Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője jegyzetében keményen beleszáll azokba, akik nem értenek egyet a budapesti olimpia megrendezésével.

Igaz, az iromány jó példa arra, mennyivel lassabban reagál a nyomtatott sajtó a történésekre – hiszen az alábbi szöveg második mondata jelenleg kevéssé fedi a valóságot:

Többéves előkészületek után most újra pályázunk. A tervek lenyűgözőek, komoly esélyünk van rá, hogy a világ egyik legcsodálatosabb rendezvénysorozatának házigazdái legyünk. Isten bocsásson meg azoknak, akik ezt a nagy tervünket is elbuktatják. Mert mi, magyar választók nem fogunk megbocsátani.

A lap összesen 36 oldalon ecseteli az esetleges budapesti olimpia előnyeit, például, hogy ez befektetés a jövőnkbe, és egyébként is mindig nyertünk aranyat. Fürjes Balázs, a pályázat vezetője egyenesen úgy fogalmazott:

Budapestnek és Magyarországnak az olimpia gyorsítópályát jelentene, nagyjából huszonöt évvel mozdítaná elő hazánk felzárkózását.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Én majd megbeszélem Istennel, nehogy már Bencsik rimánkodjon értem.
Rimánkodjon inkább a mocskos tolvaj Fideszes haverjai miatt, kérje nekik a bocsánatot, hiszen ekkora kárt még az országgal szemben nem követett el talán egyetlen politikus, egyetlen párt sem, mint amit Orbán és a Fidesz elkövetett!
Mocskos hazaárulók!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Én majd megbeszélem Istennel, nehogy már Bencsik rimánkodjon értem.
Rimánkodjon inkább a mocskos tolvaj Fideszes haverjai miatt, kérje nekik a bocsánatot, hiszen ekkora kárt még az országgal szemben nem követett el talán egyetlen politikus, egyetlen párt sem, mint amit Orbán és a Fidesz elkövetett!
Mocskos hazaárulók!!!
simmering73
Isten nevét hiába a szádra ne vedd. Amúgy a kurva anyádat.
karma1
Hat bencsiknek alapveto szovegertesi problemai lehetnek, mert a nepszavazas kiirasa MEG NEM KESZ DONTES! Mondom, ha idejeben megkerdezik az embereket, akkor most nincs fiasko, nincs szarkenegetes egymasra...
De unortodoxiaban minden maskepp mukodik, mert a lopasra alapozott kormanyzasnak masok a torvenyei...
Equus
ezek az agyalágyult barmok a meleg szarig nyalják a Nemzettemető tezsvér felcsúti szaros seggét... vmiről megfeledkeztek: ha az ő véleményük fontos, akkor másoké vajon miért is nem az?
Vagy szerintük a demokrácia karszalagos henteslegényekből áll, akik a Nemzetvezető szavára embereket lődösnek a Dunába?

És mi lesz, drága tezsvér, ha visszalőnek és nem mennek engedelmes birka módjára a vágóhídra? Akkor, ugye az anyátok lyukába is visszabújnátok?!

Pont egy ilyen szarevő oktat hazafiságra? Nem is tom... szánalmas vagy nevetséges...
elnyomott
Rám fér az ima.
De sajnos cserébe én nem tudok imádkozni ezekért. Legfeljebb azt, hogy kerüljenek már le a hatalomról.
Perwool
@Equus: Aki nem Öfényessége bizarr és ostoba terveit dicsőíti, az libsibolsihazaáruló!
human
Akik egy korrupcióval és pénzszórással egybekötött olimpiáért imádkoznak azok álszentek.
quadrocopter
" Mert mi, magyar választók nem fogunk megbocsátani."

Nem bizony! Nektek se!
Manhattan
Olyan ország, amelyik elveszi egy ember egyetlen pénzforrását a 22,8OO ft-ot, ne akarjon Olimpiát rendezni! Mert a legalapvetőbb emberi értékeket sem képviseli !
cs.n.
Mióta számít bűnnek olimpiát ellenezni?
