A világon senki nem gondolta, hogy egy ilyen témával ez tényleg sikerülni fog. Nem véletlenül nem volt még Budapesten helyi népszavazás semmiről. 138 ezer érvényes aláírást iszonyú nehéz összeszedni. Az csak mostanában derült ki, hogy az olimpiarendezés ügye remek témaválasztás volt egy feltörekvő ellenzéki pártnak. Az olimpiáról szóló népszavazás soha nem szólt volna az olimpiáról. Arról szólt volna, hogy legalább minimális beleszólásunk legyen azokba az ügyekbe, amikről a fejünk fölött döntenek, de a mi életünket határozzák meg. Azért volt tökéletes téma az olimpia, mert egyszerre pozitív és negatív. Aki tiltakozni akart, tiltakozhatott, aki pedig azt szerette volna elérni, hogy hadd dönthessen a saját sorsáról, az elérhette. Amit viszont valószínűleg a Momentum sem vett észre az elején, hogy az olimpiai Ezt a kudarcot nagyon nehéz lesz másra kenni. Az olimpiarendezés tökéletes téma volt a Momentumnak

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Orbán Viktor kapott egy mattot.

Éz nem matt volt, hanem egy qrva nagy pofánbaszás egy szeneslapáttal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Orbán Viktor kapott egy mattot.

Éz nem matt volt, hanem egy qrva nagy pofánbaszás egy szeneslapáttal.
Szókrakész
Több, mint 200 ezer aláírás.
A Viktor vektor most a mínuszba tendál.
karma1
@Cefi: Es kozeledik veszesen a masik fosos nap: marcius idusa... Mert mar azt is kell szervezni, az idojaras is talan melegebbre valt, ugyhogy MOST van ideje mindenkeppen a nagy tunteteseknek: az idojaras nem szolhat bele hideggel, esovel, es persze millio es +egy ok is megvan ra...
Cefi
@nyanya001: Nem akarlak sértegetni de a küszöböt nem súrolta, hanem átugrotta. Aktuálisan szólva, olimpiai csúcsot döntött... :-)))
Cefi
@karma1: "óvakodj március idusától"... én a helyében nem óvakodnék, hanem monkrèten beszarnék! (Bár akkor megkerülne a @Pergető: )
quadrocopter
Á, nem mattot kapott a kajmán, hanem egy koki -és sallerkonténert, megtűzdelve vastagon csődörkolbásszal!
Itt van az "új irány" - BAZme-gye!
huKKK
@karma1: Hátulról a harmadik mondat végét elvitte a cica?
Fent a forrásból.
karma1
@huKKK: Klikkelj ra a cikknel mindig a zarojelben levo "Forras: 24.hu -"-ra, es akkor megnyilik egy uj oldalon az egesz cikk. Ne a bekuldo nevere, mert arra nem nyilik meg semmi, csak a bekuldo profilja, de az nem a cikk, nem mesz vele sokra. A "Forras" mindig KEK szinben jelenik meg...
cikicakk55
@karma1: február 17., 22:25

