Miből gondolja a baloldali ellenzék, hogy 2018 után is a Fidesz fog kormányozni? Nem jelent nekik régen várt kihívást, hogy korrupciómentesen vigyék végig ezen beruházásokat, mint kormányon lévők? Vagy egyszerűen olyan kormányzási programjuk van, amelybe nem fér bele az olimpia rendezésének költsége? Esetleg ezen még nem is gondolkodtak?

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@elnyomott: @Béla333: Sem az MSZP sem az LMP nem kepes onmagaban a kormanyvaltasra. Szeleskorku osszefogast kell megvalositani, csak igy lehet megdonteni a fideSS remuralmat. Aztan ha megbukott a fideSS ki lehet irni egy uj demokratikus valasztast. Ebben kellene megegyeznie a demokratikus partoknak a kozos cel erdekeben.
De amig az MSZP es az LMP is a maga pecsenyejet sutogetiaddig itt nem lesz fordulat es a fidesz "folytatja".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Rendszeresen elhangzik a pártok részéről, hogy ők a "bizonytalanok" népes táborát is szeretnék megszólítani. Nos itt van, hogy mit is kellene tenni!
Lássuk a pártok elképzeléseit!
aremy
ne aggódj az mszp már hét éve ezen tököl az ő elmondásuk szerit. és azóta sikerült 2-3 új párt vezért megválasztaniuk ennyi.
elnyomott
Pedig nincs több alternatíva: MSZP, vagy Fidesz ...
Béla333
@elnyomott: 08.22
Az LMP-nek van már olyan programja, ami megfelelő lenne az országnak!
Vagy ilyen neked nem kell?
elnyomott
@Béla333: Én múltkor az LMP-re szavaztam, de megbántam. Programja a Fidesznek is van, de nem kell. A két legnagyobb párt között fog eldőlni. A többi párt csak arra jó, hogy széthúzza a szavazatokat.
Csípem még a Kétfarkúakat, a Tuareget, meg még néhány emberkét, de labdába nem fognak rúgni. Ahogy a lagymatag LMP sem.
Én utálom az MSZP-t, de a kisebbik rossz szerintem.
Ez van.
Yoda69
@elnyomott: @Béla333: Sem az MSZP sem az LMP nem kepes onmagaban a kormanyvaltasra. Szeleskorku osszefogast kell megvalositani, csak igy lehet megdonteni a fideSS remuralmat. Aztan ha megbukott a fideSS ki lehet irni egy uj demokratikus valasztast. Ebben kellene megegyeznie a demokratikus partoknak a kozos cel erdekeben.
De amig az MSZP es az LMP is a maga pecsenyejet sutogetiaddig itt nem lesz fordulat es a fidesz "folytatja".
Béla333
@elnyomott: 08.34
Mellébeszélsz!
Először is a Fidesznek nincs programja, max annyi, hogy "Folytatjuk!" Emlékszel?
Nem kell az LMP-t szeretni, de legalább nekik van elképzelésük, hogy mit is kellene csinálni!
Persze az MSZP melletti döntésedet ha nem is helyeslem, de nyilván csak elfogadni tudom!
Béla333
@Yoda69: 08.37
Fogadjunk, hogy DK-s vagy!
Ugyanis van igazságod, de fordítva is nézhetnéd a dolgot: miért nem akar a DK összefogni a többiekkel azzal, hogy Gyurcsány hátra lép egyet?
Ha Orbán leváltásához ez kellene, miért nem kéred számon ezt a DK-n?
Nekik nem fontos Orbán leváltása, csak a Gyurcsány egyéni ambiciója?
justhpeter
A most ismert különféle pártkatonákkal irányváltás elképzelhetetlen. Olyan lenne mint a szovjet hadseregben a tiszta-csere: Iván cserél Nyikolájjal. Ahhoz koncepció, felkészült irányító csapat és konszenzus kellene. Ma se ez, se az, tehát az eredmény is ez lesz.
nevemnick
Kár rugózni, hogy fidesz, vagy mszp, vagy a hökömtudja ki, a választást az fogja nyerni akire a nép savaz. Ha mindannyian felállunk a fotelből, és elmegyünk szavazni, akkor a fidesznek távoznia kell...
Persze, hacsak megint nem változtat az illegitim választási törvényeken
dr. prédikátor
@Yoda69: Egyet értek veled!A legnagyobb baj hogy minden párt csak saját magában gondolkodik!Egyszerűen nem képesek félretenni az önös érdekeket!!!Kígyót békát kiáltanak egymásra, lejáratják a másikat!!!Addig amig nem képesek összefogni feltétel nélkül addig a csuti viktor szopkin marad! Sajna!!!Sajnos a magyarok eltunyultak, nem képesek arra hogy kimenjenek az utcára és elzavarják a fütyisz csürhét.Pedig a szomszédban Romániában az emberek képesek voltak összefogni, jó példa lehetne!!!A másik hogy nincs e4gy olyan vezető aki mindezt felvállalná.!!!
