Tarlós István szerint azok az ellenzéki politikusok, akik hirtelen meggondolták magukat a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatban, felmondták a másfél évvel ezelőtti nemzeti egységet, elárulták az ügyet.

A főpolgármester a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: azokkal van baja, akik hirtelen "úgymond megvilágosodtak" és meggondolták magukat, és egy nemzeti ügyből – mert az olimpia alapjában nemzeti ügynek indult – pártpolitikai ügyet gyártottak. Azok, akik másfél évvel ezelőtt erősen támogatták az olimpia rendezését, majd most szembefordultak mindezzel, "nem túl jellemesen viselkednek, (...) képmutatóak, elárulták ezt az ügyet, felmondták azt a nemzeti egységet, ami másfél évvel ezelőtt volt az olimpiával kapcsolatban" – közölte Tarlós István.

Mint mondta, azoknak, akik az Agenda 2020 döntés után támogatták az olimpia rendezését, másfél évig eszükbe sem jutott aláírásokat gyűjteni. A főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázatot másfél évvel ezelőtt beadták, már akkor lehetett volna aláírásokat gyűjteni, ennek semmi akadálya nem volt.

Tarlós István az ügy egyik legszomorúbb elemének nevezte, hogy nem arról szól a "történet, mint amiről szólnia kellene". Szerinte demagóg és erőltetett hasonlatokkal heccelik a közvéleményt. Hangsúlyozta, hogy az olimpiarendezéshez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok "rengeteg pénzt adnak".

A főpolgármester szerint valószínűleg még most fognak aktivizálódni az olimpia támogatói. Mint mondta – "ne felejtsük el", hogy az az aláírás-mennyiség, amelyet a Momentum Mozgalom az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazásért összegyűjtött, nagyon soknak tűnik, és valószínűleg az ellenőrzések után is jócskán el fogja érni azt a minimális számot, amely egy referendum kiírásához szükséges, de egy csaknem kétmilliós városban csak a szavazóképes lakosságnak körülbelül a húsz százaléka lesz. "Tehát attól nagyon messze vagyunk", hogy ezt többségnek lehessen nevezni – tette hozzá.

Tarlós István azt mondta, a következő hetekben sok minden eldől, hogyan foglal állást a kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság és Fővárosi Közgyűlés, és az sem zárható ki, az is egy elméleti lehetőség, hogy a népszavazás előtt születik "egy negatív döntés", és akkor nem lesz miről népszavazást tartani.

A főpolgármester hangsúlyozta azt is: a magyar emberek régi álma, hogy olimpiát lehessen rendezni, egy olyat, amelynek nemcsak a konkrét sportértéke jelentős, hanem sok mindenre neveli az embereket: alázatra, a másik tiszteletére, a sportszerűségre és a fair magatartásra. Ezek nemcsak a sportpályákon fontosak, hanem az életben is azok lennének – fűzte hozzá Tarlós István, aki szerint ezekbe az olimpia ellenzői nem gondolnak bele.

Ezekről az értékekről szó sem esik a vitában. "Megjelennek emberek, akik végül is bevallják az utolsó pillanatban, hogy nem is annyira az olimpia ellen tiltakoztak, mint inkább szeretnének pártot, szeretnének hatalomba kerülni. Ez nem bűn, de lássuk be, hogy ez nem a sportról, nem a sport értékeiről, nem az olimpiáról szól" – jelentette ki Tarlós István.

Arra a felvetésre, hogy csak Budapesten lehet népszavazás az ügyben, miközben több vidéki településen is lenne a tervek szerint olimpiai helyszín, arról beszélt, hogy az olimpia rendezési jogát Budapest nyerheti el, de azt sem lehet mondani, hogy "a vidék teljesen mértékben intakt lenne a kérdésben" hiszen több megyei jogú város és balatoni település különböző mértékben részese lenne a rendezésnek.

Egy másik felvetésre, hogy a Momentum Mozgalom tagjainak kapcsolódásait balliberálisnak lehet minősíteni, Tarlós István azt válaszolta: "ez valószínűleg így van, de alapjában azért ők viszonylag tiszták, intaktak azoktól a spekulációktól, amelyek a magyar politikát, főleg a jelenlegi ellenzék politikáját kísérik".