Macskaszem
Aztán hova zárkóznánk fel te tapló? Görögországhoz, netán Argentínához?
Aki itt olimpiát akar, az vagy nagyon tudatlan, vagy mocskos hazaáruló seggnyaló.
vadnarancs
Kérjétek csak Isten bocsánatát az elszámoltatások idejére és magatokra! Isten lehet megbocsájt, én viszont NEM!
Macskaszem
Amúgy mi a sz@r ez a magyar krónika, esküszöm, most hallok róla először. Bár gyanítom, többekkel együtt ezt is én fizetem, mint a többi propaganda baromságot.
hetöndöe
@simmering73: Elvégre a lovagkeresztes médiabajnok is így fejezi be minden mondatát.:-)Érezzék magukat megtisztelve a fityfaszos hívők,hogy így vannak megszólítva.:-)
spu00
@Béla333: Mi lenne ha egyszer konkrét tényekkel támasztaná alá veretes mondani valóját.
Sokan kíváncsiak lennénk. Tudja legjobban a számok nyelvén .dokumentumokkal alá támasztva lehetne végre tisztán látni.Az elmúlt 26 év számai elég meggyőzőek tudnának lenni egy értelmes felvezetés alapján. Már unalmas, hogy mindig ugyan azt hajtogatják, meg azt hallotta, ezt mondták, lehetséges, valószínű, elképzelhető és még nagyon sok hasonló szó használatával leírják a nagy semmit. Remélem tartalmat tud adni mondani valójának.
Béla333
@spu00: 16.01
Mire gondolsz konkrétan?
qxy
@simmering73: megelőztél. pont ezt akartam írni.
Ja több éves előkészületek mi? Vagyis, ki mennyit nyúl le te szemét. ha már ennyire vallásos vagy akkor tudod nem illik ám hazudni. Mert Isten nem büntet, de a nép igen.
nemfideszes
Aztán kihez akarnál "felzárkózni" te ökör?! Netán a görögökhöz?! Nekik is nagyon "bejött" ám az olimpia, azóta is "gyorsítópályán" van a gazdaságuk! Csak az a baj, hogy lefelé! Ráadásul náluk még csak nem is 5x áron dolgozó, gázszerelők és "kötélbarátok" voltak a kivitelezők!
1magyar
Nincs ezzel semmi gond ha fizetik az olimpiakedvelők az eddigi és a következő költségeket - tegyék!
Vihetik a hasznát is!
Eladott Ország
444.hu/2016/05/17/kinyilott-a-pitypang-az-mnb-tamogatja
De a lap még mindig létezik. Mostanra a hírlaposoknál eladott példányszám tovább csökkent, viszont az előfizetők - vélhetően állami intézmények - száma nőtt - nyilatkozta Bencsik . A lap a jelek szerint olyan támogatásokból tartja el magát, mint az MNB-től tavaly kapott 30 millió forint, vagy az állami Magyar Villamos Művektől idén kapott tízmillió. Az összes szépirodalmi lapra idén 144 millió forint állami támogatás jutott a Nemzeti Kulturális Alaptól. Ja kérem így könnyű, csökkenő előfizetőkkel.
RonaGyuri
Alul csút, felül is csút. Bent is csík meg kint is csík! =)) Arról nem is beszélve, hogy ...
nemfideszes
@1magyar: Abból egy megveszekedett homokozóra se futná... ezek csak lopni szeretnek adni nem!
Eladott Ország
@spu00: Akinek nincs háza, az először nem hangfalszettet vagy házimozit vásárol. Aki Európa szegényházához tartozik, és kivan a segge a nadrágból és hozzá ér a hideg falhoz, az ne rendezzen olimpiát. Apropó a hideg falról meg az jut eszembe, hogy a lakóépületek energetikai korszerűsítésére szánt Uniós támogatását is ellopta a fidesz. A Kelet-Európai mindentudó tótumfaktum Lázárt meg kell kérdezni ő biztosan tudja miért.
