A szükséges 138 ezer helyett 266 ezer szignót adtak le péntek délután.

Minden elképzelésnél több aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom (és a kezdeményezéshez csatlakozó pártok) a budapesti olimpiáról szóló népszavazáshoz: a 138 ezer szükséges szignó majdnem kétszeresét,

összesen 266 151 aláírást

adtak le pénteken kora délután a Fővárosi Választási Bizottságnak.

"Azt szeretnénk üzenni a Fidesznek, Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak, hogy az, hogy nem kérdezték meg az embereket, arról, hogy legyen-e olimpia Magyarországon, az egy hatalmas és óriási mulasztás volt a részükről" – fogalmazott Fekete-Győr András, hozzátéve, hogy ezt megtette helyettük a Momentum. 

A mozgalom vezetője nyomatékosan felszólította Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is, hogy ne lehetetlenítsék el a népszavazást, ez ugyanis értékelése szerint gyávaság lenne a részükről, valamint elárulnák azokat, akik egyébként támogatják az olimpia ügyét.

A Magyar Nemzet már csütörtökön arról írt, hogy a vártnál több aláírást szedett össze a Momentum Mozgalom az olimpiáról szóló budapesti népszavazás kiírásához, és ha ez tényleg beigazolódik, a Fidesz ugyanúgy visszatáncolhat a budapesti olimpiarendezés ötletétől, mint tavaly a vasárnapi boltzártól.

 Tarlós István főpolgármester pedig pénteken, már a leadás előtt belengette a visszavonuló lehetőségét. Azt mondta: ha tényleg lesz népszavazás, vagy összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot. 

A Fővárosi Választási Bizottságnak 45 napja van ellenőrizni az aláírások hitelességét, és eldönteni, megvan-e a referendum kiírásához szükséges 138 ezer érvényes szignó. 

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A többség, mi bazdmeg; @Pergető: és a fideszállatok...
Javaslom a neved cseréld pergetőről röppentyüre. Csak előrevetítésként 2018-ra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Gratulálok minden résztvevőnek, aki meg szabotálta az aláírásgyűjtést, azok meg szégyelljék magukat!
A választófülkékben majd gondolunk rájuk!
aremy
az nvb és duplán fogja számolni és akkor 2000rel kevesebb!
Cefi
A többség, mi bazdmeg; @Pergető: és a fideszállatok...
Javaslom a neved cseréld pergetőről röppentyüre. Csak előrevetítésként 2018-ra...
quadrocopter
@Cefi: Vajon miért duplázta meg a g-t? Vagy a két g-s egy gyenge próbálkozó?
coni
Az ország 70%-a elutasítja az olimpiát, szomorú, hogy erre a hatalom ilyen későn reagál és ennyi pénzt költ egy soha meg nem valósuló projektre. Szerencsére itt a nemzetközi bizottság dönt nem úgy mint a vasárnapi nyitvatartásnál, így mindegy mit lépnek és hány kopasz van a VI-nál.
Aki Én
Csak csendben mosolygok... :)
Na jó, nem csendben.
Ez egy akkora maflás már most, hogy beszarás.
Verőce, Bringás, Pergető és még sok névvel megáldott g..., jól vagy kretén? Gondolom igazából nem lep meg a társadalmi összefogás, csak hülye vagy megérteni.
JAJMÁR
Gondoltam :) nagyon jó, egy-egy fontos ügyért ki tudnak állni az emberek!
Vajon mit lép erre a fidesz? Kihátrál, persze... mert majd tesz egy nagy "szívességet", de népszavazás nem lesz!
Jöhet a Paks2!
JAJMÁR
A már erre költött milliárdokkal (is) pedig el kell számolni!
Hellcat
Gratulálok...ezt így már nehéz lesz elkaszálni.
verőce21
Van, aki tizenkétszer írta alá a népszavazást,
a rendszerváltás óta kevés országos népszavazást sikerült aláírásokkal kiharcolni.
index.hu/belfold/2017/02/14/ervenytelensegi_aranyok_a_korabbi_nepszavazasi_alairasgyujteseknel/