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jaj Pistuka, már megint ... miért csak az ellenzékiek? Őfenesége és bandája, egy két rohadt Soros -tól eltekintve, nagyon mást hirdet mint egy pár hete!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Jaj Pistuka, már megint ... miért csak az ellenzékiek? Őfenesége és bandája, egy két rohadt Soros -tól eltekintve, nagyon mást hirdet mint egy pár hete!!! =))
1magyar
A f@t nemzeti, egy keskeny réteg a nemzettel fizettetné meg - valójában. Talán a paktumból kiszállt az ellenzék mert megvilágosodott,hogy ebből nagy bukta lenne?
Nessy
Nemzeti egység! Miről beszél Tarlós úr? Az elmúlt években még azt a keveset is sikeresen szétverték, ami volt!
Talán az értelmesebbek, akik tudnak számolni, rádöbbentek, hogy még csak a jelentkezés történt, és már hány miliárdba került, és ismerve a jelen gyakorlatot, hányszorosa lenne a tervezettnek a tény!
A 4-s metró "csalói" lilio,mos kiscserkészek a jelenlegiekhez képest.
justhpeter
Tarlósnak igaza lenne, ha egyetlen percre is független tudott volna maradni, de nem tudott. A teljes működőképességhez állandóan a Gazdaállatához kellett mennie pénzért, aki minden alkalommal a segítségért elvett tőle valamit. Akkor mire lehet megszólalni ? Ha 2010-ben lett volna ilyen nagyfiú, azt mondanám rendben, új seprő jól seper, de nem, az új seprő távirányítója is Orbánnál maradt. Akkor ...?
simmering73
Két milliós városnak a 20%-a az nem a többség - mondja ez a görény. De a bukott betelepítési népszavazáson részt vettek 98%-a az az ország többsége volt. Igaz, te féreg? Ha hazudni kell vág az eszed.
lusta
Kezdjük az alapoknál.
A népszavazás (ritkábban használt nevén referendum) a választópolgárok akaratának az érvényesítése, a demokráciának (népuralomnak) közvetlen eszköze.
A negyedmillió aláírást (266.000) nem az ellenzéki képviselők, hanem a fővárosi közgyűlésben még véletlenül sem jelenlevő Momentumosok gyűjtötték össze. Mellékesen Tahós Pistát 290.000 szavazó választotta meg.
Béla333
Azért legyünk őszinték: az ellenzék egyes pártjai eléggé össze-vissza beszéltek és tettek az Olimpia megrendezéssel kapcsolatban! Következetes csak az LMP volt: kezdetektől azt mondta: vágyálom, nem reális most az Olimpia!:

"...az MSZP és a Jobbik fenntartásokkal ugyan, de támogatja az olimpia megrendezését, míg az LMP a főváros jelenlegi gazdasági helyzetében inkább vágyálomnak tartja azt."
"A beszédek végén a fővárosi közgyűlés 25 igen, 1 tartózkodás (Gy. Németh Erzsébet, DK), és 1 ellenszavazattal (Csárdi Antal, LMP) megszavazta, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezését."
index.hu/belfold/budapest/2015/06/23/kell-e_olimpia_-_most_dont_a_fovaros//
coni
@Béla333: Látom nem érted. Nem arról van szó, hogy az olimpia kell vagy sem, erről nem dönthet az LMP sem az emberek megkérdezése nélkül. A probléma, hogy a többi város ahol kétséges volt a támogatottság (lásd Hamburg) időben kiírta a népszavazást és nem várta meg a lakossági kezdeményezést. Ráadásul így nem jártak úgy mint mi, hogy milliárdokat költöttünk egy olyan olimpiára amit nem nyerhetünk meg mert a NOB-nak is annyira nyílvánvaló, hogy nincs társadalmi támogatottsága.
Béla333
@coni: 09.15
Te nem érted: mielőtt az ellenzéki politikusok a kormánypártiakkal közösen 2015-ben nagy egyetértésben megszavazták, hogy kell nekünk az Olimpia, adjunk be pályázatot, az előtt talán fel kellett volna mérni (akár népszavazás, akár korrekt közvéleménykutatás alapján!), hogy vajon elbír-e ekkora újabb terhet az ország, mit is gondol erről a választó!
Nem jó szokás szerint az emberek feje fölött dönteni, dörzsölve a tenyerüket, hogy megint lesz egy jó zsíros kis közpénz lenyúlási lehetőség!
JAJMÁR
Hűen követi a Tarlós az utasítást. Nyomja rá a kudarcot az ellenzékre!
De ez a fidesz, sőt oRBÁN kudarca!
Elfelejtett "nemzeti konzultálni" is, pláne népszavazást kiírni. De ami késik, nem múlik, hát írják ki a népszavit!
(Persze, hogy félt a kudarctól, ahogy most is, képtelenek feldolgozni!)
JAJMÁR
...és még ő beszél az olimpiával kapcsolatban demagógiáról! Hát, van neki bőre :)
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/02/pontosan-olyan-mint-a-kormany-es-az-egesz-bubanatos-ner-rovidlato-ostoba-taplo/
"Tarlós , de jó hogy ti intaktak vagytok, vaze. Tarlós nem képes felmérni ésszel, hogy ő nem egy eldugott kis falu polgármestere, aki nagyjából azt beszél, amit akar és úgy veszi semmibe az ország többi részét, ahogy akarja. A nagyképűség megvan részéről, azzal nincsen gond. De annak képessége, hogy felmérje: Budapest érdeke nem helyezhető az ország érdeke elé és főleg nem mondhat ilyet egy főpolgármester, amikor az egész ország pénzéről van szó, tökéletesen hiányzik az emberből. Hagyományosan komoly ellentétek feszülnek a főváros és a vidék között. Mintha két, egymástól független országról beszélnénk, pedig ez nem így van és nem is lehet így. Tarlós tökéletesen illeszkedik az Orbán ­rendszerbe. Nem érdekli az ország, az országban élő emberek sorsa. Elvárja, sőt, megköveteli, hogy mindenki járuljon hozzá anyagilag az ő elképzeléseihez, miközben lényegében megveti, lenézi azokat, akiktől a pénzt várja. Pontosan olyan, mint a kormány és az egész búbánatos NER. Rövidlátó, ostoba tapló. Mindössze annyi a különbség, hogy ezt ő ki is mondja."
F_Viktor
"...sok mindenre neveli az embereket: alázatra, a másik tiszteletére, a sportszerűségre és a fair magatartásra. Ezek nemcsak a sportpályákon fontosak, hanem az életben is azok lennének."

