Bármilyen is legyen az. Ez, a választásoktól függetlenített hatalomkiosztási rendszer akkor is a feudális hűbér-birtokokat idézi, ha formálisan rendeznek választásokat. Amelyek játékszabályait majd hozzáigazítják a hatalomtechnika éppen aktuális fuvallataihoz. Ha semmi másért, akkor már pusztán ezért a helyzetért a demokráciatörténeti szemétdombon, a demokráciának nem nevezhető rendszerek komposzthalmában a helye az orbanizmusnak. S vele a kleptoligarchia teljes egyletének.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Aki Én: Már megírtam, de megint mondom: az emberek a szívük szerint szeretnének budapesti olimpiát. A józanul gondolkodók viszont az eszük szerint nem szeretnének. Félnek, és joggal, hogy a kisembereket taszítja ez az elképzelhetetlenül óriási bekerülési összeg adósságba, sokakat még nagyobb nyomorba. Mert ugye az egész pályázat lenyúlásokkal kezdődött ami csak fokozódni fog, egy szűk kör leveszi a maga milliárdjait, miközben a tervezett költségek döbbenetes ütemben növekednek. Hát azt kell mondanom, mostmár az olimpia ellenzői a józan ésszel megáldott emberek, és a támogatóin kéne sírjál, kedves Taplós, ahogy a sárisápfelsői 90 éves Mari nénin sírtál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Hát Tarlós, ezt odatetted! Nálad kártékonyabb barmot termett az anyaföld rengeteget, de még Kósa Lajossal is egyre ritkábban fordul elő, hogy földig tátott szájjal, ekkora lendülettel
futkározzon a péniszerdőben. Tudom, neked az ökölvívás jobban bejön, mint a szaladgálás, ezért is szóra érdemes, hogy önként dalolva semmisíted és alázod magad porrá a nemzet színe előtt. Lesújtó hallgatni, ahogy egyetlen önálló gondolat nem pattan ki a kútfejedből, ahogy kínosan vigyázol, nehogy ellentmondj a küldetéstudatnak. Az, hogy a Momentum és a mögötte álló magyarok belefostak a soha nem volt nemzeti ügyetek ventillátorába. A legborzasztóbb az, hogy egyetlen mondatod nincs, Tarlós, ami ne volna égbekiáltó hazugság, álnok, kétszínű görénység. A Plagibával körülbástyázott Orbán nevű ember pedig lapít, de addig is dolgozik a propagandagépezet és igyekszik egymás ellen uszítani az embereket. Mert nekik addig jó, ameddig mi egymással vagyunk elfoglalva."
Aki Én
„Nem mondhatják komolyan,
hogy a magyar lakosság túlnyomó többségének megfelelő és elegendő tudása van az olimpiai rendezés körülményeiről,
ami alapján ügydöntő népszavazást lehetne tartani. Amikor Sárisápfelsőn a 90 éves Mária nénit megkérdezik, hogy
lépjünk-e be a NATO-ba, akkor nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.” (Tarlós István, 2015. december 2. – a budapesti
olimpiáról való népszavazást a fővárosi közgyűlésben elutasította a fideszes többség )"

Akkor meg ne halljam még egyszer, hogy ugyanerre a buta társadalomra hivatkoztok, mikor a kétharmados többséggel megválasztott nemzeti kormányt emlegetitek baszódj meg!
Akkor voltak hülyék és nem rendelkeztek kellő információval, mikor rátok szavaztak.
nemkati
Van egy ismerősöm, aki közelebbről ismeri Tarlóst. Ő azt állítja, Tarlósnak elege van abból a cirkuszból, ami a főpolgármesterré választása óta közte és a kormány között zajlik, és esze ágában sincs a következő ciklusban elvállalni ezt a feladatot. Korrupciós ügyek ugyan nem kötődnek hozzá, de a nyugdíja és a korrupció nélkül felhalmozott vagyona elég arra, hogy további nyugdíjas éveit ilyen konfliktusok nélkül, nyugalomban töltse. Jövőre lesz 70 éves, nem is csodálom. Tehát lehet, hogy kapott 0rbántól ajánlatot, hogy a következő megválasztásához megkapja a szükséges hátszelet, de, az én véleményem szerint, nem akar ezzel élni. Mert sokkal több kudarcos eseményt tud a regnálása alatti időből fölsorolni, mint amennyi valódi sikert, még ha a kudarcokért nem is mindig ő volt a felelős.
