Politika a Bibliában – Uralom és Kormányzás címmel tartott előadást Császár Péter a Prokon Társaság szervezésében múlt pénteken, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében. Császár azonos című szakdolgozata tavaly második lett az ELTE jogi kara politológia Tudományos Diákkörének versenyén, sőt a miniszterelnök is felfigyelt rá. Bevezetőjében azt a kérdést fejtegette, lehet-e a Biblia szerint politizálni, milyen lehet az erkölcsös politizálás. Ehhez többek között Max Weber szociológust hívta segítségül, aki szerint a politizáláshoz nem csak tehetség, de hivatástudat is kell. A dolgozat már részesült egy igen tekintélyes elismerésben: Orbán Viktor is el akarta olvasni. Császár tavaly kezdett dolgozni az államigazgatásban, és már az első munkanapja előtt egy államtitkár hívta fel telefonon ez ügyben. „Azt mondta, megkapták az önéletrajzomat, és miniszterelnök úrnak tetszik a szakdolgozatom témája, szeretné elolvasni. Megadott egy e-mail címet, amire...

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Lószart, billegett az egyik szekrény és támasznak képzelte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Orbán esetében az ortodox értelemben vett erkölcsösségről szó sem lehet! =))
szaboria1
Ja csak el akarta olvasni, de lehet nem az Ő nyelvezet szerint íródott.
quadrocopter
Lószart, billegett az egyik szekrény és támasznak képzelte.
namihami
Olvasni akarta, csak betartani és igazodni hozzá nem. A becsületes életről, nemlopásról is olvasott már, de...
qxy
.- a politizáláshoz nem csak tehetség, de hivatástudat is kell.
Orbán.-Na kérem, ezt a kettőt nagyon gyorsan meg kell venni Ez nem tudom mit jelent ez számomra talány, de húsz betű az majdnem huszonegy nem? Tisztelt hölgyeim és uraim. latrok és latrinák lovagok és ló vaginák.A pénz nem számít.
nemkati
@namihami: Belekezdett, de amikor ahhoz a részhez ért, hogy "az erkölcsös cselekedetet nem lehet intézményesíteni, az már alapból bennünk van", akkor letette, merthogy ez nem neki szól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.