1) Mive valt az elsport?
Kitenyesztett emberek, orvosi kutatocsoportok altal tamogatott, penztemeto.

2) Szep, hangzatos szavak tarlostol, de nekem az jutott errol eszembe, ha mar annyiszor es buszken kereszteny allamoznak, akkor talan egyhazunknak a gyuloletkeltes/gyulolet fokozasa helyett talan ebben a magasztos celokban kellene szerepet vallalniuk, ha mar tobb 10 milliarxos kozpenzt nyelnek le kulonfeletámogatása cimszoval.
lusta
Egy apróságról nagyon elfeledkeznek. Nagyon sokan szeretnék, hogy Budapesten legyen az olimpia. Lehet, hogy többségben vannak, lehet, hogy nem. Az ő véleményükre Tahós Pista és a sorosbérenc föld-trafik tolvaj értunk és qurmányunk miért nem kíváncsi? Elfelejtik, hogy a népszavazáson MINDENKI a támogatók és az ellenzők is elmondhatják a szavazófülkében a véleményüket. A hisztériás reakciókból látható, hogy ők is tisztában vannak azzal az egyszerű ténnyel, hogy a főváros lakosságának többsége ellenzi az olimpiát. Azzal is tisztában vannak, hogy keresni kell egy újjabb pénzszivattyút, pedig milyen szépen indult.
lusta
Hallgatva, olvasva ezeknek az embernek látszó véglényeket, örülök is, hogy - szerintük - nem vagyok része ennek a nemzetnek.
Fradigege
Pistikém! Tudjuk mire megy ki a játék. Netalántán megnyeri a bulit Budapest. Ki fogja felhúzni a stadionokat? Ki építi az olimpiai falut? Ki csinálja meg az infrastruktúrát?
bazmeg!
mészáros&mészáros kft., elois tiborcz pistike-a gazdád veje, garancsi, seszták pubi, stb. lehetne sorolni, aki turkálna emiatt a húsos fazékban. Te ehhez a nevedet adod. bazmeg!
Pityuka!
elnyomott
Nemzeti egység? Mikor volt itt utoljára ilyesmi?
A kedves vezér harca biztos, hogy csillagászati magasságokba emelte a nemzeti széthúzást.
Tarlóskám, attól, hogy rád kenik a trutyit, te még nem fogod tudni másra átkenni. ;-)
Cefi
Tarlós: Akik meggondolták magukat, felmondták a nemzeti egységet.

Tarlós elvtárs! Bepelenkázzalak?
quadrocopter
Hintás Pista olyan nemzeti egységről gügyög, amelynek legföbb akadálya maga a horda!
magyarbakancs
"Tarlós: Akik meggondolták magukat, felmondták a nemzeti egységet"
Milyen nemzeti egységről beszél maga?
Egy metró vonalat nem tudnak fel újítani,mit kezdenének egy Olimpia megrendezésével,lébonyolításával?
Meg roppantak Fidesz mocskok.
coni
@Béla333:" Következetes csak az LMP volt: kezdetektől azt mondta: vágyálom, nem reális most az Olimpia!:"

14 db fővárosi képviselő pedig azt mondta 2015-ben: Kérdezzék meg az embereket mit gondolnak az olimpiáról, de Tarlós plusz 15 képviselő leszavazta. Nem az OLIMPIA ELLEN SZAVAZTAK, HANEM A NÉPSZAVAZÁS MELLETT. Ez nagy különbség mint amiről Te beszélsz.

