A BKK adóslistáján 7. helyen álló kétgyermekes anyuka nyilatkozott névtelenül a 24.hu-nak. 2006-ban kapták el az ellenőrök, azóta halmozódott fel a tartozása félmillió forintra.

Elismerem, hogy hibáztam, de abszurdnak tartom, hogy nehéz anyagi körülményeim ellenére nincs lehetőségem méltányosságra

– mondta a lapnak.

A hölgyet, a 6-os villamoson kapták el tíz éve. Az elmúlt években ügyvédi irodák írtak neki, amelyekre nem reagált, tavaly viszont a bírósági végrehajtó leemelt a bankszámlájáról 300 ezer forintot, azzal, hogy még tartozik 250 ezerrel, amit hamarosan le fognak vonni tőle. Így az összes tartozása már több mint félmillióra nőtt, kamatokkal, eljárási költséggel együtt, írták neki a hivatalos levélben.

Ezzel a tartozásával 7. helyen áll a BKK behajtott adóslistáján.

A hölgy egyedül neveli két gyermekét (6 és 8 évesek), egy óbudai, másfél szobás panelben laknak. A család bevétele nagyjából nettó 110 ezer forint havonta.

Most 1,2 millióval lóg a BKK legnagyobb adósa. A lap tavaly megkérdezte a BKK-t, hogyan lehet összeszedni ekkora összeget. Azt válaszolták, hogy a 80 százalékot a tőke teszi ki, a maradékot pedig a különféle költségek. Egymilliós összegnél ez nagyjából 25 darab bliccelést jelent.

Rita azt mondta, megbánta, hogy bliccelt, ma már mindent másként csinálna.

„Egyetemista voltam, fiatal és bohó. Nem is foglalkoztam a dologgal”.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
@quadrocopter: azért, ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor fizesse meg az árát. Ha valami nem tetszik neki( drága, rossz, stb) akkor ne vegye. Ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@madlaci66: Aránytalan és embertelen. Ennyi! Értési gondoddal fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez!, mert nem büntetlenségről írtam!

@namihami: Neked is megismétlem: aránytalan és embertelen!
madlaci66
@quadrocopter: Én értelek, de te nem értesz engem. A kedves érintett mit tett az elmúlt 10 évben a helyzet megoldására? Mit tett azért, hogy ne legyen ilyen aránytalan, és embertelen összegű a végeredmény? Tudod az én akkor 10-12 éves fiam is kapott behajtócégtől levelet, mert hibázott a vaterán. Én is eldobhattam volna a levelet, de utánajártam és elismertem a hibát és kifizettem a még nem olyan embertelen összeget.Pedig nem jártam egyetemre.
huKKK
@madlaci66: Itt nem errõl van szó, hanem arról, hogy egy 350 Ft-os károkozásért ne lehessen követelni se az 1000- szeresét, se a 100-szorosát, még 10 éves késedelem esetén sem.
Legyen az elévülési idõ 1 év.
Limitálni kéne a maximális büntetést konkrét, nem növelhetõ összegben, pl. az aktuális jegyár 20 -szorosában.
Az uzsorabûnözés efféle legalizált voltát a kormány törvény erejû rendelettel azonnali hatállyal szüntesse be.
Az uzsorázó végrehajtó irodákat, ügyvédeket, behajtócégeket stb. vonják keményen felelõsségre.
Az ingyenélõ léhûtôk ne élõsködhessenek tovább a magyar embereken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.