Foxley
Csak azt ne. Másban itt már nem lehet bízni.
magyarbakancs
Olyan emberekkel kormányt váltani ki 2010 előtt szavazataival, nyilatkozataival egy semmit mondó kormányzást hatalomba tartott mit akarunk?
Új arcok új retorika kell.
Akik ott voltak 2010 előtt azok elmehetnek kapálni, mert a politikájuk annyira hiteles, mint döglött ló nyerítése.
Yoda69
@Béla333: Valoban DK szimpatizans vagyok. Elarulnad mi bajod Gyurcsannyal?
Hova lepjen meg hatra Gyurcsany? Megmondta nem kivan ME lenni. Ez nem eleg?
Béla333
@Yoda69: 09.45
Maradjon a DK elnöke, de ne erőszakolja magát a közös listára, mert sokan ezért nem szavaznának rájuk.
Mondjuk én se ekkor, se akkor nem szavazok rájuk, de vagy elhiszed nekem vagy nem: nekem is az lenne jó, ha Orbánt és bandáját elzargatnánk!
Tehát ne akarja mindenben a vezető szerepet eljátszani, mert ez sokakat taszít.
elnyomott
@Yoda69: Igaz, csak egyet ne felejts el. A széleskörű összefogás a választópolgárokra is vonatkozik ám!
elnyomott
@Béla333: Mivel várhatóan az MSZP-nek több szavazója lesz, mint az LMP-nek, az utóbbi nem jobb másra, mint a Fidesz hatalmának megerősítésére. Mert gyengíti az ellenzéket.
De ugye a saját érdek mindenek előtt?
karma1
Ez csak egy szorszalhasogatas, nagy semmi. SOkkal egyszerubb most ugy megfogalmazni, hogy ha a fidesz kormanyoz(na), mert vegulis ki az a jos, aki 100 %-os bizonyossaggal meg tudja mondani, mi lesz a 2018-as valasztas eredmenye? Lehet, hogy a baloldal, lehet, hogy a jobbik - bar ettol az Isten mentsen meg mindenkit -, vagy tenyleg marad valami csoda folytan a fidesz.
Ez most csak egy sima belemagyarazas a kerdesbe.
karma1
@Béla333: Belus, mielott folkapod a vizet, es elkezdesz DK-zni, Gyurcsanyozni, vedd elo a statisztikakat, es meg fogod latni, hogy miert mondtaek a fenti kommentelok, hogy a valasztas az MSZP vagy a fidesz kozott fog eldolni. Egyszeruen azert, mert nekik van eddig a felmeresek szerint a legnagyobb szamu kovetoik.
Csak azt ne mondd nekem, hogy az LMP a finnyaskodasaval (Gyurcsannyal aztan nem!) labdaba fog rugni a szavazason??? Meg akkor is, ha kivalo programja van. (Ha viszont olyan kivalo programja van, meg van egy Hadhazyja, akkor miert nincs legalabb 10 %-os kovetettsege? Lehet, hogy a programja megse olyan realis, megvalosithato?)
Igenis, Yodanak igaza van: ha valoban meg akarja donteni a baloldal orbant, akkor be kell fogni az orrukat, es legalabb orban megdonteseig osszeallni, egymast erositeni, es nem beszarni.
Ha eleve senki senkivel nem akar osszeallni, de mind sajatmagat jeloli meg, mint az orbant megdonto Messiast, akkor szerinted mire fognak menni?
Csak kerdezem...
Béla333
Hölgyek,Urak!
Senki nem olvassa el az eredeti cikket? Akkor egy kis idézet a cikkből:

"Én kíváncsian várom azokat a program terveket, amelyekkel jobbá óhajtják tenni számunkra/számomra Magyarországot. Nem, nem a pártok honlapján szeretném olvasgatni a dokumentumokat, hanem a médianyilatkozatokban óhajtanám meghallgatni ezek érthető összefoglalását.
Ha a Fidesz leváltása a cél, akkor nem kérek a baloldalból.
Ha az ország jobbá tétele a cél, és a Fidesz leváltása csak egy eszköz ehhez, akkor nyitott vagyok.
De, nem azt szeretném ám hallani, hogy „helyre kell állítani a demokráciát”, vagy „meg kell szüntetni a korrupciót”, vagy „versenyképessé kell tenni az országot”. Ezeket a kívánságokat meg kell írni a Mikulásnak, vagy a Jézuskának.
