Azért jobb lenne a későbbiekben azt olvasni, hogy a CEU-n vélelmezett felhívás az öncenzúrára csak valami félreértés következménye. Mert rendezvények elmaradását ugyan nehéz lenne félreérteni, és megtartottnak gondolni, de a rektori vélemény értelmezése azért még félre is csúszhat. Ha meg nem? Hát istenkém. Annyira zavarna, adott esetben, valakit egy új szakértő a kormánypárt körül. Sokkal többe nem kerülhet a jelenlegieknél. Legfeljebb majd kiplakátolják, hogy Magyarország nem csak államtitkárokban, hanem szakértőkben is jobban teljesít.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Erről ezt írtam:

Ez a taktika már a német zsidóknak sem jött be, nem is beszélve a magyarokról

A „heraus mit uns”-ra hajazó javaslat a CEU rektorától

Az mno.hu számolt be róla, hogy „Az egyértelmű kifejezés használata nélkül, de gyakorlatilag öncenzúrát vár el a Közép-európai Egyetem (CEU) rektora az intézmény oktatóitól. Lapunk úgy értesült Michael Ignatieff egy, a tegnapi nap folyamán tartott fórumon a „fegyelmezett magatartás” fontosságát hangsúlyozta, és többek között azzal érvelt, az egyetem a magyar intézményrendszer része”.
Michael Ignatieff nem is nagyon titkoltan az öncenzúra javaslatát tettekkel is alátámasztotta: „Elmaradt a héten Greskovits Bélának, az egyetem nemzetközi kapcsolatok, valamint politikai tanulmányok tanszéke tanárának előadása, amely azt boncolgatta volna, miként szállta meg a Fidesz a civil szférát. …. Emellett nem tartották meg a budapesti olimpia megrendezése ellen aláírásgyűjtést szervező Momentum Mozgalom fórumát sem”.
Nos azon túl, hogy – mint a címben említettem – történelmi tény az értelmetlensége, a lényeg nem értése, nem felismerése. Tessenek lehántani a maszlagot egyértelművé válik, hogy mind a „a Soros-birodalom álciviljei”, mind pedig más Sorosozások (pl. migráncs simogató) alapja, célja mozgatórugója az emberek zsigeri antiszemitizmusának felszítása. A mondat kicsiny hazánkban nem csak a Kölcsey által gondolat mentén igaz:
„Bújt az üldözött, s felé
Kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját e hazában,”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.