Ez lehet, hogy elegendő lesz, a Fidesz akaratának megfelelően? :)
Cefi
@verőce21: Kiszólt a lyuk a gödörből...
Aki Én
@verőce21: Akkor csak 266.140 aláírás van. Így jobb lúzer?
Mi a jó neked abban, hogy hülyébbnek láttatod magad, mint amilyen vagy? Nekünk az is elég lenne.
lusta
A 45 nap teljes mértékben ki lesz használva, mert az aláírásokat és az adatokat nem a számítógépes program arial 12 betűméretével töltötték ki, holott ez pont az olimpiát érintő népszavazási kezdeményezés elengedhetetlen követelménye és erről a kezdeményezők is tájékoztatva voltak. Mégsem ilyen szőrös szívűek a NVB vezetői, de mindenkinek meg kell érteni, hogy így kissé neheebb az ellenőrzés. A hibás ívek egyébként is azonnal meg lesznek semmisítve, mert egyébként a környezetet fogják csak szennyezni és a szemetelést mégsem támogathatja a bizoccság, de ugyi az egyszerű emberek is így látják.
verőce21
@Cefi: (14:44) Kár, pedig én Terád tippeltem. :)
verőce21
@Aki Én: (14:57) Az érvényes aláírások számítanak.
nyanya001
Ezek után jó lenne ha Orbán a kezelőorvosával konzultálna
és nem szórná a közpénzt a hülyeségeire !
coni
@verőce21: Ne izgulj, a Fidesz sem akar olimpiát, vag így, vagy úgy lemondják mivel az nem kétséges hogy a lakosság nagyobb hányada elutasítja. Ez több milliárdos népszavazás nélkül is egyértelmű. Olyan mintha az internetadóról csinálnának népszavazást... költséges politikai bukta lenne.
verőce21
@coni: "Ne izgulj, a Fidesz sem akar olimpiát..." - mintha pont ezt írtam volna fentebb!(14:35)
Koppintod a mondandómat Skiccpali? :)
nemfideszes
@coni: Az lehet, csak így az ellenzéket tehetik meg bűnbaknak, és tovább uszíthatják a nyájat!
Finkelstein megdolgozik a pénzéért...
wagabund
várjunk egy cseppet...most felkéri a választási iroda a kopaszait, hogy segítsenek átszámolni az aláírásokat...
aztán tessék csak erősen figyelni...mert valami hibát fognak találni...
ha találnak hibát az is szopás, ha nem találnak hibát, az is szopás...

csak nagyon nem mindegy, hogy kinek...

