Az Atlasz LMBTQ Sportegyesület panaszt tett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál egyenlő bánásmód megsértése miatt – írja a Népszava. Azt mondják, az egyesületet hátrányos megkülönböztetés érte az LMBTQ személyek egyenlősége érdekében végzett tevékenysége miatt.

A sportegyesület 2004 óta biztosítja, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transzenemű és queer emberek olyan elfogadó környezetben sportolhassanak, ahol nem kell eltitkolniuk az identitásukat. Az egyesület hét szakosztályában több mint 150 fő sportol rendszeresen.

Évente egyszer egy egész napos sporteseményt is szerveznek, a 13. Atlasz Sportnap február 4-én volt. Az Atlasz úszósávot szeretett volna bérelni a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél, akik vissza is igazolták a foglalást, viszont

amikor szerződéskötéskor szembesültek vele, hogy egy LMBTQ sportszervezetről van szó, elzárkóztak a szolgáltatás nyújtásától.

Ez jogsértő, így az egyesület kérte a jogellenes gyakorlat kivizsgálását.

Nem úszhattak az LMBTQ sportegyesület tagjai a hegyvidéki uszodában

(Fotó: az Atlasz Facebook oldala)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

BALKÁN KOBRA
Pedig Magyarország vizisportokban világhírű!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@gulyasgyula: Ezt most nem értem! Egy úszósávról lett volna szó. Ergo senki nem lett volna "kirekesztve" aznap. Feltételezem, nem egysávos az úszó medence. Bár, lehet, nem ismerem az uszodát.
namihami
Hányadik kerületben is van ez az uszoda? Milyen szinezetű a vezetése?
Több kérdésem nincs.
wpym
Tuti felforrt volna a viz. lol

Ha annyira egyenloek akarnak lenni, akkor mire ez a nagy elkulonules? Miert kell titkolni a szexualis beallitottsagukat?
Nessy
@wpym: Pont ezért! Hiszen a nemi identitás a kizáró ok a fenti uszodában.
justhpeter
Bárcsak ez az egy baromság lenne az országban. Talán az sem véletlen, hogy nem az Isten háta mögött történik mindez. kel ahhoz is egy szint, hogy az istenadta nép így megvesszen.
gulyasgyula
@Nessy: ...Egy úszó sávhoz minek kibérelni az uszodát ??? A hűlyeségeikkel hívják fel magukra a figyelmet ..MEGÉRDEMLIK A SORSUKAT :..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.