : hiszen ezt csinalja azota, amiota 2010-ben kormanyra kerult.
Emlekszel, hogy mindenaron bevezette az idiota kdnp-s torvenyjavaslatot a vasarnapi boltzarra, amikor viszont mar nyilvanvalova valt, hogy mehet a nepszavazas ezugyben, akkor KOTELEZTE minden parttarsat, hogy a vasarnapi boltzar megszavazasanal IGEN-nel feleljen a szavazason, vagyis szuntessek meg a boltzarat, es hogy szigoruan fogja ellenorizni, retorziokat helyezve kilatasba, ha a parttagok megsem, vagy nemmel szavaznanak.

Asszem, most csak leporolta ezt a megoldast, es be fogja vetni most is, mast nem tehet, ha nem akarja, hogy a nep ontudatara ebredjen, legalabbis a meg normalis resze...
Kepzeld el, ha a nep verszemet kapna, es Paks2-rol is nepszavazast akarna tartani, plane annak a fenyeben, hogy minden szamitas megdol, ha Kazahsztan tovabbra is dragitja az urant. Eddig is gyenge labakon allt a projekt, bar a Don Padre minden modon vedte a vedhetetlent, de ha most osszejon, hogy milyen aktivak a pestiek, akkor mar az atomeromu ugyben is irathatnanak ki szavazasokat.
Ezt a sunyi ali babat a 40 (ezer) rablojaval egyutt vegervenyesen be kellene soporni mar egy jol vedett bortonbe
herczeg0210
Azt mondta a kupakos Lala, hogy a Fidesznek semmi köze az Olimpiához.Hát akkor??? Majd csak akkor lesz köze ha pénzt kell zsebre tömni!
Desischado
Remélem, bukta lesz nekik a javából. De ha be is veti a boltzáras trükköt, remélem, az emberek elkezdenek gondolkodni, hogy mégis meghátrálásra lehet kényszeríteni a csürhét. Akkor remélem, a dádénak is lesik, hogy ez nem lesz annyira nyerő nekik!
Yoda69
Gyava fergek. Nem merik megmerettetni magukat.
nezelodo
A boltzár feloldása után már a szájzárat is feloldhatná valamelyik, és kibüföghetné, hogyan zajlik a parlamentáris döntéshozás a dakota pártban! Bár nekem elég volt a szenilis KDNP-s "úgysem hallja a mikrofon" politikus bácsi elszólása is arról, ki választja a Köztársasági Elnököt! Na nem a parlament, hanem a Viktor! Eddig is tudtuk, ugyanaz döntött az olimpiáról is, most meg ráégetik a sameszai a Tarlósra! A hívek meg néznek, mint borjú az új kapura és alig találnak haza, aztán örülnek az eléjük vetett szénának, aztán kérődzve felbüfögik és bólogatnak tovább.
dr. prédikátor
Csak nyugi! Ezek a tetvek nyilván kiszállnak a rendezésből.Úgy gondolják hogy most már megint eleget loptak a közpénzből!!!Majd keresnek egy másik lehetőséget ahol lehet megint lopni!!!Gecik!!!
eszegfu
@human: 22:31 Maximálisan egyetértek! Jelen pillanatban -- egészen a 2018. választásokig -- O.V-nek az a legfontosabb, hogy taktikázzon. Azt mondhassák a "növekvő" számu hivei: milyen "rendes" ember, nem is kellett hozzá népszavazás, mégis megértette a nép szavát: ne legyen vasárnapi boltzár, meg olimpia. Az, hogy közben M.o. gazdaságát csak a KSH és az MNB "megrendelt" számai teszik "sikeressé" és valójában a tények alapján nem ezt tapasztaljuk, az teljesen érdektelen számára. Még azon az áron is ragaszkodik a hatalmához, hogy bizony itt-ott, 1-1 téma "ráég"!
emerencia
@karma1: tegnap 21:20-ra
Már körvonalazódik, hogy hogyan kommunikálja majd a kényszer visszalépést. Úgy, mint amikor a kisembert kirúgják a munkahelyéről. Épp nemrég mondta nekem valaki, hogy a férjét "elengedték" a munkahelyéről. Ezt szokták mondani, ha szégyellik a kirúgást. Kérdeztem tőle, hogy a férje nagyon akart-e menni? Á dehogy, visszamenne, ha hívnák. Orbán is így "elengedi" az olimpiát de boldogan visszacsinálná, ha volna rá népakarat mert úgy tovább tudnának lopni.
human
@eszegfu: Továbbá a gazdasági mutatókat az is javítja, hogy csúcsra van járatva az EU támogatások lehívása. A túlárazások tovább javítják a mutatókat, hisz ha 3-szor annyiért építenek valamit, akkor az 3-szoros többletként jelenik meg a gazdaságban. Csak a hasznossága nem lesz 3-szoros.