olimpia.hu/fovarosi-kozgyules-egyuttmukodesi-megallapodas-a-2024-es-olimpia-megrendezese-erdekeben
karma1
Na, most meg ez a buzi taho is buntudatot akar a budapestiek nyakaba varrni, es ez is kitagadja azokat a nemzet kebelebol, akik nem az o notajukat fujjak... Szar alak a fonokevel egyutt...
cs.n.
"Egy másik felvetésre, hogy a Momentum Mozgalom tagjainak kapcsolódásait balliberálisnak lehet minősíteni"
Ez nem egészen így volt, hallottam a műsort. Ifj. Tóth barnanyelvdíjas szerkesztő nagyot ment a ma reggeli adásban is, nem csak ebben az interjúban. De maradjunk a Tarlós-félénél. Ifj. Tóth nem csak felvetette, hanem tényként állította az ún. balliberális minekhíjjákot, Tarlós ebbe nem ment bele, maradt az ellenzéki pártok ekézésénél. De mégsem ez volt a legszuperebb a mai Vasárnapi Újságban, még csak nem is ifj. Tóth interjúja Rétvárival a keresztényüldözésről, vagy Schmidt Maris és csipet-csapata véleménye a "trumpizmusról". Benne voltak a NAGY ŐK a műsorban, szintén ifj. Tóth mikrofonja előtt. Öt éves a Békemenet! Erről lelkendeztek Bayer, Bencsik, Fricz, Csizmadia, Stefka. Na ez már igazán sok volt, még ehhez a fidesszopó (nem mellesleg: "független" közmédiás) műsorhoz képest is. Alacsony vérnyomásúaknak ajánlom a meghallgatását.
picike1
csinálja mindenki a maga dolgát és kész a dolog !! olimpiát hajrá Budapest!!!
Yoda69
sarlos elvtars, nagyon izzadsagszagu magyarazkodas. Nem lehet esetleg, hogy a magyarok tobbsege nem akar olimpiat? A magyarok tobbsege szeretne normalis korulmenyek jkozott elni, es nem olimpiara pocsekolni a penzt. ha on nem igy gondolja akkor inkabb mondjon le, mert nem kepviseli a tobbseg akaratat.
lusta
Ki beszél itt olimpia ellenességről? A 266 ezer aláírás nem az olimpia ellenességről szólt, hanem az olimpiáról való népszavazásról. Ha a nemzet annyira egységes, ha a zemberek annyira akarják, akkor a lehető leghamarabb ki kell írni a népszavazást és a nagy egységes nemzet, benne a legegységesebbek, a budapestiek döntenek az olimpia mellett, vagy kiderül a nemzetellenesek, nemzetidegenek, magyargyűlölők kerülnek többségbe és az olimpia ellen szvaznak. Tahós Pista is elmondhatná, miért kell visszavonni a pályázatot, amikor csak egy népszavazást tartanának róla?
bencemacska
Hol volt itt nemzeti egység???
OV életeleme a viszály szítása! Ha béke lenne eltűnne a már 10 éves királysága!!!
coni
14 fővárosi képviselő már 2005-ben is az olimpiai népszavazásra szavazott, így nem az ő véleményük változott meg hanem a civilek csatlakoztak hozzájuk.
olimpia.hu/fovarosi-kozgyules-egyuttmukodesi-megallapodas-a-2024-es-olimpia-megrendezese-erdekeben
nemkati
Ha az olimpiai pályázás nem úgy kezdődött volna, hogy számolatlanul szórják a 10 milliárdokat a csókosoknak, talán többen nem gondolták volna meg magukat. De ahogy repkednek a milliárdok, és sokszorozódik a tervezett bekerülési költség, az emberek aggódnak, hogy ezt nem fogjuk tudni kifizetni. És majd ha eltakarodik ez az ocsmány kormány, és mégis megrendeznénk az olimpiát, utána hiába mondaná az akkori kormány, hogy 0rbánék felelőtlenül szegénységbe taszították az országot, ugyanúgy leperegne róluk, mint minden más.
Cefi
@picike1: Verd a saját farkaddal a csalánt, ne az országéval!
picike1
@Cefi: nincsen értelme rád figyelni se vedd észre magadat végre buta senki vagy ennyike
coni
@lusta: Igazad van. Az pedig nagyon-nagyon szomorú, hogy Tarlós (egy Főpolgármester!!!) azzal hárította el a népszavazás kiírását, hogy a 4-es metróról se szavaztak és a budapestiek nem lennének képesek(!) reálisan dönteni. Figyelmenkívűl hagyta, ha ő nem, akkor a NOB ki fogja kérni a budapestiek véleményét a döntés előtt...
Cefi
@picike1: Kis buzeráns! Nem volt elég a múltkori? Felőlem kezdhetjük. Egyszer már szarrá röhögte magát rajtad a fél internet. Mert természetesen tettem róla, hogy ne csak a propelleren röhögjenek rajtad. Tehát, ugorjunk neki!
Béla333
@coni: 11.49
Amit beidéztél, az csak az "ellenzéki" képviselők sunyiságára, hazugságára példa, hiszen először
az LMP-s Csárdi Antal kivételével 2015 juniusában megszavazzák, hogy nyújtsák be az Olimpiai pályázatot:

