A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint politikai célok vezérelték a budapesti olimpia ellenzőit, akik aláírásgyűjtésükkel komoly veszélybe sodorták a 2024-es magyar fővárosi pályázatot.

Keményen beleszállt a budapesti olimpia ellenzőibe a NOB-elnök

Thomas Bach hozzátette,

a referendum körül kialakult helyzetet hátsó szándékkal arra használták, hogy feltegyék magukat Magyarország politikai térképére, s egyszerűen csak nevet akartak szerezni maguknak.

Bach az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában reagált azokra a felvetésekre is, miszerint ha Budapest kiszállna a versengésből, akkor másik két kandidáló, Párizs és Los Angeles a 2024-es és a 2028-as olimpiát is "eloszthatná" egymás között: "Szeretem, amikor az emberek az olimpiai rendezésről beszélnek, ez ugyanis azt jelenti, hogy érdekli őket." Ezzel kapcsolatban ugyanakkor mind a francia, mind az amerikai pályázat vezetői kijelentették, hogy jelenleg csak a 2024-es ötkarikás játékokra összpontosítanak.

Pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás érdekében. Az aláírásgyűjtésben az LMP, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd aktivistái is részt vettek.

Az aláírások leadása után, péntek este Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról. Az Országházban lezajlott tárgyaláson megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ezt követően Orbán Viktor és Tarlós István újból találkozik, és megvitatják a további szükséges teendőket.

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen.

A 2024-es ötkarikás játékokért Budapest, Párizs és Los Angeles verseng, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na ebbe nem kellene belepofáznia, főleg Copy-bá ismeretében!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Csizmás Kond: Nagyon kavarod, de adok egy fontos infót: én éltem a padlás lesöprések időszakában!
Tudom - sőt saját bőrömön tapasztaltam - mit jelent, amikor vetőmag nem marad és a boltban pénzért sem adnak kenyeret, mert nektek termett!!!
Tovább is van, mondjam még??? Fentiek után az iskolában lelkesen üvöltsd, hogy "éljen rákosi", különben jön a tenyeres!
No, az az időszak az én számomra hasonlított az államcsődhöz!!!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...most erre mit mondjak...zúgod a semmit.
...fogalmad sincs ki vagyok de nyomod a süketelést...amúgy szerintem épp az ilyen mindentátélt alakoknak nincs lila fingjuk sem az egészhez...
ja és padlás...most van padlásod ?
bencemacska
@Csizmás Kond: Túl primitív vagy ahhoz, hogy értelmesen lehessen veled beszélni!
Én vagyok naiv. Mindig EMBERnek nézek nem azokat!
PONT!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...azzal igyekszel magadat fényezni, hogy másokat leprimitívezel...nem naiv vagy...
Minden hallott eseményből úgy formálsz életképet hogy te is benne kell legyél, holott az aki benne volt nem hordana mellé annyi sűltelenséget...tényleg nemcsak primitív vagy
bencemacska
@Csizmás Kond:
Ha primitív lennék, hozzád hasonlítanék!!!
Bár te nem primitív vagy, hanem olyan mint a pártod többi katonája is: nem tűr a jelződ nyomdafestéket.
Akkor válaszolj legközelebb, ha kérdezlek!
Csizmás Kond
@bencemacska: Nem vagy primitív...csak öntelt...és nem tudod én ki vagyok, ...tehát a további hozzáállásod butaság.
...ja és kakálok rád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.