SystemError
Na akkor most figyelj te nagy-magyar elvtárs-fajtárs Bencsik. Tövig, de bő nyállal!
dr. prédikátor
Mond Uram! Mivel érdemeltük ki hogy ilyen szellemi csökevényekkel büntetsz minket???
nemfideszes
Isten bocsásson meg azoknak a genetikai hulladékoknak, akik lehazaárulózzák több millió honfitársukat, csak, hogy a maguk dicsőségére, és a haverok, rokonok, strómanok további gazdagodására, alsó hangon is félmillió forintot akarnak kivenni minden magyar állampolgár zsebéből, a csecsemőtől az aggastyánig.
SystemError
Amúgy szerintem az oroszok már évekkel ezelőtt kifizették nekünk az olimpiát. Viktor is csak úgy tudott volna ebből fél észrevétlenül lopni, ha van mögötte azért egy olimpia... Ráadásul mivel nem lesz olimpia, így nem lehet közben erre tematizálni a közbeszédet a más lopásokról...Pedig milyen szép 7 év gondtalan lopás jött volna. Most megint izzadhat a Rogán meg a többiek a sajtótájékoztatókon..:)
Én sem gondoltam volna, hogy meg lesz a momentumnak, azok a beképzelt gecik meg főleg nem...Jól beleszálltak most nekik a szokásos 3000 milliárdos lopásba, mert ez szépen követte volna a sort, magánnyugdij, paks, most meg az olimpia, de ez most nem folyik be gyerekek. Egy kicsit most meg kell izzadni a kenőpénzekért. Dolgozz Habony, mert most ráfutottál a fa..-ra
SystemError
Nézzétek meg a Bringás adatlapját. Nem írt egyetlen hozzászólást sem...soha.. Nem tudom ez kinek mire bizonyíték, de én utoljára írtam a propira... :)
Pálinkafőző Rézüst
@SystemError: azért üres az adatlapja,mert ki lett tiltva, és akkor törlik a háesszét is...:) Nem bonyolult ez annyira... :)))
Nessy
Isten nem ver bottal, csak Orbán Viktorral!
Perwool
@Eladott Ország: Anno még Fidesz szavazóként..respektáltam a szoci szavazok bölcsességét (pedig ez volt az utolsó amire velük kapcsolatban gondoltam), hogy kihátráltak tolvaj MSZP mögül..De most elborzadva tapasztalom, hogy a Fidesz-fanokat semmi nem tántorítja el imádott vezérüktől..kilophatja a szemüket..az utolsó földdarabot alóluk...10-100 milliárdokat verhet el a felcsúti illuzionista a hobbijára tékozolhatja el a nemzet jövőjét...utalhatja ki off-shoreba...spur00, bringás, verőce... és többiek...a vallás hívői maradnak..
Az orbánizmus nem politikai nézet, hanem vallásos hit.
Ezek akkor sem hinnék el, hogy Orbán lop, ha maga Orbán lopná ki a vajas kenyeret a kezükből.
Nessy
Elképzelem a jelenetet.
- Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa
-Ego te absolvo. A penitencia három békamenet!
Pálinkafőző Rézüst
A kedves mamádra kérjél bocsánatot, amiért megszült...
SystemError
@Pálinkafőző Rézüst: Fuck, akkor ezt benéztem, de az oknak nagyon örülök..:) Most éppen mi a neve?
spu00
@Béla333: Ha már saját maga által írtakra sem emlékszik, akkor semmire.@Eladott Ország:
spu00
@Eladott Ország: Ha figyelte volna, hogy a végül 2013-ban lejárt uniós támogatást a kormány 100%-an kitöltötte, s le is hívta majd 95%-s összeggel,akkor azt is tudhatná,hogy adott sorokat nem lehet mással kitölteni, felhasználni, tehát nem lett másra költve. Azt, hogy Ön nem tudja, az nem jelenti annak végre nem hajtását, csak azt, hogy rossz az információs forrása, de ez megint az Ön baja.
Az meg, hogy szélkakas módjára viselkednek az olimpiai témában, az már egy 72 éves történelem egyenes következménye. Rossz, de muszáj ezzel együtt élni.
