Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében közölte: az ónos eső veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Estétől előbb a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a főváros és az Északi-középhegység térségében kell számítani gyenge ónos eső kialakulására, majd reggelig egyre inkább a déli, délnyugati megyékben, valamint helyenként északkeleten fagyhat le az eső.

Szombatra a gyenge ónos eső miatt már csak Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki, ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték, hogy továbbra is nagy területen lehet számítani ködre, de sűrű köd várhatóan már csak kisebb körzetekben, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében lehet. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bármikor kialakulhat. Néhol tartós ónos szitálásra is számítani lehet.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt szombatra Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben helyenként kisebb eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is előfordulhat, a Dunántúlon lehetnek napos időszakok. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mi van Szolnok megyét kihagytátok még itt vagyunk!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Igaz itt egész nap süt a nap, egészen jó idő van februárhoz képest...
A hivatásosak megint tévedtek, ennyi a történet...
36
@papa.49: Zalát is rendszeresen kihagyják. A meteorológus valamiért, mindíg pont úgy áll a jelentéskor, hogy észak-dél irányban, takarja a nyugati megyéket. Igaz is...Innen már szinte mindenki lelépett Ausztriába élni/dolgozni, úgyhogy ez, képletesen "már nem Magyarország része".
papa.49
@36: Hát tudod, vannak fontos, és kevésbé fontos részei az országnak, a legfontosabb része a felcsutkai dombvidék ez nyilvánvaló...
36
@papa.49: Hűha, most egy nagy hiátusomra hívtad fel a figyelmem. Töredelmesen bevallom, hogy nem tudom, hol van Felcsút. Be is írom a gugliba.:)
papa.49
@36: A Vértes hegység része, az M1 úttól kb. 25 km délre, Bicske magasságában, a 811 út vezet arra...
36
@papa.49: Látom már. -Eddig tényleg nem tudtam hol fekszik földrajzilag(őszintén, nem is igazán érdekelt)-pedig, szinte minden nap olvasok róla.- A gyerekeknek is megmutatom. Hátha kérdezik tőlük a földrjaz, vagy töri órán.:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.