Megkezdődött a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatása hétfő délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészségen. A fiatal ügyvédjét, Brunner Tamást sem lehet egyelőre elérni.

P. László csaknem négy hónapon át tartotta magát és nem beszélt, csupán annyit mondott, nem ő követte el a bűncselekményt. Múlt héten kétszer is kihallgatták, szerdán illetve csütörtökön, ekkor törte meg a csendet. A Magyar Idők hétvégén arról írt, hogy mindent részletesen beismert. Valószínűleg azután döntött így, hogy szembesült a bekért szakértői véleményekkel.

Megkezdték a Teréz körúti robbantó kihallgatását

Az apa mindvégig kitartott, sőt most is kitart fia ártatlansága mellett. A Blikknek beszélt arról, megdöbbent azon, hogy gyermeke vallott.

Mint ismert, a Teréz körút-Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan.

A gyanúsított az ügyészek szerint újabb robbantásra készülhetett. Az RTL Híradó szerint kész pokolgépet is találtak a rendőrök Karmacson, az apai ház pincéjében.

2001-ben a Csellengők című, eltűnt gyerekekről szóló műsorban tűnt fel az akkor 7 éves fiú és három évvel fiatalabb lánytestvére. A Csellengők producere, Incze Zsuzsa, azt írta könyvében a testvérekről, hogy

ami ezeknek a gyerekeknek jutott, az maga a pokol.

Az apa eszerint terrorizálta családját, a pár kapcsolata megromlott és az anya a nagyszülőkhöz menekült a gyerekeivel. A férfi először akkor rabolta el őket. Ekkor az anya még vissza tudta szerezni a gyerekeket, ám az apa legközelebb Dél-Amerikáig utazott velük. Később Karmacsra vitte őket, de csak azután, hogy már nem tudták tettéért megbüntetni.

A fiatalember október 19-i elfogása óta van előzetes letartóztatásban: november végén hosszabbították meg a kényszerintézkedést, egészen február 21-ig.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ide vezetett szegény gyereknek a hányatott élete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.