JAJMÁR
Köszönjük Momentum Mozgalom. A siker már biztos, akár így, akár úgy! A fidesz ezt is elbukta, a lejtmenete pedig folytatódik.
Olimpia pedig itt nem lesz. (Lehet, hogy senki sehol sem akarja igazán megrendezni?)
magyarbakancs
Az Olimpiai pályázatra, reklámra, promócióra ráköltött milliárdokkal mi lesz?
Kifogja visszafizetni?
Lehet Fideszesek gyűjteni a pénzt.
Kutyuska
Nem gondolom, hogy visszalép a kormány, ugyanis nagyon nagy valószínűséggel már szét vannak osztva az udvaroncok között a pénzek, amiket az olimpia kapcsán elköltenének.
Egy-két haver megharagszik, ha nem kapja meg a nyalásért megérdemelt jussát és nem tudni, mire képesek ezek ilyen esetben.
Zeta
Ezt a pénzt nem engedi ki a kezéből!
Fradigege
Ők is tudják, hogy krv nagy anyagi bukta lenne.
wagabund
nem mernek Orbánnak szólni...hogy miért, azt elképzelni sem tudom...
ma délután megtudjuk, hány szavazatot adtak át.
karma1
@Kutyuska: Szerintem vissza fog lepni, en mar csak arra vagyok kivancsi, hogy hogyan fogja kommunikalni, nem is a magyarok fele, hanem a NOB fele. Mert ott majd azert el kell mondania, hogy ezt csak o meg a tobbi maffiozo akarta, de nem a magyarok, foleg nem a budapestiek.
Hidd el, fog talalni mas helyet, ahonnan lopni lehet, majd szepen visszahozza fu alatt a letelepedesi kotvenyeket valamilyen formaban, ha az Unio nem all a sarkara kemenyen, akkor addigra mar a Paks2 is nagy erovel fog epulni, (igaz, abbol szerintem putyinnak is erosen vissza kell majd tejelnie), de hidd el, fog talalni mas ellophatot, hiszen semmi mason nem jar az esze, kizarolag a lopason es a korrupcion.
justhpeter
Tarlós akarta, Tarlós elviszi a balhét. Így történt, vagy nem az nem érdekes. Orbán egy ekkora szopást nem vehet magára, hiszen a Momentum a névtelenségből nullázta le a nagy fideSS-kdnp-t. Viktor legfeljebb majd elmegy egy hétvégi feltöltő wellnessre Grazba.
Borsodi
Akkor mos mit húznak elő a kalapból? Mert a pénzt szórni kell valami ürüggyel,lopni meg muszáj.
Kutyuska
@karma1: Idő közben megtalálta a Fidesz a megoldást, tuszi-muszi Lala már el is mondta, hogy a főváros ötlete volt az olimpia rendezés, nem a kormányé.
Ilyen a keresztény gerincesség fidesz módra.
öcsi55
Egy aprócska kérdésről mindig elfelejtkeznek,ami gondolom nem csak engem kib...ul dühít .Mint ha nem is mind a 10 millió magyart érintené ,csak a fővárosiakat.A minap szerettem volna aláírni de közölték velem ,csak ha fővárosi lakcímmel rendelkezem.Hát ez nagyon jó, mintha a vidéki adófizetők pénzére nem is lett volna szükség. REMÉLEM A PAKS II-RŐL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁSNÁL MÁR A VIDÉKIEK ALÁÍRÁSÁRA IS SZÁMÍTANAK!
karma1
@öcsi55: Bar mar annal az alairasnal tartanank! Rendes volt Toled a probalkozas...
:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.