szerintem Orbán már kiadta a parancsot...
vonotok
Még egy ekkora szar bandát mint ez a FIDESZ ! Hát nem ők alkotják a kormány vezető pártját?
Nem az ö döntésük, hogy mi történik ebben az országban. Most, hogy megszívták, hát kihátrálnak. Egy mocskos felelőtlen g...i banda.
nemfideszes
Csak így tovább fiatalok! A jövő a tiétek! Ne hagyjátok, hogy egy megalomán elmebeteg, és egy földbunkó gázszerelő tönkretegye!
JAJMÁR
Mindegy, hogy mennyit számolnak és mennyi lesz az érvényes, vagy érvénytelen. Ez már itt nem játszik, hisz úgy sem merik kiírni a népszavazást! NEM MERIK! Még vállalni sem merik a döntést! Nem mernek ezek semmit vállalni. Csak a hűbéresek előtt, kordonok mögött, meg a tévében, de csak amelyikben azt kérdezik, amire van jó válaszuk.
Ha valaki azt hitte volna, hogy az olimpia a lényeg, hát még csak az se!
Money, Money, Money - eccerűek, mint a faék!
Cicamama55
Nagyon örülök annak, hogy ezek a semmiből szerveződött fiatalok álljt intettek annak, amibe a meglévő pártoknak beletört a bicskája, illetve valami miatt nem akarództak tenni ellene. Lapítottak mindaddig, míg ezek az elszánt srácok bele nem fogtak saját erejükből! Lehet hogy erre a csapatra vártunk?!
verőce21
Jól megszívattak benneteket, a fineszesek ifjúsági tagozatával mi, sok libbant lipsi?
(lehet, hogy a Fidesz megkönyörül rajtatok és nem írja ki a népszavazást. Nagy bukta lenne.)
Rockxy
Ez érdekes. Ez egy gumicsont.
Bérrabszolgák olimpia-ellenes aláírást gyűjtenek.
A rabszolgaság évszázadok óta létezik, de nem vesszük észre?
A nem létező olimpia ellen kell fellépni?
Nem figyelemelterelés ez?
Miért nem gyűjtenek aláírást a minimálbér megkétszerezéséért?
És ha az lenne a válasz, hogy nincs rá pénz, teljesen jogos lenne a kérdés, hogy:
"Olimpiára van?"
Ugye, megint milyen hülye vagyok? :)
Papuska1
Az ország presztizsének emelése most elmarad. Szerintem, ha esze van a kormánynak arra utasítja a fővárost, hogy mondja vissza a jelentkezést. Párizsban majd örülnek, itthon meg nem kell a fővárosiaknak fejlesztés, beruházás, hát nem kell! Nem kell új híd, vasút a Liszt Ferenc repülőtérre, közlekedés fejlesztés, javuló tömegközlekedés, új utak, bérlakásépítés, új kórház és stb. Szerintem, ha egy kis esze van a kormánynak, mindenre azt válaszolja, hogy a fővárosíak aláírták, hogy nem kell! Így a beruházások kb. minimum a felét a NOB és az Olimpiát kivitelező és a befektetésbe bevont vállalkozások állták volna. Persze így sokkal kevesebb jut, belefogni sem érdemes. Egy ilyen cirkusz után úgy sem kapnánk meg a rendezést. Jól jön az a kis pénz a fejlődő vidéki városoknak, de a falvaknak is! A főváros, meg tartsa meg magának a szmogot, meg a közlekedési nehézségeket, ha annyira ragaszkodnak hozzá! A várrekonstrukciót még be kell fejezni, meg a vizes játékokat tisztességgel megrendezni, de többet nem kérnek a fővárosiak, ne erőltessük rájuk!
nyanya001
@Papuska1: A medúzák 650 millió éve agy nélkül élnek.
Szép hosszú élet vár rád :DDDD
Papuska1
@Rockxy: A minimálbér emelésre csattanós választ adtak az országban működő külföldi munkaadók. A nagy minimálbér emelés után alig valamivel, vagy semmivel nem kapott többet a dolgozók többsége. Ugyanakkor az emelkedő minimálbér jól hat az adózásra és a járulék fizetésre, hiszen a kötelező minimális befizetést ebből számolják. Lehet dilettánsnak lenni és hülyeséget követelni más kárára! Az meg megint butaság, hogy az állam ellenőrizze a munkaadókat, mert arra nincs joga! Ez nem a szocializmus. A munkahelyen a munkaadó és a munkavállaló vitájának elrendezése, a munkakörülmények ellenőrzése a szakszervezet dolga volna. Tessék utána nézni, így van mindenütt nyugaton! Hogy nálunk a szakszervezet inkább pártpolitizál? Ez sajnos igaz, de miért hagyták, hogy így legyen? Millós fizetésért nem érdeket véd, illetve a sajátját védi. A bérszínvonal alakulása bizony a szakszervezet dolga volna, csúsztatás a kormányra hárítani! Ő csak a közszféra béréért felel, az meg szépen emelkedik! Mindent azon tessenek számonkérni, akire tartozik, ha fúj a szél és esik az eső, az nem a kormány, hanem más felsőbb hatalom bűne, ha alacsony a bérszínvonal, az azért van, mert a nyugati tőkés sok hasznot akar kivinni, a magyar tőkés ellen meg mindenki tiltakozik, illetve azért van alacsony bér és rosz munkakörülmény, mert a szakszervezet erős szereptévesztésben van! Mindent attól kérjünk számon, akire tartozik!
