Deutsch Tamás, aki jelenleg a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke is, kedden a Facebookon azt írta:

„Az olimpiai pályázat visszavonásáért indított aláírásgyűjtés után szembe kell nézni a nyilvánvaló ténnyel: az akcióval a budapesti pályázat győzelmi esélyei szertefoszlottak. ”

A Fidesz EP-képviselője szerint „a Momentum egyesület és a hozzá csatlakozó ellenzéki pártok elérték céljukat, megakadályozták a budapesti pályázat sikerét”.

 Deutsch úgy érzi, a kialakult helyzetben az olimpiai pályázat továbbvitele értelmetlen, ezért a pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni. Ez az egyetlen felelős döntés.

A Momentum Mozgalomról megjegyezte, hogy a párttá alakulás érdekében náluk a cél szentesítette az eszközt. Az aláírásgyűjtésben részt vevő ellenzéki pártokról pedig azt írta, hogy azok „gondolkodás nélkül cserbenhagyták a jóakaratú emberek közös ügyét”. Végül hozzáteszi, hogy „mindenki megmutatta, mire számíthatnak tőle a magyarok”.

A keddi sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a MOB nem fogja kezdeményezni a magyar olimpiai pályázat visszavonását. Ugyanakkor szerinte is egyértelmű, hogy aláírásgyűjtés miatt meggyengültek a magyar pályázat esélyei. Szerdán Borkai is ott lesz a Fővárosi Közgyűlés ülésén, ahol dönthetnek a pályázat sorsáról. Ha a főváros visszavonja pályázatot, a Momentum által kezdeményezett népszavazás is okafogyottá válhat – írja a 444.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az emberek mérlegeltek. A serpenyő egyik felében egy olimpia a másikban a széteső szociális hálók, a korrupció, a túlárazás volt. Ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Az emberek mérlegeltek. A serpenyő egyik felében egy olimpia a másikban a széteső szociális hálók, a korrupció, a túlárazás volt. Ennyi.
Equus
pedig milyen jó lett volna egy budapesti beléptetőrendszert raktárba hozatni jó adófizetői pénzért... picsába, most lehet agyalni, honnan jöjjenek máshonnan a milliárdok... ajjaj
szaboria1
Épp tegnap volt egy képsorozat a Brazil Olimpia épületekről már omladoznak. Volt olyan amit nem is fejeztek be csak molinóval vették körbe amit most már a szél szét is kapott és mögötte a vasszerkezet látszik.
szaboria1
Már nagyon megérzik a szavazás bukta lenne.
Aki Én
Nem a momentum és az ellenzék akadályozta meg a pályázat sikerét, hanem az érintettek, vagyis a társadalom. És nem a pályázat visszavonására, hanem egy népszavazásra gyűjtöttek aláírást, ahol akár kiderülhetne az is, hogy a többség támogatja az olimpiát.
De hát persze mindenki tudja, és a nyilatkozatokból ez ki is derül, hogy a többség nem akar olimpiát annak ellenére, hogy a kormány azt sulykolja, hogy akar, pedig tök egyértelmű, hogy látják ők is.
Arról nem beszélve, hogy ha csak egy hazaáruló kisebbség ellenzi, akkor miért fosunk a népszavazástól?
Tudják ők is, hogy hol az igazi többség, ezt nem akarják papíron látni.
lusta
@Aki Én: Majd most jó sok milliárdért meg nemzeti konzultálják és ott kiderül, hogy a 98% akarja az olimPIÁt.
Apatszerek
@Aki Én: Sok igaz tartalmú igazságot szedtél egy csokorba.
Zeta
Ez nem alarat kérdése, a fidesz "tett" annyit az országért, hogy az emberek ne akarjanak olimpiát. A propaganda álral diktált " jólétet" az emberek nem érzik. Ők úgy érzik , az országnak nagyobb szüksége van jól működő orvosiellátásra, oktatásra, szakmunkásokra.
Aki Én
@lusta: Igen, ilyen volt már. A visszaküldött 20 % 10 %-nak véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni...
Eladott Ország
Akinek nincs háza, az először nem hangfalszettet vagy házimozit vásárol. Aki Európa szegényházához tartozik, és kivan a segge a nadrágból és hozzá ér a hideg falhoz, az ne rendezzen olimpiát. Drogos Tomi te ne szólj bele, neked régen el kellett volna már tűnni a közéletből. Készülj fel mert az ellopott közpénzekről majd neked is hamarosan számot kell adni!
aremy
@lusta:PIÁT én is akarok!hátha kevesebbe lesz.de az én akarásomon megint csak az állam keres ugye ugye

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.