"A beszédek végén a fővárosi közgyűlés 25 igen, 1 tartózkodás (Gy. Németh Erzsébet, DK), és 1 ellenszavazattal (Csárdi Antal, LMP) megszavazta, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezését."
index.hu/belfold/budapest/2015/06/23/kell-e_olimpia_-_most_dont_a_fovaros//

Aztán néhány hónap múlva - 2015 decemberében - meg azt, hogy legyen vagy ne legyen népszavazás az Olimpiáról?:

"Horváth Csaba népszavazásra vonatkozó javaslatát a testület - 14 igen, 16 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett - nem támogatta. "
olimpia.hu/fovarosi-kozgyules-egyuttmukodesi-megallapodas-a-2024-es-olimpia-megrendezese-erdekeben

Nem fordítva van normális esetben, ha őszinte a szándék?
Először kérdezzük meg a népet, aztán döntsünk?! Nem?
Nálunk meg először eldöntik, aztán meg azon tanakodnak, hogy megkérdezzük-e a népet?
CsipkeRózsa
Tarlós: "a magyar emberek régi álma, hogy olimpiát lehessen rendezni,"

az álmok nem mindig valósulnak meg.
karma1
@coni: Ami jonak latszhatott 2005-ben, az mar 2008-ban remalom lett, Jott a recesszio, es 3 eve meg Paks2, tarsoly ugy, 3000 manyup penz, stb...
Ne mondd mar, hogyha egy haziasszony ma ugy dont, hogy holnap csinal egy isteni nagy ebedet, tortaval, de nem jon meg a nyugdija, akkor nem valtoztat az elkepzelesen, hanem mindenaron tartja magat a nagy puccos vacsorahoz???
Az idok valtoznak, nagyon gyorsan es nagyon nagy mertekben is, tehat ami ma meg jo bulinak latszik, az lehet, hogy holnap az eletunk vegeig tarto kolcson visszafizetese lesz...:o))))
coni
@Béla333: 11:49

Annak idején sok általam nagyra becsült szakember is támogatta az olimpiát és hosszú évekig tartott a pályázat előkészítése. A népszavazást azonban 10-15 évvel korábban nem írhatják ki, de a nagy beruházásokkal várhattak volna a népszavazásig. Tény, hogy azóta csökkent több mint 20%-al a támogatók aránya amióta az állami beruházások 5x-6x annyiba kerülnek mint máshol. Ha megfigyeled pl. Karácsony mindig is tartózkodott állástfoglalni az érintettek helyett csak elmondta az ellenérveket is, és ez egy politikus dolga.
Az LMP-ben sok értékes politikus van, de politikusokkal kapcsolatban a kritika nélküli vallásos áhitat nem vezet jóra.(lásd az országra borult narancsködöt).
Györe-Juhasz Eva
Règóta semmi nem a nemzet èrdekeiről szól,
mint most sem.
Az olimpia megrendezèsèbe csak belerokkan az ország,a fityisz ès maffiózó bandája viszont újra nagyot kaszálna,
Ha annyira akarnak olimpiát,rendezzèk meg abból a pènzből,amit eddig elloptak a nemzeti kasszából .
picike1
@Cefi: nem is imersz te szerencsétlen engemet szálj le rólem te gyenge ész !
Cefi
@picike1: Aranyhal memóriájú véglény! Na nézz vissza az idövonalon kis bugyibuci! Az internet nem felejt... Bár akkor nem Cefi volt a nickem, az ötszöri kitiltás közben. Na keress sutyi. Ha nem találod, hát feldobom ide. Az nincs törölve. Szóval ki-nem-ismer-kit ? Te akartad...
picike1
@Cefi: na szóval egy véglény az néked az édesanyád aki szült erre a világra tégedet tudod én csak válaszolotam neked ki az a véglény !
Cefi
@picike1: Tudom. Te. Kis idegbeteg. Vedd be a nyugtatódat, és menj pihenni.
picike1
@Cefi: : nem is imersz te szerencsétlen engemet szálj le rólam te gyenge ész !
Cefi
@picike1: Nyugszik a beteg. Ha nem megy, vegyél elő egy Orbán képet, és maszturbálj egyet. Hidd el lenyugszol. Ha nem, akkor felrakom a "régi dolgaink" linkjét. Attól majd sikerül.
slowles27
"Tehát attól nagyon messze vagyunk", hogy ezt többségnek lehessen nevezni – tette hozzá.

