Az interjút Susanne Burg készítette, aki rákérdez a film egyik jelenetére, amiben egy rendőr, némi ellenszolgáltatásért cserébe, szemet huny egy bűncselekmény felett. Az újságíró arra kiváncsi, vajon a jelenet szándékosan utal-e magyar közállapotokra. „Ezek a mi mindennapjaink. Oké, adjon nekem egy kis húst, egy kicsit innen, egy kicsit abból – ez volt a szocializmus. (…) De ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el. (…)" Enyedi ezt követően arról beszél, hogy amit most az Egyesült Államok polgárai megtapasztalnak, azon a magyarok az elmúlt évek során már keresztülmentek. Jó tanáccsal viszont egyelőre ő sem tud szolgálni. "(...) nem csak arról van szó, hogy tisztességtelen módon megkerülik a szabályokat, hanem alapjaiban változtatják meg és rombolják szét a szabályokat, rombolják szét a demokrácia alapjait és a demokratikus kontrollt. Szívesen volnék büszke a hazámra, de már hosszú évek óta nem tudok az lenni, és ez fáj nekem.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nagyon sajnálom, hogy neki és sok honfitársunknak így kell éreznie.
nevemnick
Helyes.
Így kell ezt, mert az országon kívüli más nemzetiségű emberek nincsenek eléggé tisztában az itteni diktatórikus helyzettel.
Rockxy
"...rombolják szét a demokrácia alapjait és a demokratikus kontrollt."
Egyik sem létezett emberemlékezet óta.
Vadkapitalizmus volt és van, bér és adósrabszolgaság.
Rockxy
És nem szégyenkezni kellene, hanem csinálni valamit.
Asszem, már említettem itt: hass, alkoss, gyarapíts.
És ne a szádat jártasd.
Megyek alkotni... :)
aremy
@Rockxy: ha a budira járás az alkotás csak bátran.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.