Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában

Az államtitkár szerint:

tisztesség kérdése, hogy a gyártók minden országban ugyanolyan minőségű termékeket hozzanak forgalomba, egyúttal felháborítónak nevezte, hogy a magyar boltokban ugyanannak a gyártónak egyes terméke gyengébb minőségű, mint a nyugati országokban.

Zsigó Róbert utalt arra, hogy a magyar hatóságok laboratóriumi és érzékszervi vizsgálatoknak vetettek alá számos – osztrák és a magyar boltokban is kapható – terméket, az ellenőrzések pedig igazolták, hogy egyes árucikkek itthon gyengébb minőségűek, de előfordultak mennyiségi különbségek is. Az államtitkár felháborítónak nevezte az eltéréseket és jelezte, hogy egyes esetek akár a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát is kimeríthetik.

Hozzátette, hogy a kormány az elmúlt években nemzetközi fórumokon is fellépett az élelmiszer-minőség ügyében, szigorította a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2014-ben indított Szupermenta programja pedig erősíteni kívánja a fogyasztói tudatosságot.

Az eltérő minőségű élelmiszerek ügyben az Európai Bizottság is vizsgálódik és várhatóan lépéseket is tesz a helyzet rendezésére, a kormány pedig a jövőben is kiáll a hasonló problémák megoldása érdekében – tette hozzá az FM államtitkára.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Még mindig jobb minőség mint a médiában nem ritkán látható döglött patkányos, penészes helyeken készülő nemzeti eledelek. Soha nem értettem, hogy ezeket a cégeket/tulajdonosokat miért nem zárják be örökre?
Fordítva is megáll a dolog. A Kotányi fúszerek külföldön 2x annyiba kerülnek és 3x jobbak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Desischado: Dehogy ébredtek, még téli szunya van...
not me
Ez meg miben botlott meg, hogy újra előkerült a süllyesztőből? (nem mint, ha hiányzott volna)

Tudod, te vashiányos, elmebélileg számonkérhető (magyarul: vödör korom), aki csak azért nem ismeri a rovás írást, mert nem, ezt már SOK ÉV ÓTA MINDENKI TUDJA, te/ti meg most jöttetek rá - és még csak nem is magatoktól, hanem szlovák segítséggel.

Megint harcolni kell...
Mész a háborúba...

Felkészültél, cukrász?
Mindenre képes vagy, cukrász?
not me
Vagy szlovén?
Én a "szlov" után elvesztettem a fonalat.
not me
Szigorú fellépésre van szükség.
Ez olyan szomorú...
Még az utolsó szamuráj is elszomorodik emiatt.
Mostanában CSAK azért nem végeznek magukkal a szomorú szamurájok, mert kíváncsiak, hogy mi lesz Magyarországgal.
True anime.

www.youtube.com/watch?v=kqyA7dZBn_8
quadrocopter
Szarházi Zsigó! A helyhatóségi választás idején videózók hadát küldte a helyi emberekre, akik szóbaálltak újságírókkal! Szutyok egy patkány ez is!
papa.49
@quadrocopter: Miért lenne más FIDESZES!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.