Ha tényleg lesz népszavazás, vagy összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Tarlós máris belengette az olimpiai pályázat visszavonását

Az Index tudósítása szerint Tarlós a népszavazás kezdeményezőit támadta, mert szerinte korábban kellett volna az aláírásgyűjtést megkezdeni. Szerinte néhány éve még a politika teljes mellszélességgel állt az olimpia mellett, de most az ellenzék kihátrált valamiért. Ez a főpolgármester szerint árulás:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.

A Magyar Nemzet már csütörtökön arról írt, hogy a vártnál több aláírást szedett össze a Momentum Mozgalom az olimpiáról szóló budapesti népszavazás kiírásához, és ha ez tényleg beigazolódik, a Fidesz ugyanúgy visszatáncolhat a budapesti olimpiarendezés ötletétől, mint tavaly a vasárnapi boltzártól.

A Momentum Mozgalom pénteken adja le az aláírásokat, a hírek szerint a szükséges 138 ezernél jóval többet, akár több mint 200 ezret is.

Formálisan a fővárosnak kell visszavonnia a pályázatot, nem a kormánynak vagy a parlamentnek, de ilyen döntések Magyarországon mindig a legmagasabb szinten születnek. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor már elkezdte távolítani a kérdést a kormánypárttól, mikor arról beszélt, annyi közük van a pályázathoz, mint a DVTK futballcsapat hétvégi összeállításához.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Annyira hangsúlyozzák, hogy ez kizárólag budapesti ügy, hogy gondolom Tarlóssal mondatják majd ki a visszakozást. Így a kormány ,,tiszta" marad, nem éri veszteség a bukta miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,, Szerinte néhány éve még a politika teljes mellszélességgel állt az olimpia mellett, de most az ellenzék kihátrált valamiért."
Először is nem a politikának, hanem a társadalomnak kell teljes mellszélességgel az olimpia mellett állni. Egyébként az elmúlt években minden nap bizonyságot szerezhettünk arról, hogy minden idők legkorruptabb kormányának nem adunk ilyen lehetőséget.
Másrészt a mi grundunkon nem a sapka, hanem az ilyen ,,függetlenek" repültek volna.
Aki Én
Annyira hangsúlyozzák, hogy ez kizárólag budapesti ügy, hogy gondolom Tarlóssal mondatják majd ki a visszakozást. Így a kormány ,,tiszta" marad, nem éri veszteség a bukta miatt.
Hellcat
A belejelntést a barna nadrágjában tette meg, hogy ne lássák mennyire be vannak szarva.
justhpeter
A kormány nincs egy méter gerinc sem, így természetes, hogy Tarlóssal vitetik el a balhét.
namihami
@justhpeter: És a Taplós, mint engedelmes és meghunyászkodó (állandóan) cseléd, inkább elviszi a balhét, csak benn maradhasson a jólfizető stallumban. Már nem vastagbőr, de egyáltalán bőr sincs a pofáján. Kevés ilyen behunyászkodó barom található még azon a fertályon is. Pedig nem kell sokáig kutatni értük.
quadrocopter
Hintás Pista a napokban még kiállt az olimpia mellett! Szar ügy belebukni, mi? Sötét kaméleon!
picike1
a
varju most károgna hogy nagy kár mert
ezen az olimiával nem csak hirnév
hanem sok pénztl is ellesünk
hisz jó üzlet is lenne minden tekintetben nagy kár !
ha nem itt lesz !
Edmond Dantes
Valamit tisztázzunk.Az aláírásokat azért szedték,hogy legyen az ügyről budapesti népszavazás!
Azt is egyértelműen jelezték,hogy ők az olimpia ellen vannak,de ettől az aláírás arra nem alkalmas,hogy meg is akadályozza a rendezést.Attól,hogy az ellenzéki pártok egyetértettek az olimpiával,azzal is egyetértenek,hogy legyen népszavazás,mert így tisztességes.Persze ezt a kifejezést a Fidesz nem ismeri,most megy a kétségbeesett hárítás meg a szokásos mocskolódás.
wagabund
Tarlósnak még nem szóltak, hogy új szlogen készül óriásplakát méretben:

Tarlós a hibás!

ezt nehéz lesz kimagyarázni...a sárdobálás beindult...
kukac50
Budapesti Népszavazás? A vidékiek adójából nem kell fizetni az olimpiát?
Az vonhatja vissza, aki az olimpia költségvetésének a szerződését aláírta!
Tarlós volt? Szerintem Orbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.