Sorra érkeznek bliccelésből származó rekordösszegű befizetések, miután a BKK bekeményített, és folyamatossá tette a jogi eljárásokat a jegy nélkül utazók ellen. Három személyt millión felüli bírság kifizetésére köteleztek. A BKK kimutatása szerint

a legnagyobb, egyösszegű befizetés 1,2 millió forint volt, amelyet múlt héten fizettek be, de a tíz legnagyobb összeg közé egy 486 ezer forintos átutalás is befért.

Legjobb, ha gyorsan befizetjük

A BKK ugyanis úgy döntött, hogy szigorúbban lép fel a bliccelőkkel szemben. Ennek köszönhetően az elmúlt másfél évben körülbelül 80 ezer fizetési meghagyást, valamint körülbelül 25 ezer végrehajtási eljárást indítottak azokkal szemben, akik jegy és bérlet nélkül utaztak.

A BKK összeállította az elmúlt év legnagyobb pótdíjbefizetéseinek listáját, amely azért is érdekes, mivel korábban ilyen összegű befizetések egyáltalán nem jelentkeztek a közlekedésszervező társaságnál. Ezek az összegek már nem csak fizetési ígéretek, hanem konkrét befizetések, ezek többségét jogi eljárásokat követően fizették be a szabályszegők.

Milliós bírságokat szabott ki a bliccelőkre a BKK

(BKK)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ahhoz képest, hogy a BKV vezérnek 5 milliós ( netto ) a havi fizetése,
nem is olyan sok(k) a befizetendö birság... És ez HÌR !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
huKKK
Jogos a bkk büntetése a bliccelésért.
A büntetés mértéke viszont aránytalanul nagy.
Nem szerintem!
Aszerint az Igazságos Bíró szerint, aki elõtt egyszer majd mindannyian számot adunk igazságainkról, igazságtalanságainkról, összes viselt dolgainkról, titkainkról, úgy, hogy mindenki látni, tudni fogja...
Meg tudja-e mondani valaki, hogy hányszoros kártérítést kell megfizetniük azoknak, akik indokolatlanul magas büntetéseket szabnak ki?
Pl. Konkrétan mennyit kell majd a bkk-nak visszafizetnie annak a 350Ft-értékben bliccelõnek, akitõl 350 ezer Ft-ot vasalt be?
Mi lesz azokkal, akik halandó emberek jogszabályaira, törvényeire hivatkozva, hatalmukkal visszaélve próbálják felülírni az isteni igazságszolgáltatást?
Mi lesz veletek igazságtalanul bíráskodók, behajtók?
A jelen kor igaztalan szabályait, törvényeit hamarosan felülbírálja az igazság korának idõszaka.
A fejsze a fák gyökerén ...
F_Viktor
@eszegfu: Igazad van, a cikkbol semmi nem derul ki, viszont pl. a totalcar.hu oldalon olvashatsz atvereseket a biztositok reszerol, mit tesznek a KFB eseteben, hogyan szabnak ki 100 ezer forintos birsagokat.
Vagy masik pelda: ismeros felesege befizette parkolasert a birsagot "fejbol", de a vegosszegbol lefelejtett 47 forintot. Evekig semmilyen ertesitest, felszolitast nem kapott a parkolot uzemelteto tarsasagtol. A meglepetes akkor volt, mikor egy behajto ceg kovetelt a 47 forint elmaradasert 78 ezret!
Tehat tobb teruleten tapasztalhato az aranytalanul magas "birsag". Viszont ahogyan @1magyar: is megjegyzi, a kozvagyont lehet lopni, ilyen estekben a birosag nevetsegesen alacsony vagyonelkobzasokat itel meg.
eszegfu
@F_Viktor: 14:29 Egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy vannak "átverések" mindenhol. Én pusztán szerettem volna kizárólag a menetjegy nélküli birságolásokról szóló cikket objektiven értelmezni. Jó 35 évvel ezelőtt egyik gyerekemet elkapták, mert otthon hagyta a bérletét. Nem merte megmondani, de lusta volt elmenni az Akácfa utcába is bemutatni a bérletét. Aztán jöttek a felszólitók, melyeket rögtön kikukázott (én ugye dolgoztam, tehát előbb vette ki a postát). Akkor még emlékeim szerint 3 eFt volt a birság, de mire 1x a kezembe került a felszólitó, addigra már vagy 120 eFt-ról szólt. Próbáltam valami "kiskaput" találni: kiszámoltam az évenkénti kamatot, ez stimmelt, aztán a végrehajtás költsége, ezzel sem tudtam mit kezdeni... próbáltam az elévülésre fogni, de az sem ment, mivel az elévülés mindig az utolsó levéltől számitott, részletfizetést a több évi tartozás miatt nem adtak... egyszóval be kellett "nyelnem" a fiam trehányságát. A "paraszti" eszem nekem is lázad az @1magyar: által irtak ellen... és mégis azt kell mondjam: én hibázok, ha jegy nélkül utazok és elkapnak, vagyis "tetten érnek"... a 2 milliós fizetés melletti lenyulásokat "vélelmezzük", mert még valóban vádat sem emelnek ellenük... és nem utolsó sorban, ha ők lopnak, csalnak, az még nem jogosit fel erre engem... gondolom én...
F_Viktor
@eszegfu: Mondom igazad van, amiket en hoztam eseteket ott sem tudtak az ugyvedek bele kotni a birsagok mertekebe. Bennem is csak a jogi erzekenyegem, a merteke elleni felhaborodasom szolalt meg, mikozben egyetertek azzal, hogy buntetni kell a bliccelot, mert a szolgaltatas meg nem fizetese olyan, mint az adofizetes elkerulese. A becsuletesen jegyet vasarlok, az adot befizetoknek kell vegul megfizetniuk.
huKKK
@F_Viktor: @eszegfu: @F_Viktor: Változzék a törvény! Vagy maradjon, de akkor emeljék meg a bírságfizetõk jövedelmét a bkk vezér fizetésével megegyezõre, visszamenõlegesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.