Eladott Ország
@spu00: Lehívni le lehet az EU-s pénzeket, a kérdés hogy van felhasználva. Felsorolni is sok volna, hogy kifizették de nem fejezték be a munkát. A túlárazás az még egy másik mise fejezet lenne.
blog.atlatszo.hu/2016/06/korrupcioinfo-558-millio-forint/
558 millió forint EU-s pénz ment el, 59 darab földbe ásott lyuk látszik belőle ésatöbbi.
spu00
@Horizont: Kezdjük a végén: Vizes VB
21,4 milliárd az úszóaréna
1,5 milliárd a környező műtárgyak,közl.fejlesztés,gfát,stb
13,7 milliárd az ideiglenes lelátó, az 1km-s árvízvédelmi gát, csatornavédelem, az épület visszabontása a vb után és az egyéb bontás.
1,8 milliárd tartalék képzés.
Ezek nettó értéken, de bruttó 49 milliárd, nem tudom, hogy a differenciát honnan vették, de ez jellemző Önökre, s még örülhetünk, hogy csak kétszeresét emlegetik.
Az Olimpia:Ha Önökre hasonlítanék, akkor csak annyit írnák, hogy vegyék elő a Gyurcsány kormány hatás tanulmányát, mivel Ők voltak akik felvetették, de butaság lenne.
Amikor 2015-ben a parlament megszavazta a rendezés témáját, már akkor kaptak tájékoztatást, hogy a NOB Agenda 2020 szellemében, tehát egy kisebb országra jellemző gazdaságilag megvalósítható modern olimpia rendezésében veszünk részt. Ezen látványtervek mindenkinek rendelkezésére álltak, állnak.Jelenleg is élnek azon sport és egyéb létesítmények tervei, melyek az olimpiától függetlenül is felépítésre kerülnek, melyek a rövid és távlati tervek részei, s a lemondástól függetlenül kormány program részei.
Ha nem vette volna észre, ez a 2024-s olimpia megvalósításának része, melyre 6 éve lett volna az országnak.Nagyon sok mobil építmény került volna kialakitásra, melynek költsége jóval kevesebb, mint egy állandóé.
Azt, hogy kik segítették volna, nagyon sok önkéntes lett volna, s ez lett volna a legkisebb probléma. Sokan vannak, akik egy nemzeti megmozdulásra jelentkeznek. Az biztos, hogy nem ellenzékiek, akik nem rendelkeznek nemzeti érzéssel, mint láthatjuk a lemondás okaként.
Ön úgy látja, hogy a közlekedést sem tudnák megoldani: ki fizette, s sajnos még most is fizetjük a 452 milliárdos 4-s metrót. Egyszerre a két metró nem megy, s a jelenlegi kormány blindre hitelt nem vesz fel.Ki fizette ki a Bp.-i önkormányzat 240 milliárdos és a BKV 800 milliárdos hitel állományát? Talán egy kicsit vissza foghatnák magukat. Már hiányzik az a 8 év???
spu00
@Eladott Ország: Nem lenne haszontalan, ha megnézné az EU-s ellenőrzések anyagát, mivel az Eu minden pénzköltést ellenőriz, s ehhez jön még a hazafias érzelmű ellenzéki eu-s honatyák rendszeres feljelentései , mely még komolyabb ellenőrzést kapnak.Ettől függetlenül a legtöbbet kifizetettek vagyunk a majd 95%-al. Ja, hogy 59 milliárdot vissza kell majd fizetni kedvenc szakértői kormányaik miatt, s érdekes módon a vitatott kifizetések is mind 2010 előtti elvtársi hagyatékok.Jó lenne, ha már konkrétumokat is írnának, minden kifizetésnek van azonosítója, próbáljanak arra hivatkozni, tudja mennyivel kevesebb témájuk lenne, örömünkre.
aremy
@Eladott Ország: azt az egyet miért hagyták ki?
quadrocopter
@spu00: Ne mesélj nyálas nyalogány! "Tuttad" hogy az OLAF már kifogáspolta a "nemzethy" túlárazási gyakorlatot és ennek ellenére semmi nem változott Gagyisztánban?