Arany drága tündérbögyöllőm!

Akkor ti és az úgynevezett többségi fölhatalmazásból született döntéseitek hol a búbánatban vannak??? Szerény számítások szerint is egy másik bolygón. De inkább egy másik galaxis lesz az.
Cefi
@picike1: De én igen. Úgyhogy a véglényezésért bocsánatot kérek. A véglényektől.
Mobil123
Olyan jókat szórakozok itt ! :-D

@Cefi: Ő a google fordítos valami! :-D
karma1
@picike1: 11.18-ra: Szoval akkor jol gondolom, te nem elsz Budapesten, de meg csak Magyarorszagon sem... Picikem, ha te hajrazol az olimpianak, akkor nem tudod, mihez irkalsz. Mondd, valaha el akartal menni egy olimpiai kozvetitesre is szemelyesen?
OK. ha Budapesten lenne, akkor ki tudnal fizetni egy-egy fontos esemenyre, 15-20-30 ezer forintot??? Csak ugy kerdezem, mert ha igen, akkor neked erdemes kovetelni, hogy Pesten legyen az olimpia, ne mashol, mert legalabb igy az utikoltsegedet megsporolod. De semmi mast nem!
Szuk fel eve, hogy a rioi olimpia befejezodott. Es mar most rohadnak a stadionok, az oriasi letesitmenyek.
Te hol gondolnad Pesten, hova kene meg egy stadiont felepiteni, amit aztan a kovetkezo 1000 evben kerulgetni kell majd csak, mert utban lesz???
Ha viszont csoro vagy, es csak TV-n tudnad nezni az olimpiai esemenyeket, akkor nem mindegy, hogy a Nepstadionbol kozvetitik, vagy Los Angelesbol?
Viszont megnyugtatlak: mar igy is egy kalap penzt fogsz fizetni, mert a te borodre mar elore szervezett milliardos kiadast a futyisz-kormany. Es most vissza kell , hogy lepjenek, mert a budapestiek nem akarnak az elkovetkezendo 8 evben total kaoszt Pesten, az amugy is szetbarmolt fovarosban, az olimpia utan viszont nem akarjak kerulgetni, es foleg fenntartani a monstrum epuleteket.
Mondd, fel tudod fogni, hogy mirol beszelek, vagy csak fujod a baromsagaidat?
picike1
@karma1: én tégedet mikor kérdezgetlek no majd akkor gyere ujra ok
Cefi
@picike1: Icuri-picuri, nem is a medvehúsra fáj a fogad!
Ludmilla
miféle nemzeti egység,tarha?Amit két lábbal tapostok az érdekeitek szerint?Menj te a p...ba,a tolvaj bandáddal együtt...
karma1
@Cefi: Ugy latszik, a tuti magyart nem igazan erti... Persze, mindenki irhat ugy, ahogy tud, esetleg rossz helyesirassal egy-ket szot, de hogy mondatok jonnek elo tole teljesen ertelmetlenul es osszefuggestelenul, mint egy kinaibol forditott elektromos kutyu hasznalati utasitasaban - hat az azert egy kicsit sok...
tutajos
Ne süketelj Pubi !
Figyelj Haupt Bürgermeister Úr !
Te most tényleg hülye vagy, vagy csak tetteted magad ??? !!!
Te tényleg nem tudod, vagy csak nem akarod tudomásul venni, hogy az általad
árulónak nevezett ellenzéki pártok támogatásával a 261 151 aláírás nem az
olimpia rendezés ellen, hanem az olimpiarendezés kérdésében az olimpiai
népszavazás kiírásáért gyűlt össze ???
Ha nem lenne a fejed az Illibsi gazdaállat kipufogójában, akkor talán még azzal a következménnyel is számolnál, hogy számodra akár kedvezően is alakulhat az a rettegett népszavazás eredménye!
Viszont értem én, hogy ágálsz-hezitálsz, hiszen Te is láttál már kerítésen varjút,
ami valóban nem lenne(lesz) egy szívderítő látvány az esetleges "deficites"
olimpia megrendezést követő lincseléskor !!!
coni
Mivel a felmérések szerint erősen lecsökkent az olimpiát támogatók száma, logikus, hogy csak akkor kaphatnánk meg a rendezési jogot ha a népszavazás az ellenkezőjét bizonyítja.
Így mindenkinek érdeke egy népszavazás. Ezért nagyon(!) furcsa, hogy a NOB elnök nem támogatja, vagy úgy tesz mintha a népszavazás miatt adnák Párizsnak a rendezési jogot.
jancsipapa
Ez egy nagy hülyeség . De ,ha így is lenne : - minden joguk megvan hozzá . Nem azt kapják amit vártak ( ígértek nekik ) , minden többszörösébe kerül ,mint a valós ára , már elszórtak húsz milliárdot ,mindenféle elnökség , bizottság ( pénzlehúzó sóhivatalok ) alakultak . A sok levitézlett ,hazug élősködő már megkapta a jól fizető pozícióját ,dőzsölhet ,utazgathat ," tanácsokat adhat milliókért ,stb ... Erre mondanak nemet .
Aki Én
Nemzeti egység itt sosem volt, sőt miattatok sosem lesz. Itt van néhány politikus, aki segget csinál a szájából, hazudik, mindig érdekeinek megfelelően pofázik. És van a társadalom, akik többsége mindig is ellenezte az olimpiát. Mint a világon legtöbben.
De még ha a politikában lenne is egység a témában, ezt a társadalom dönti el.
Nem kell itt találgatni, majd a népszavazás megmutatja.
De hát fostok, és ezzel igazoljátok is, hogy valójában nem akarunk olimpiát. Főleg nem minden idők legkorruptabb és leghazugabb kormányával.
karma1
@coni: Akkor most nemsokara azt fogjuk latni, hogy ertelmetlen kinevezesek, uj allamtitkari, helyettes helyettesenek a helyetteset fogjak nagy hirtelen kinevezni, es persze alakulnak majd tovabbra is olyan fontos bizottsagok, alapitvanyok, ahol minimum havi 2-3 milla az alapkereset, meg a juttatasok...