nemkati
@Aki Én: Már megírtam, de megint mondom: az emberek a szívük szerint szeretnének budapesti olimpiát. A józanul gondolkodók viszont az eszük szerint nem szeretnének. Félnek, és joggal, hogy a kisembereket taszítja ez az elképzelhetetlenül óriási bekerülési összeg adósságba, sokakat még nagyobb nyomorba. Mert ugye az egész pályázat lenyúlásokkal kezdődött ami csak fokozódni fog, egy szűk kör leveszi a maga milliárdjait, miközben a tervezett költségek döbbenetes ütemben növekednek. Hát azt kell mondanom, mostmár az olimpia ellenzői a józan ésszel megáldott emberek, és a támogatóin kéne sírjál, kedves Taplós, ahogy a sárisápfelsői 90 éves Mari nénin sírtál.
Eladott Ország
@3dwhite: Ha nem lesz szervilis seggnyaló, biztos leváltják. Bár csak egymást zabálnák fel, mint a farkashorda, amikor a koncon marakodnak.
Eladott Ország
@nemkati: Mari néninek Röjtökmuzsaj-alsón semmi más nem hiányzik a virágzó egzisztenciájához, mint egy budapesti olimpia.
coni
@Aki Én: A jelenlegi helyzetben a kormány érdeke lenne egy népszavazás (már amennyiben olimpiát is akar nem csak előkészületet), mert minden felmérés azt mutatja, hogy nincs meg a szükséges támogatás amit a NOB elvár hogy rendezési jogot adjon.
Ettől függetlenül Tarlós nagyon durva, mit kezdenénk több tízmillió külföldivel ha tényleg ilyen sötét a helyzet ahogy ő látja?
Perwool
Demokrácia? Magyarországon, nyugodtan nevezhetjük a demokráciát baromságnak.
eugen4402
A Fidesz rövid időn belül rendkívüli kongresszus összehívására kényszerül, mert a Századvég-féle altatás túl mélyre sikerült. Ott pedig a jelenlévők gondolni fognak a saját és családjuk jövőjére, és ha személyi kérdésekben kell szavazni, rá kell jönniük, hogy a Nagy Népi Narkózis múlófélben van...
eszegfu
@nemkati: 11:06 Nem a "szivem csücske" Tarlós... de látható, hogy lépten-nyomon meg kell "küzdenie" a kormánnyal, próbál "lavirozni" a főváros érdeke és az őt a főpolgármesteri székbe jutásának támogatói között. Valóban sokkal kevesebb sikerre tett szert, mint a 16 év alatt kerületi polgármesterként...valamit abban az időben csak jól csinálhatott. Most viszont már folyamatosan "segget csinál a szájából"... talán a legjobb megoldás lenne, ha emelt fővel lemondana.
nemkati
@eszegfu: Igazat adok neked, és nekem se szívem csücske Tarlós, de gondoltam, akkor is, ha nem csípem a fickót, akkor is elmondom, ami az igazsághoz tartozik. Az, hogy állandó küzdelmet folytat a kormánnyal, 0rbánnal, Lázárral, és ez a küzdelem rendszerint a vereségével zárul, csak részben az ő hibája, mert ezzel a kihaőnem bandával egy szál főpolgármester sem tud megbírkózni.
eszegfu
@nemkati: Ebben sincs köztünk vita! Mivel, hogy zsarolható azzal a pénzzel, amit igy-ugy kap a főváros (és nem személy szerint Tarlós!)... persze, hogy a "vereséget" el kell szenvednie és időnként "gerinctelenné" is válik közben...
eugen4402
@nemkati: és @eszegfu: Egyetértek Veletek, nekem sincs a Mérnök úr a szívem közepében, de azt ilyen messziről is látom, hogy nem a párosujjú kollégiumi szobatársak csapatába tartozik. Csúf szerepre vállalkozott, lehet, hogy nagyon meg fogja bánni...
eszegfu
@eugen4402: Rátapintottál a lényegre: "csúf szerepre vállalkozott"!
nemkati
@eugen4402: Megbánni szerintem nem fogja. Kiszáll a hintából, és azt mondja, megpróbáltam, nem jött be. :)

Namost, ha mégis jelölteti magát a következő polgármesteri választásokon, akkor vagy az én információim voltak megalapozatlanok, vagy meggondolja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.