Nem szégyelled magad, egy mocskos tolvaj, túlárazásból profin gazdagodó szarházi gennykupacot akarsz kimagyarázni?
quadrocopter
@Horizont: Ja, ahogyan a Puskás hancúrtér felújíttásának ára is hogyan, hogyan nem, de a duplájára emelkedett, miután kiderült, hogy a kajmán álma ( hála a Magasságosnak! ) csak álom maradt., mert nagyot álmodni a gagyi!
Aki Én
@spu00: Amikor 2017 elején is arról kell beszélgetni valakivel, hogy mit lopnak, mit hazudnak, mi a korrupció ma, akkor felesleges a társalgás. Ott valami fogyatékosság van.
spu00
@Aki Én: Ebben igaza van,de csak az Önök oldalán.Nézze meg az általam leírt konkrétumokra
csak alpári szavakat tudnak leírni, mely egyenlő a kommunista ideológiát magukénak valló primitív emberek mondani valójának, kik a tudatlanság gazdabacilusai. Nagyon tudom Önöket sajnálni.
Aki Én
@spu00: Először is nézd meg kikből áll a fidesz. Aztán jöhet a gondolkodás, és meg is van a megfejtés, miért türelmetlen a társadalom az ostoba emberekkel.
Ludmilla
na,az ilyen mocskokat verte ki Jézus a templomból...gyalázatos istentagadó gazemberek !
aremy
@SystemError: ilyet már hallottunk. és a hiba benned milyen eredetű gyári??
bencemacska
Na ezeket a hozzászólásokat olvasva nagyon ideges lettem!
Milyen lyukból bújik elő elő ennyi ...(itt egy tucat leírhatatlan jelző!) fityisz fan???
SystemError
@aremy:haha ha. Szellemes és építő jellegű párbeszédben jó vagy. Gyárit mire érted?
aremy
azért kösz és előre is bocs de a nick neved után de azért haha ha...
spu00
@Aki Én: Önök a társadalom melyik részét képviselik, s főleg hány %-t.
Szeretném látni, hogy miket írtak, gondoltak 2008-10 között, s milyen javaslatokat tettek az akkori problémák megoldása érdekében? Csak az IMF-ben gondolkodtak.
Megint előjött a klasszikus szoc.lib hagyomány, mint 2002-ben .Van elkölteni való pénz, tehát megint nekünk kellene uralkodni. Érdekes módon az elmúlt időszakban csak a pénz elköltését tervezik, de egyetlen momentumot sem tudnak mutatni annak előteremtésében.2002-ben volt 350 milliárd szabadon felhasználható pénz, szenzációs béremeléseket hajtottak végre belőle. s miután elfogyott, rálöcsölték az Önkormányzatokra, lett is több mint 1.200 milliárdos hitel, részben devizás..
Valahogy próbáljon meg normálisan gondolkodni. s utána véleményezni.2010-ben egy hajóban eveztünk Görögországgal, cserélne velük?
magyarbakancs
Isten megbocsátja a Fideszes gazemberek tevékenységét én nem.
Istenem adj bölcsességet, hogy megértsem az embereket.
Istenem adj türelmet, hogy megbocsássak a hülyéknek.
Istenem csak ne erőt adj, mert agyonverem őket.
ÁMEN!
Aki Én
@spu00: Ennyi butaságot összehordani. Mi az, hogy önök? Azok kik?
Miből gondolod, hogy aki ma látja a korrupciót, az nem látta korábban?
Nektek Gyurcsányék is csak akkor estek le, mikor kiállt és kimondta. Erre vártok most is? Kell a segítség a nyilvánvalóhoz, mert buták vagytok önerőből meglátni dolgokat?
Százalék? A bizonytalanok és a kritikusok háromszor annyian vannak.
Mellékesen az IMF hitel jó részét orbánék költötték el.
De a legjobb az lenne, ha egy kicsit a mát is látnád, sőt előre néznél. Sokat segítene.
Nincs mit mondanom annak, aki nem lát.