Sajnos a tüntetések elmaradásának az oka nem csak az időjárásban keresendő.Az a gond,hogy a fővárosban élnek a leggazdagabb emberek,akiknek nagyon jó így ahogy most van.Ők ugyan nem fognak elmenni tüntetni,mert piszok jól megélnek a fidesz kormányzása mellett.Így Budapesten ha sikerül is tüntetést szervezni,nem lesz annyi ember,hogy a FideSSt megállítsa,vagy lesöpörje a trónról.Ahhoz az kellene,hogy a vidéken élő nagyon szegények és a szegénység szélén egyensúlyozó emberek is feljuthassanak tüntetni.Ám ameddig a vidéki szegényeknek egy kiló kenyér megvétele,vagy egy helyi járatos busz jegy megvétele is gondot okoz,addig egy több ezer forintos vonat,vagy busz jegy egész biztos,hogy lehetetlenné teszi,hogy vidékről segítsék a Pesten élő tüntetőket.Már más oldalakon is megírtam,hogy valami olyan összefogás kéne,mint ami a békemeneteseket is összefogta.Buszok mentek a vidékiekért,sőt még a lengyeleket is busszal vitték Pestre. Egy igazi tüntetés ráadásul nem egy napig tart.Vidéki ember hol aludjon,ha nincs rokona Pesten? Mit egyen,ha az otthonról hozott zsíros kenyér elfogy? Hiába jó az időjárás,az csak annyit segít,hogy nem fagynak szét az emberek,de a létszámot nem növeli annyival,hogy a kormányt minimum megijessze.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 18:48
A megosztásban és ellentétek szításában a kormány (és OV) kitűnő!
Népi - urbánus ellentét mindig volt!!! De a kormány nem mindig szította!!!
Én éltem falun is, a fővárosban is. Egyik helyen sem fenékig tejfel! Mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya.
Tapasztalataim szerint a munkaképesek - és dolgozni akarók- jobban boldogulnak a nagyvárosokban, a betegek, elesettek, öregek rosszabb helyzetben vannak. Nem ismerik és ezért nem segítik egymást.
cikicakk55
bencemacska: Igen,abban teljesen igazad van,hogy se városban sem faluban nem fenékig tejfel az élet.Viszont a fővárosban több a lehetőség munkát találni,mint egy vidéki kisvárosban.Azt nem tudom,hogy a bérek tényleg magasabbak-e Budapesten,mint vidéken,de sokan azt írják,hogy Pesten például az ápolónőknek magasabb a bérük,mint egy vidéki kórházban.ugyan így a cégeknél is például a lakatosok órabére magasabb Pesten,mint vidéken.Ezt nem tudhatom,nem is folyok ilyen vitába bele.csak arra reagáltam,hogy hiába lett jobb az idő,nem fog a tüntetés nagyobb sikerrel járni,mert a vidékiek nem tudják segíteni a Pesten élő és tüntetni akaró embereket.,pedig az akarat és a segíteni akarás a vidéki emberekben is ott van,csak anyagilag nem tudják megoldani a vonat busz jegyek árát.
Nessy
Mit gondoltok a CÖF a saját zsebéből biztosít buszokat, ebédet stb.? Egy francnyavalyát! A mi pénzünkből, amit pártunktól és kormányunktól kap támogatásképpen.
elnyomott
Kár ebbe annyi politikát belevinni, hogy tocsog.
Az emberek zöme politikai meggondolástól függetlenül nem akar itt olimpiát,amikor annyi más fontosabb dolog kell.
Lehet ezen még csontot rágni, én abbahagyom.
Eladott Ország
"Ezt most benézték. Ilyenkor pedig nem elegáns olyan frázisokkal dobálózni, hogy „a sport és az olimpia képes arra, hogy a magyar emberek szívét egy ritmusra dobbantsa”. Mert ez jelen
kontextusban bullshit, ugyanis az ő szívük nem a magyar emberekével dobbant együtt, hanem a NAV-­hoz be nem kötött pénztárgép csilingelésének ütemére zakatolt együtt a haverokéval. Pofára esés volt ez a javából a nemzeti együttnyúlás rendszerének, és Borkai joggal feszegeti a kérdést, hogy „fel tudunk állni a mostani sérülés után?” Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy az a mi korántsem a nemzetet jelenti, hanem azokat, akik tátott szájjal rohantak be a faszerdőbe azzal, ahogy ezt az egész rohadt rendszert felépítették, és szépen lassan, hangyaszorgalommal megutáltatták magukat az országgal (Borkai meg a városával)."
bencemacska
@cikicakk55: ma , 14:15
Nálam - már jó ideje - nem szerepel az utazási költség, és sajnos az utazás sem .
Azt tapasztalatból tudom, hogy a munkaképes, dolgozni tudó és akaró embereknek jobb élete van a nagyvárosban. Az ápolónők például több helyen dolgoznak, pl.kórház - SZTK, kórház - magánrendelő, stb. Vidéken ez megoldhatatlan, ott háztájival lehet kiegészíteni.
Én pl. anno azt számoltam ki, hogy nagyvárosban, ha kirúgnak a munkahelyemről, másnap reggel ellenkező irányba kell mennem egy új munkahelyre és kész!, De vidéken ez költözést is jelent, vagy több órás munkába utazást!!!
Viszont mindig vidéki és idegen maradsz, rohansz, hétvégére "hazamész", míg van hova!!!. Még a szomszédaidat sem mindig ismered! Vagy mire megismered, valamelyikőtök el is költözik.
A tüntetésekhez is az összefogás hiányzik! Én legtöbbször a sajtószabadság megnyirbálása miatt tüntettem. Mostanára elfáradtam! Meg az is zavar, hogy azon poénkodnak, mennyi öregasszony van egy- egy megmozduláson! Hát : ők érnek rá, és nekik nincs veszíteni valójuk.
(Télen fázom, nyáron melegem van!)-:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.