Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában

Az államtitkár szerint:

tisztesség kérdése, hogy a gyártók minden országban ugyanolyan minőségű termékeket hozzanak forgalomba, egyúttal felháborítónak nevezte, hogy a magyar boltokban ugyanannak a gyártónak egyes terméke gyengébb minőségű, mint a nyugati országokban.

Zsigó Róbert utalt arra, hogy a magyar hatóságok laboratóriumi és érzékszervi vizsgálatoknak vetettek alá számos – osztrák és a magyar boltokban is kapható – terméket, az ellenőrzések pedig igazolták, hogy egyes árucikkek itthon gyengébb minőségűek, de előfordultak mennyiségi különbségek is. Az államtitkár felháborítónak nevezte az eltéréseket és jelezte, hogy egyes esetek akár a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát is kimeríthetik.

Hozzátette, hogy a kormány az elmúlt években nemzetközi fórumokon is fellépett az élelmiszer-minőség ügyében, szigorította a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2014-ben indított Szupermenta programja pedig erősíteni kívánja a fogyasztói tudatosságot.

Az eltérő minőségű élelmiszerek ügyben az Európai Bizottság is vizsgálódik és várhatóan lépéseket is tesz a helyzet rendezésére, a kormány pedig a jövőben is kiáll a hasonló problémák megoldása érdekében – tette hozzá az FM államtitkára.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Még mindig jobb minőség mint a médiában nem ritkán látható döglött patkányos, penészes helyeken készülő nemzeti eledelek. Soha nem értettem, hogy ezeket a cégeket/tulajdonosokat miért nem zárják be örökre?
Fordítva is megáll a dolog. A Kotányi fúszerek külföldön 2x annyiba kerülnek és 3x jobbak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Mi a baj ezzel,kilopják belőle azt,amit egyébként a nemzeti kormányunk szeretne megtenni?
A kereskedők az áruval,vezetőink az országgal kúfárkodnak? Melyik látszik etikusabbnak?
coni
Még mindig jobb minőség mint a médiában nem ritkán látható döglött patkányos, penészes helyeken készülő nemzeti eledelek. Soha nem értettem, hogy ezeket a cégeket/tulajdonosokat miért nem zárják be örökre?
Fordítva is megáll a dolog. A Kotányi fúszerek külföldön 2x annyiba kerülnek és 3x jobbak.
aremy
esetleg ha vissza állítanátok a kermit vagy mi is volt a neve az sem baj ha új nemzetes nevet kap mert volt ilyen is .de mint minden jó ezt is megszüntette valamelyik kormány.és zsigó "úr"mi lett a törökbálinti ipar szintű át címkézéssel???
lampa laz
Milyen jó, h a szlovákok észrevették, most van ok megint brüsszelezni
Amúgy azt hittem ezt a zsigóhabverőt lecserélték már egy komolyabb robotgépre.
nyanya001
@lampa laz: El kell terelni a figyelmet, hogy eddig 100 milliárdot
költöttek - magyarul loptak - el a bizonytalan olimpiára
lampa laz
@nyanya001: jól látod, még az olimpiát is elengedik, csak terelődjön el figyelem róluk. Amit eddig ráköltöttek annak zöme úgyis náluk van. Na, meg jön az újabb förtelmes konzultációjuk, h a tetves híveiket megint beetessék.
lampa laz
@nyanya001: nagyon jó, besírtam a röhögéstől, 1 aprósággal kiegészíteném, hiányzik a nyakából a kolomp, mert az a sok hülye birka csak annak a hangja után megy.
lusta
Lézer Jankó olyasmit is mondott, hogy bezzeg a sógoroknál a cocacola is finomabb. Hát kérem szépen nem szenvedek demenciában és emlékszem a nagy stratégiai megállapodásra.
www.sajto-foto.hu/hu/2012/kepek/csudai-sandor-fotoi/gyarlatogatas
solidedge