Papuska1
@Mirabilis: Kiharcoltátok, hogy ne legyenek fejlesztések a fővárosban! Lehet ünnepelni!
nyanya001
@Papuska1: Ismered a mondást ?
Olyan ... vagy mint 6 pár rendőrcsizma DDD
Papuska1
@Mirabilis: Lehetséges, de sok milliárd híján nem érdemes. És vidéken több szavazó is van!
Papuska1
@Papuska1: Talán hozzátenném, London sem maradt az Unióban, pedig Ő akart!
Papuska1
@Mirabilis: Elolvasva a hozzászólásod, most már értem, hogy miért nem érted!
Perggető
@Mirabilis: Gyáva lipsi vakogás. Csupa egyforma duma. Válaszra sem méltatlak, ugató majom. Fizetett Gyurcsánybérenc.
Fradigege
Aláírtam. Szavazhatunk. Rendezzen a köcsög zsírmore Felcsúton olimpiát! Ott a Váli-vőlgy! Ott lehetne a vízilabda, kajak-kenu, vitorlázás, úszás, műugrás, vadvízi evezés, etc.
glorianna
@Papuska1: Bizony. Továbbá a fővárosiak által befizetett adók maradjanak a fővárosnál, a vidék éljen abból, amit maga adózik.
Így gondoltad?
Budapest városállam Mo. (majdnem) közepén?
Cefi
@Fradigege: És a helyi kísérleti atomrobbantás is, a kihelyezett fidesz-kdnp gyűlés helyszínén és idején.
Cefi
@Mirabilis: Miért ne vert volna át? Hát fideszállat!
karma1
@Rockxy: 18.32-re: mert a minimalber NEM dontes kerdese, hanem a koltsegvetes kialakitasa miatt van ra szukseg: tisztan gazdasagi dontes kerdese, es ez minden politikai rendszerben VAN!
A mertekerol mit mondhatnanak az emberek? Nana, hogy legyen a minimalber havonta netto 300 ezer, mert abbol lehet tisztessegesen megelni, felretenni, novekedni.
De van, aki ezt mar 250-es hataron is meghuzhatna, vagy csak 400 ezerbol jonne ki. Miert es hogyan mennenek ERROL nepszavazni?
Györe-Juhasz Eva
@quadrocopter: őt is megfurták, rossz projektnek minősitettèk.A 2 g-nek már jobban kell teljesíteni,új taktikával.Nem támadni,hanem sumákolva tapogatozni.
agnes200
Utólag majd azt fogja orbán állítani, hogy ő is pont meg akarta kérdezni a népet. És az a rendeget Olimpiát népszerűsítő óriásplakát és villamos reklám és egyéb reklám csupán egy magánkezdeményezés eredménye.
Györe-Juhasz Eva
@Papuska1: 18:52.Márpedig nyugaton igen is az állam ellenőrzi a bèreket, munkaidő betartását,pihenő napokat beleèrtve.
Nem szakszervezet, -arbeit police-.Az adófizetők általi befizetèsből,azaz közpènzből fizetik őket,
Ja ès nem lefizethetők.
Yoda69
Gratulalok a sikerhez.
Az olimpiara eddig kifizetetett penzeket pedig a fideSSnek a sajat kasszajabol kellene finansziroznia.
magyarbakancs
@Perggető:" Ki fog derülni hogy csaltak a lipsik."
A világ legjobb érzése mikkor szemközt lettetek fossssssva!!!
Lehet lipcsizni Pergető elvtárs!!!
Nemsokára ti jöttök szimpatizánsok, készítsétek a szátokat mer akkorát fossssok bele ,hogy élvezet lesz nézni .MOCSKOS FIDESZ,MOCSKOS FIDESZ
HAJRÁ MAGYAROK
quadrocopter
Nem kell színezni, de túlmagyarázni sem a Momentum és más gyűjtögetők sikerét, az tény, hogy egy vadi új szerveződés orrbavágta a hordát, de főleg a kajmán vágyait! Ez egyben jelzés értékű is, hogy egy kis defekt is leállítja/gátolja a rezsim óhajait. Ugyanakkor jelzés értékű a vegetáló balos pártok számára, hogy az eddigi, megszokottól eltérően, újra vágyik a magyar, ütősebbre, tökösebbre, hasznosabbra és eredményesebbre!
Ettől még nem fog elszáradni a mocskos rezsim, de komoly jelzést kapott, hogy nem oda Buda, a fóvárosi akarat nem azonos a kajmán vágyaival!
Azért is van jelentősége e kis győzelemnek, mert a horda már ki tudja hányadik maflást kapja a sunyiságaiért, aljasságaiért, a szart se érő, sumák, sunyi NER-ért, Orbán balfaszságaiért, melyeket bármennyire nem ismer be, attól még érezhetőek! Túlzásba estek a pofátlan, nyílt familiáris vagyonosodás szorgalmazásával köreikben, bűnözői körökben!
