A hvg.hu információi szerint az igazságügyi minisztérium javaslata szerint 3,6 millió felett minden külföldi támogatást be kell jelenteniük a civil szervezeteknek. Ez az összeghatár ugyanaz, mint ami a pénzmosás elleni törvényben van érvényben.

Trócsányi László igazságügyi miniszter a múlt héten a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén ismertette a civil törvény módosításának készülő minisztériumi tervezetét. A lap információi szerint a tervet több képviselő is kifogásolta, ők úgy gondolták, túl alacsony a 3,6 milliós limit. Attól félnek, hogy az alacsony összeghatár felesleges zavart okozna a „rendes” (a kormányzati értelmezés szerint a nem Soros által támogatott) civil szervezetek működésében.

A lap úgy tudja, a frakcióülésen a Soros Nyílt Társadalom Intézet Alapítványától támogatást kapó szervezeteket említették mint a törvényi szigorítás célcsoportja. A vita végül azzal zárult, hogy az igazságügyi tárca és az Emmi áttekinti a szervezetek működését, azután szabják majd meg az új értékhatárt, hogy kiderült, összesen mennyi pénzből gazdálkodnak a szervezetek, és annak mekkora része külföldi támogatás.

Az információk szerint nem egyszerű adatközlésről lenne szó, hanem minden olyan szervezetnek, aminek külföldi támogatásai meghaladják az összeghatárt, „külföldről finanszírozott szervezetként” kellene regisztráltatnia magát. A frakcióülésen az is elhangzott, hogy a cél:

„a kikényszerített adatok politikai kommunikációs térbe helyezése”.

Németh Szilárd még januárban üzent hadat a civileknek, akkor azt mondta,

a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött.

- emlékeztet a 24.hu.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ha az Orbán horda egyszer rájön, hogy miképp lehet szemétből pénzt csinálni, reggelre kilopják a kukádból a taknyos papírzsebkendót is. Ami​t​ a szemük meglát, a kezük nem bírja otthagyni. Fajtajelleg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Ó, hát 2010 óta divat a szutyok-kormányban a személyre szabott törvényalkotás!
A valódi civilektől fosnak, hogy megdöntik a rezsimet, miközben boldog-boldogtalan ukrán úgy kapja az útlevelet meg a magyar nyugdíjat ahogy kéri, nem szólva az oroszoknak ajándékozott vízumokról?

Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!
Nagy Mária
Nincs egy kicsit nagyon üldözési mániátok? Vagy nagyon féltek attól, ahogyan ti hatalomra kerültetek Soros segítségével, másokkal is megtörténhet, akik talán jobban tennék a dolgukat, s arra érdemesebbek?
CsipkeRózsa
@Nagy Mária: miért jelent ez üldözési mániát, hiszen engem nem érint, és én nem voltam hatalmon, nem is leszek. Csak nem Orbánt tartod erre érdemesebbnek? Mire érdemesebb, hiszen ő van hatalmon, igaz nem érdemes rá.

Persze, aki nem tudja, hogy ez Soros elleni tevékenység, nagyon elfogult.

A kormányunk saját civiljei segítésére (lekenyerézése) adott összeg rendben van? Az csak a talpnyalást segíti elő.
namihami
Ez az egész már trágyaszagú a minisztérium hathatós közreműködése által. Egy, magát jogásznak mondó ember hogyan képes ehhez és ezen a szinten a nevét adni? A tagsági igazolvány már teljesen elmossa a szakmai és erkölcsi önérzetet? Van annyi pénz?
Mondják ki, írják bele a Soros és még néhány, általuk nagyon utált ember nevét, hiszen már nincs mit titkolni. Mindenki tudja, látja, mire megy ki a dolog.
@Nagy Mária: Te is arról a Sorosról beszélsz, aki a Gazdát kiküldte a SAJÁT pénzén focizni Angliába? Ő lett az az általad ""dolgát jobban tevő, értelmesebb""utód?
Nagy Mária
@namihami: @CsipkeRózsa: Lehet, hogy félreérthető voltam. A kérdéseim Trócsányihoz és az Orbán bandához szóltak. Soros nélkül sehol nem lenne ez a maffia banda, s titkon arra gondoltam hátha talál Soros egy tőlük alkalmasabb támogatandó csoportot, akik segítenek ezt a rezsimet süllyesztőbe tenni.
Perwool
Ha az Orbán horda egyszer rájön, hogy miképp lehet szemétből pénzt csinálni, reggelre kilopják a kukádból a taknyos papírzsebkendót is. Ami​t​ a szemük meglát, a kezük nem bírja otthagyni. Fajtajelleg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.