Talán figyelembe kellene azt is venni, hogy a magyarok egy részének a vásárlóereje az osztrák töredéke. Ezért kényszerből az olcsó és ezáltal természetesen silányabb árút veszik. De mi magyarok sem maradunk alul a silány termékek versenyében. A békeidőkben oly ízletes sertésmájkrém májtartalma tendál a nulla felé, a csirkebőrpép kiváltotta a húst a hentesárukban, a tejföl szakított a tehénnel és növényi olajakból tákolják össze. De sorolhatnám a szép hazánk által gyártott szemetet a végtelenségig. Történik ez azért, mert a vevők pénztárcájához kell igazítani az árú értékét. Ha már kifogynak az árú silányításának ötleteiből, akkor a mennyiséggel bánnak el. Változatlan áron a 10 dekás fóliázott felvágottak már csak 9 és 8 dekásak. A konzervek töpörödnek, lassan összeért a tetejük az aljukkal. Mielőtt a külföldieket fikáznánk illene rendet tenni a saját portánkon.
Desischado
@solidedge: Egyetértek. Ha lenne pénze a pórnépnek megtudná venni a minőségi árut is. Ezek most ébredtek fel?!
papa.49
Előkerültél hülye cukrász???
De minek!!!
Lepényleső
A kormány harsogja,hogy a demokrácia mellett az unió is az ellenségünk. Az ellenségtől szoktak szigorú fellépést követelni? Melyik ostromlott várkapitány kérte a támadókat,hogy a nőket és a gyerekeket is mészárolja le az ostromlók győzelme esetén? Nem a kert nagy,kicsi a kerítés?
nezelodo
Na örülök Zsigó úrnak, aki a kezdetekkor kikérte magának, amikor politikai ambícióval vádolták! Na ugorjunk, érdekesebb, hogy hirtelen "olimpiai szám" lett az élelmiszer minőségi kifogás!
Mit tetszettek eddig csinálni abban a magas hivatalban, ahol még a miniszterük barátjának lépfenés vágómarhái sem csapták ki a biztosítékot, amikor jóllakatta a közétkeztetésre kárhoztatottakat? Most meg világszám lett, hogy jobb az osztrák parizer? Ha igaz is, és sunyi dolog, de nem annyira, mint ami államilag zajlik itthon, és senki nem hal meg tőle! Rettegj magyar ne gondolkozz!
coni
Időközben tisztázódott, hogy az itt forgalmazott termékeket itthon gyártják, itthoni technológiával itthoni alapanyagokból és itthoni árakon forgalmazzák. Zsigó is tudhatná, hogy nem a multik hibája, hogy nincs fizetőképes kereslet a jobb minőségű termékekre. Hiába van néhány kézműves pék ha az emberek az albán kenyeret veszik mert csak az megfizethető számukra.
Mézike
@Desischado: Dehogy ébredtek, még téli szunya van...
not me
Ez meg miben botlott meg, hogy újra előkerült a süllyesztőből? (nem mint, ha hiányzott volna)

Tudod, te vashiányos, elmebélileg számonkérhető (magyarul: vödör korom), aki csak azért nem ismeri a rovás írást, mert nem, ezt már SOK ÉV ÓTA MINDENKI TUDJA, te/ti meg most jöttetek rá - és még csak nem is magatoktól, hanem szlovák segítséggel.

Megint harcolni kell...
Mész a háborúba...

Felkészültél, cukrász?
Mindenre képes vagy, cukrász?
not me
Vagy szlovén?
Én a "szlov" után elvesztettem a fonalat.
not me
Szigorú fellépésre van szükség.
Ez olyan szomorú...
Még az utolsó szamuráj is elszomorodik emiatt.
Mostanában CSAK azért nem végeznek magukkal a szomorú szamurájok, mert kíváncsiak, hogy mi lesz Magyarországgal.
True anime.

www.youtube.com/watch?v=kqyA7dZBn_8
quadrocopter
Szarházi Zsigó! A helyhatóségi választás idején videózók hadát küldte a helyi emberekre, akik szóbaálltak újságírókkal! Szutyok egy patkány ez is!
papa.49
@quadrocopter: Miért lenne más FIDESZES!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.