Es mindez azert fog tortenni, mert orbancnak valahogy kartalanitani kell azt a sok iingyenelot, akiknek mar be volt igerve a kurvanagy lopasi lehetoseg az olimpian. Hat hogy lesznek akkor igy benne az elso 100 milliardosban? Na ugye...
bakegya
A lopósok EGYSÉGE azon kényszert érez,hogyan szerveződjön újra bűnszövetségbe.
Egy ilyen kis ország gazdasága viseli a fővárosába koncentrált beruházások költségét?
A vidéki ember saját költségen felutazhat ,befizetheti magát az eseményekre?@jancsipapa: részletezéseddel értek egyet-azonkívül -egy függetlennek látszó NOB vezér milyen alapon szövegel a fenti tartalommal-MOST HOL VAN AZ ORSOS VICCTOR SZUVERÉN MAGYARORSZÁG PUFOGTATÁSA -a BRÜSSZELI DEMOKRATÁK ELLEN MŰKÖDIK CSAKKK A FOCIALISTA MAGYARORORSZÁGRA BE NEM AVATKOZÁS JOGVÉDELME???
Nagyon sűrű ez a narancsköd már amit MAGYARORSZÁG NEVÉBEN A KURMÁNYON LÉVŐK GENERÁLNAK A NÉP ELLEN.
karma1
@picike1: Kerdezgettelek, mert te beirogattal valamit, amibol nem derul ki a velemenyed, viszont mindenkeppen arulkodo az irasod.
Arrol arulkodik, hogy te nem vagy magyar, - legalabbis nem Magyarorszagon szuletett magyar anyanyelvu nem vagy -, ezert aztan a forditoprogramodat is rosszul hasznalod, valamint az is lejon, hogy azt sem tudod, milyen kovetkezmenyekkel jarna egy olimpia.
Nem bantottalak, kizarolag megallapitottam tenyeket, es piszok egyszeru kerdeseket inteztem hozzad, egyaltalan nem durvan, nem tiszteletlenul.
Viszont ezek szerint nem tudsz valaszolni arra, hogy mik lennenek a koltsegek, kiknek kene azt fizetni, es kinek a nyakan maradnanak a semmi masra nem hasznalhato epuletek.
Azt is megkerdeztem, hogy sejted, tudod-e hogy mennyibe kerulne a nepszerubb versenyekre forintban egy beugro, (a dontokben ez meg szokott duplazodni), es hogy eppen ezert nem inkabb a TV-n akarod-e nezni a ket het olimpiat, amikoris olyan piszkosul mindegy, hogy Budapesten, vagy Los Angelesben tartjak az olimpiat, esetleg Parizsban, mert nemhogy a ket kulfoldi allamba nem tudnal elutazni, de meg a pesti versenyekre, meg egyre sem tudnal kimenni.
Ha viszont megsertodgetsz, akkor felejtsd el ezt az oldalt, mert erdemben beszelni sem lehet veled.
Isten aldjon...
Aki Én
@Sanyi2015: Pesti srácok, no komment.
Ez is a szokásos rettentő ostoba, egysíkú, mindenki hülye, aki nem azt akarja amit mi típusú írás.
Már a bevezető mondat demagóg, uszító és nyíltan demokrácia ellenes.
Persze aki nem akarja, az nem is érti. Igazi agyzsibbasztó, buta írás egyértelműen a kormány oldalról. Szerintem épeszű embert elkeserít és elgondolkodtat egy ilyen agymosó írás.
Nem szól másról ez sem, mit, hogy aki nem a kormány útján halad, az hazaáruló.
Csakhogy a helyzet az, hogy a nagy többség nem akar a kormány útján haladni.
coni
Nem biztos, hogy népszerű lesz a pestisrácok ha a választókat egységesen otthon atlétában söröző, és az üres tv dobozt bámuló, primitív embereknek állítja be, akik nem képesek mérlegelni és politikamentes, jó döntést hozni az olimpiáról. Persze ehhez nyilvánosságra kellene hozni a valóságos hatástanulmányokat is.