Magyarország a nemzetközi porondon sehol nincs, mi sem jelzi jobban ezt a színvonalat, mint az, hogy külföldi termékek zömének csomagolásán, kezelési utasításaiban még pápua nyelven is van tájékoztató, de magyarul nincs! Ugyanakkor van szlovák, szlovén, horvát, román, lengyel, orosz nelven!
Tehát semmi értelme az altatós, parasztvakító csillantásoknak, ha nincs mögöttük semmi!
Külföld nem hülye.
Jozefina
Gratula a 266 151 aláírónak. Ők az igazi bátor hősei ennek a történetnek!!!
panellproli
A főpatás és észkombájnjai úgyis kitalálnak valamit, amivel elkaszálják a népszavazást. De akkor tényleg kapára-kaszára!Nehogy már lemaradjunk a szőröstalpúak mögött!
Perggető
@magyarbakancs: Arra semvagy méltó, hogymegcsókold a Nemzetmentő Miniszterenök Úr lába nyomát! Mocskos lipsi vakogó!
Perggető
@Mirabilis: Lipsi vakogó. Nem osztott senki lapot. Majom.
silber13
@Mirabilis: Nem csak az! Egy suttyó paraszt,aki sosem bolgozott, csak a seggét nyalja a csúti hájas gnómnak!:-)))
silber13
@Mirabilis: Hagyd a francba ezt a betegesen hazudozó kIssebbségi kacsacsőrűt! Saját gondolata nincs, csak a frázis almanachokból, közhelyszótárakból ollózik, mert egíy igzi surmók, buta véglény!:-))))
magyarbakancs
@Perggető: @Perggető: Arra semvagy méltó, hogymegcsókold a Nemzetmentő Miniszterenök Úr lába nyomát! Mocskos lipsi vakogó!
Mocskos Fidesz szemközt lett @szarva a miniszter elnökötök.
Kicsi adalék ennek a buckalakónak.
A fővárosba nem lehet fel vinni a lélegeztetésre szoruló gyereket mert nincs elegendő lélégésztetőgép.
Heim Pál és a Betesda kh -ba kellene ellátni ezeket a gyerekeket.
De nincs megfelelő ágy és lélégésztetőgép.
Stadion van.
Kérdeznék valamit te Fideszes ha ez miatt meghal egy gyerek mert nincs lélégésztetőgép ki a hibás.?
Mert ez egy szakma a lélegeztetés nem mindegy fölég gyereknél ,hogy hogyan lélegeztetem.
Si-pap lélegeztetve ami azt jelenti ,hogy nyitva marad a lélegeztetés alatt a alveulus(lég hólyagocskák azt körültekintően kell csinálni mert emeli a vérnyomást.
Perggető
@magyarbakancs: Ki szólt hozzád majom!
silber13
@Perggető: Nemzetmentőt tecc írni!? Leginkább Nemzetnyomorító elmeroggyant hájtömeg, hatalmi tébolyában neki mingegy, mi lesz az országgal, egy megosztó, gyűlölködő parazita,pont olyan mint te! Egy ócska " cunctato.r"
silber13
@Perggető: van valami épkézláb mondacsod a " lipsi (!!) " vakogó megjegyzéseden kívűl? Mert ezszánalmas, miként a jávai előember óbégatása!
huKKK
@Béla333: @Cefi: @coni: @Aki Én: @verőce21: @nemfideszes: @wagabund: @vonotok: @Mirabilis: Mindenki higgadjon le.
Olimpia lesz, ha máshogynem megrendezem sajátkõccségen a kertekalatt.
Punktum.
aremy
@huKKK: jó jó de kinek a kertje alatt??
Cefi
@huKKK: Igen lesz. Párizsban. Én is pártolom. De ne fizesd. Hagyd ezt a francia adófizetőkre. Inkább fizess nekem egy sört a jó tanácsért.
huKKK
A fotón 31 csomag látható.
9 ezrével lett volna csomagolva?
huKKK
@aremy: Saját.
@Cefi: Vagy itt lesz és jöhet bárki, vagy Párizsban tartom, de akkor csak magyar sportolók jöhetnek.
A maga sörében hol az én hasznom?
A sörön tudok spórolni, az olimpián nem.
Cefi
@huKKK: Irigy vagy. Nem is megyek az olimpiádra.
huKKK
@Cefi: "olimpiádra"
Csakkibújt aszög azsákból. Elárulta magát.
Valójában a piámra pályázott.
magyarbakancs
@Perggető: "Ki szólt hozzád majom!"
Ideges vagy ?
Szedjél hangyát vagy járjatok kezelésre a buckalakódal együtt(Viktória).
Mocskos FIDESZES
Aki Én
@Papuska1: GRATULÁLOK az új rekordhoz!
Sikerült minden idők legostobább, legdemagógabb, legfélrevezetőbb hozzászólását összehoznod. Ekkora baromságokat szerencsére ritkán hallani. Még fideszes körökben is ritkán tapasztalni olyat, hogy valaki ennyire ne értse meg az ellenállást.
Azt azért jó látni, hogy önbizalomban nem szenvedsz hiányt, habár ez sokunknak igen fájdalmas. Tényleg nem semmi...
silber13
@Perggető: Csaltaj? Aztán hogyan,te hígagyú szellemi toprongy?:-))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.