Pálinkafőző Rézüst
@Aki Én: az önök őkök,,,,ahogy mongyák...És hittel szemben nem mehetsz...Egyetlen ilyen ember volt, assisi Szt. Ferenc,,, Nos, a sup00 izé nem az... :) Add fel...:D
nemfideszes
@spu00: Az IMF hitel nagy részével a szoci kormány a valuta tartalékot növelte 36 milliárdra. A maffia kormányod a forint szándékos gyengítésével ezen keresett több száz milliárdot, amit a aztán a kuszaszem az MNB alapítványokon keresztül tolt ki a rokonoknak és a haveroknak. Mind eközben 3x annyi devizahiteles dőlt be mint 2010 előtt! A deviza tartalékból pedig mára már csak 26 milliárd maradt. Az IMF fennmaradó részét pedig a gazdádék költötték el azót 150 milliárd veszteséget termelő MOL részvényre.
Aztán néz meg azt is, hogy mennyi volt az IMF hitel kamata és mennyi a fidesz által 2012 ben kibocsátott deviza alapú államkötvényé! Az orosz hitelről és a letelepedési kötvény bizniszről már nem is beszélve!
Az önkormányzatokat pedig, engedelmeskedve a központi utasításnak a „felperzsel föld” elvén a fideszes polgármesterek adósították el. Egyedül Lézer Jani 22.5 milliárd adósságot hozott össze Hódmezővásárhelynek!
Államadósság:
2010 április 19 340 milliárd
2016 december 25 922 milliárd
Forint árfolyam
2010 április 1CHF=183,95 Ft
2017 február 1CHF=289,06 Ft
Versenyképesség:
2010 április 42. hely
2016 szeptember 69. hely
GDP:
2002-2009 között 18%, éves szinten átlag 2.25%
2010-2016 között 13.9% éves szinten átlag 1.98%
Mindezt úgy, hogy a szocik első ciklusa alatt még egy fillér EU-s támogatás nem kaptunk, a másik ciklusában pedig egy egész világot megrengető válsággal kellett szembe nézni. A fidesz alatt pedig ömlenek be az EU-s milliárdok, és nincs világválság.
Ezek után van pofád itt szajkózni a fidesz propagandát, hogy egy hajóban eveztünk a görögökkel! Szargyártó és kupakos lala azért lengette be ezt anno, hogy beszakítsák a forintot, minek után a csuti patkány az EU-tól nem kapott jóváhagyást 3%-nál magasabb költségvetési hiányra. Egy „kis” sortolással, a MANYUP pénzek lenyúlásával, no meg a 3000 milliárdot kitevő „nem megszorító” csomaggal, ezt végül sikerült 3% alá tornászni. De ennek az árát is mi emberek fizettük meg, azaz nem a gazdaság...
nemfideszes
@spu00: "Egyszerre a két metró nem megy, s a jelenlegi kormány blindre hitelt nem vesz fel."

Több száz milliárdért üresen tátongó stadionok építésére van pénz?! Üresen járó kisvasútra van pénz? Pénzt nem termelő látványberuházásokra, úgy mint Kossuth-tér, Várkertbazár, vár benne a csuti palotájával, van pénz?! Kastély felújításokra van pénz? MNB alapítványokra van pénz? Kormánypropagandára van pénz? Olimpiára lett volna pénz?
Csak éppen a 3-as metróra, az egészségügyre, oktatásra sincs soha pénz?!
Egyéb iránt a 3 metró felújítása nem pénzhiány miatt csúszik, hanem az ügyeskedés miatt, hogy helyzetbe tudják hozni a haverokat. Lásd busz tender.
nemfideszes
@spu00: "Ezen látványtervek mindenkinek rendelkezésére álltak, állnak."

Ja, ahogy a vizes VB esetében is, amiről mára ki is derült, hogy csak blöff volt.
spu00
@nemfideszes: Ha valaki nem ismeri a számokat, azzal felesleges társalogni, Ön sajnos ilyen, de remélem jól szórakozik .
desiro
@spu00: te egy ökör vagy, bocs az ökröktől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.