A térfigyelő kamerarendszer adattovábbító antennáját lopta el a vállalkozása felvirágoztatásához – írja a police.hu.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés 2017. január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta.

A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök 2017. február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság 2017. február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el – illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.

A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@magyarbakancs: Tompika a hirdette, hogy minden lakásba internetet, ez a fickó meg megvalósította.
aremy
ügyes az ilyen ötleteseket inkább foglalkoztatni kéne mert nem csak lopni tudnak.de lehet hogy a tudásuk az kizáró tényező.
F_Viktor
@aremy: olyan ferfelmes nagy tuday nem szukseges hozza, egy mezei rendszergazdanak illo megoldani egy net megosztast.
Maga az antennak lopasahoz nagyobb szakertelem kellett.
magyarbakancs
Az országban ingyenesnek kellene lenni az internetnek.
Mindenki mindenhol hozzá férjen.
aremy
@magyarbakancs: álom álom de szép álom.én is álmodok róla.
szép új világ
@magyarbakancs: Tompika a hirdette, hogy minden lakásba internetet, ez a fickó meg megvalósította.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.