Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen hétfőn Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.

Lázár szerint idén akár 2700-2800 milliárd forintnyi uniós pénzt fizethetnek ki

A miniszter hangsúlyozta: a 2014-2020-as időszak keretére 2017. március 31-éig minden uniós pályázatot kiírnak, a döntési mechanizmusok átláthatóbbak lettek, így a tervek szerint 2017. december 31-éig a meghirdetett forrásokat szerződésekkel lekötik.

Hozzátette: a tervek szerint ebben az évben minimum 2200 milliárd forint uniós forrást fizetnek ki, de ez akár elérheti a 2700-2800 milliárd forintot is.

Lázár János az előző fejlesztési időszak pénzügyi lezárásával kapcsolatban megjegyezte: még jó néhány vitás ügy van az Európai Bizottsággal, elsősorban elszámolási kérdések.

Megköszönte a kamarának, az érdekképviseleteknek az uniós források lehívásához adott segítséget, és emlékeztetett arra, hogy 2013-ban az Európai Bizottság még azt valószínűsítette, Magyarország a források 30 százalékát elveszíti.

A magyar vállalati világ sokat segített abban, hogy az ország a forrásokat meg tudja őrizni, a magyar vállalkozások nélkül nem valósulhatott volna meg az, hogy Magyarország a közép-európai országok közül az egyetlen, amely 100 százalékban le tudta hívta a forrásokat, és el is tud velük számolni – jelentette ki a miniszter.

Lázár János felidézte, hogy a kamara javaslatára érte el a kormány az Európai Bizottságnál, hogy a kis- és középvállalkozások fejlesztésére 60 százalék forrás jusson a korábbi időszak 14 százalékával szemben.

Arról is tájékoztatást adott, hogy megbízták a KPMG tanácsadó céget azzal, hogy dolgozza fel a 2007-2013-as időszak tanulságait, így a rendelkezésre álló források hasznosulását. 

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Lázár szerint idén akár 2700-2800 milliárd forintnyi uniós pénzt fizethetnek ki.

Akkor nekik már nyugodt lesz a húvét és a karácsony.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Beindult a Nemzethy Porhintő Ígérgető és Lecsillapító Mesélő Készülék!

Az Orbán-csicskák még időben vegyék meg trezorjaikat, nehogy tolongás legyen a vásárlás idején!
lampa laz
Jani azért sejtette a mondatával, hogy abból a pénzből bőven jut nekik, mert azt mondta, hogy "akár" 2700-2800 milliárdot fizethetnének ki, de nem fognak,, mert kell az nekik is.
1magyar
Ha nem lopnák szét akkor talán nem kellene embereknek a semmiből, vagy havi 22-28 ezer ft-ból élni.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/12/aki-majd-tudni-szeretne-a-legvidamabb-barakkbol-hogy-lett-europa-pocegodre/
Aki majd tudni szeretné, a legvidámabb barakkból hogy lett Európa pöcegödre.
Lázárnak soha nem kellett a szomszédba mennie a nagy arcért, a féligazságok igaztalanabb
felével való házalásért, de a mai megmozdulását akkor sem képes átfogni a tudatom, ha a Fidesz kormányzása egyébként minden egyes napon egy végtelenített Benny Hill­show keretében zajlik. Alapvetés: Magyarország a 2014­-2020 közötti EU-s fejlesztési időszak nyertese. Siker a sikerek púpos hátán: sereghajtókból az élre törtünk. Sőt, törünk folyamatosan. Figyeld, keményen hülye! A kormány tervei szerint március 31-ig minden pályázatot kiírnak. Idén az összes kiírt, azaz 9000 milliárd forintnyi megpályáztatott forrásból 2200-­2700 milliárd forintot akarnak fejlesztésre fordítani. 2018. március 31-­ig az összes pénzt elköltenék. Nem, nem azért, mert 2018-­ban választások lesznek Magyarországon és bármi lesz is addig a Fidesz már túlnyerte magát, hanem mert – nem fogjátok elhinni – növelni kell az ország versenyképességét. Ugyanis az elmúlt nyolc év utáni elmúlt hét év sem volt elég arra, hogy megválaszoljuk a kérdést (a fényes csillag már megválaszolta az évértékelőn, Lázár biztos aludt): vajon a magyar gazdaság meg tud e állni a saját lábán, akárcsak Récsöl királykisasszony, vagy 2020 után, az uniós források jelentős csökkenése okán összefossa magát, mint a dinnyére sört ivó egyszeri felhasználó.
Zeta
Ennek pedig 20% a eltűnik a barátok rengetegében.
Keveset mondtam? - ennyi biztos!
kukac50
Kinek fizetik Ki? Mészáros Lőrincnek Tiborcnak vagy Garancsinak esetleg Rogán Tóninak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.