picike1
@karma1: felejs el ugy van én nem tartozom hozzád nem ismerlek ennyire rövid és nemm is kivánok veled beszélgetni irva sem az oldalon pedigg jogom van itt lenni !!!
Yoda69
@picike1: Ez egy nyilt forum asshole, nem kell az engedelyed hogy irjon valaki neked. Fogod?
karma1
@picike1: Picinyem, a fene se bantott teged, allati egyszeru kerdest tettem fel, amire mar harmadszorra sem kapok valaszt, mert sertodosre durciztad magad, ha tudod, mit jelent az. (Leirom kepletesen: osszegombolyodtel mint a sundiszno, es pont ugyanugy szursz is).
Mi itt az olimpiarol beszelgetunk, es a te velemenyedet is szerettuk volna megtudni. Ha nem akarsz tarsalogni, csak kinyilvanitani, akkor azt nem itt kell, hanem a Hyde parkban, kiallni es ott hinteni a a kinyilatkoztatasaidat, ott senki nem fog beszelgetni veled, csak esetleg jol pofan vag. Dehat ez a nagy szonokok sorsa.
Nyugi, nem piszkallak tobbet, mert a sunit is hagyom a bokorban, majd kisimul es eliszkol: ma is meguszta a simogatast.
Igy csak siman elkonyvellek annak, aminek eddig is felteteleztelek - mert nem cafoltal ra -, te egy kulfoldrol idevartyogo, kicsit a magyar nyelvre meg emlekezo troll vagy, akik csak egy megirt szoveget kepesek szajkozni, ovit istenitve, mert ezert fizetnek.
Istenem, hat nektek is kell valamibol elni, ha egyszer masra nem vagytok jok...
Igy kerek a vilag. Ha valami nem vilagos, akkor kerdezz meg egy olyan valakit a kozeledben, aki olvasni is tud, nemcsak trollkodni...
picike1
@Yoda69: a hujeségeire mit tudnék irni mond te legalább mindig tisztelettel szólsz hozzám én is viszonszom . nem zárt osztályon vagyok tudom de már régóta vagyok itten 2009 és Magyar
Mobil123
:-D :-D :-D komolyan ! Folyik a könnyem :-D
karma1
@Mobil123: Pedig Te is szolhatnal valamit...:o)))))
karma1
@Mobil123: Nem mindig csak a szorakozas, nevetgeles...:o)))))
Mobil123
@karma1: Minek szóljak egy idiótához? Kb egy éve nem bírtam ki, de olyan sötétség van nála hogy értelmetlen ilyen miatt koptatni a klaviatúrát . :-D
kukac50
Tarlós álomvilágban él! Hol van itt nemzeti egység? Abban az országban ahol a 22800 forintos járandóságot is megvonják az emberektől, amelyik országban a megélhetési létminimumtól kevesebb pénzt kapnak dolgozó emberek, nyugdíjasok rokkantaknak 30 ezer forintos a járandóságuk ,abban az országban nem lehet Nemzeti egységről beszélni!
A minisztereknek jár 200 ezer forintos élelmiszer jegy a milliós fizetésükhöz, jár telefon költség , lakás bérlés vagy hozzájárulás, üzemanyagköltség, másoktól meg elveszik a 22800-at Ott nem lehet Nemzeti egységről beszélni!
Nem bírja el a romló gazdaságunk az olimpiát! Fizesse Tarlós és a Fideszesek saját zsebből
az olimpiát,ha vállalják legyen ha nem vállalják ne legyen olimpia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.