Rétvári Bence KDNP-s honatya számolt.

Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Rétvári Bence emlékeztetett, a béremelés 2012-13-ban kezdődött, amikor a "chipsadóból" az egészségügyi kasszába befolyt többletbevételt teljes egészében az ápolók és az orvosok fizetésének emelésére fordították. Ekkor körülbelül 27 százalékos emelés valósult meg, majd 2014 nyarán következett a mozgóbérelemek korrigálása.

Tavaly indult el egy négyéves emelés, szeptemberben 26 százalékkal nőtt az ápolók bére. Ez folytatódik idén novemberben 12 százalékkal, majd a következő két évben 8-8 százalékkal – ismertette a részleteket Rétvári Bence.

Az államtitkár példaként elmondta, ha valaki hiányterületen dolgozik, akkor körülbelül 103 ezer forinttal nő négy év alatt a fizetése, míg az általánosabb területeken dolgozóké mintegy 88 ezer forinttal.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy 4,4 miliárd forintból a következő három évben háromezer középiskolát végzett diákot támogat a kormány ösztöndíjjal az OKJ-s ápolói tanfolyam elvégzésében, valamint több mint nyolcmilliárd forintból fejlesztik az ápolói munkához szükséges eszközparkot is.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, jelenleg 79 ezer ápoló dolgozik Magyarországon, de jellemző körükben a külföldre és a másik országrészbe vándorlás, valamint a pályaelhagyás is. Bíznak benne, hogy a béremelés "itthon tartó erő" lehet – tette hozzá Rétvári Bence.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jönnek a választások, jönnek az osztogatások, közben tartanak a fosztogatások, de mindenki gondoljon
az 1 millió munkahelyre meg a kalandvágyból kivándorolt több százezer
emberre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Látszik a vallásos nevelés!
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennek országa! Elsőkből lesznek az utolsók! Könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint a gazdag embernek bejutni a mennyek országába!
Persze, ha adakozol, "búcsú cédulát" ( letelepedési kötvényt) veszel, akkor símán bejutsz!
Nessy
Már megmondták régen, hogy más a kampány program, más a kormány program, és tök más a megvalósulás!
Eladott Ország
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretes. Választások előtt ígérgetnek a választás utánra vaze? Nem kérünk belőletek továbbra szarháziak.
evacica
Hazugság minden szavad! Aki hisz ezeknek a korrupt álszent embereknek titulált senkiknek az siessen orvoshoz! Már megint kábítják a népet, jön a választás kell a voks, hogy továbbra is lopjanak!
simmering73
"Kaptak" ők már 400%-ot is - virtuálisan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.