Arra lennék kíváncsi, hogy ki, és mit fog tenni konkrétan a nemes cél elérése érdekében."

Nagyon fontos dolgokat írt a szerző! Azt írta le, hogy hogyan lehet(ne) azt a temérdek választani nem tudót megmozdítani! Nem hatalmi osztogatásokkal, hanem cselekvési programokkal! Erre írtam, hogy az LMP-nek van ilyen! Biz Isten azt sem bánom, ha mások "ellopják" a jó ötleteket, csak legalább legyen már más is, mint hogy ki hová helyezkedi a nagy összeborulásban!
Béla333
@karma1: 13.45
Az LMP nem (csak) Gyurcsányt utasítja el, hanem az összes 2010 előtti pártot és politikust, DE csak addig, amíg nem képesek őszintén szembenézni, hogy mi is történt itt az elmúlt évtizedekben, hogy kerültünk ebbe a csapda helyzetbe!
Az LMP programjáról akkor lehetne vitázni, ha legalább egyszer belenéznél, addig csak rágjuk a gittet!
Egyébként meg éppen elkerülte egymást a te és az én írásom, az előbb írtam le, hogy milyen fontos dolgot peddzeget a cikk szerzője!
Ez lehet a megoldás a passzív tömegek megmozdítására!
Yoda69
@Béla333:
Nem valaszoltal a kerdesemre: mi a baj Gyurcsannyal?
Nemem nem tunik ugy hogy jatszana a vezeto szerepet. A DK-t o alapitotta, igy termeszetes hogy a vezetoje. De ezen felul nem tor mas vezetoi szerepre.
Béla333
@Yoda69: 13.53
Akkor miért nem hajlandó (a DK vezetőségét megtartva) egyet vagy kettőt hátrébb lépni?
Nem nyomulni kellene, hanem gondolkodni: az okokat most hagyjuk, de akkora az elutasítottsága, hogy a neve is már taszítja az emberek jelentős részét. És ez akkor is így lesz, ha ő a világ legokosabb embere!
Az hogy mi a bajom Gyurcsánnyal egyébként, már többször leírtam, nem akarok most is erről írogatni, mert csak veszekedés lenne!
karma1
@Béla333: Nehogy azt hidd, hogy suket es vak volnek egy epkezlab tervre, programra, de akkor meg mindig ott van a kovetok szama!
Nincs realis esely, ha nincsen letszam.
Nezd meg, a kdnp-re is azert volt szuksege orbannak, mert meg a nagy kovetettseg sem volt eleg, es viszont: a kdnp-nek a fidesz a lelegeztetogepe.
nemfideszes
@Béla333: Miért van az, hogy állandóan Gyurcsányon és az összefogáson rugózol, miközben a pártod soha senkivel nem akart, és nem is akar összefogni, akár van Gyurcsány akár nincs?!
Más. Mindig megakartam kérdezni egy LMP-stől, hogy szerinte milyen bárbeszéd folyhat a vasárnapi, családi ebéd közben a csutiba szerelmes Schmidt Marika, és az LMP-s fia között?!
Az odáig rendben, hogy a gyereknek nem feltétlenül kell a szülei értékrendjével, politikai nézeteivel azonosulnia, de mégiscsak a Peti gyerek fogja örökölni mindazt, amit anyuci összeharácsolt! pl. a MANYUP pénzeken vett földeket.
karma1
@Béla333: Bocsi, de miert lepjen hatra a DK, vagy eppen Gyurcsany? Hiszen haromszor akkora a DK, mint az LMP.
Elolvastam a kimasolt reszt a cikkbol, hat azert ez egesz erdekes. Szoval ezek szerint az LMP nem is akarja megszuntetni a korrupciot, sem nem akar visszaterni a demokraciaba, es versenykepesse sem akarja tenni az orszagot, akkor MIT AKAR???
Mert szerintem orban megdontese mar alapvetoen megvaltoztatna az orszag helyzetet, ha egy szakertoi kormany jonne letre, es nem mindent csokosok, futsalosok, meg 100 unokatestver, sajatlabu tronorokos asszonyka vegezne.
Ne haragudj, de nekem meg mindig Gyurcsany a hitelesebb, mint masik part, es ahogy elnezem, O barkire nyitott lenne, tehat meg az LMP programjara is.
Addig -addig fog taktikazni az LMP, az Egyutt meg a tobbi mikro-part, amig szepen partaban marad, mint a szuzlany, aki minden kerojeben talalt valami kivetnivalot. Aztan kapkodhatnak majd fuhoz-fahoz, ha megse jutnak be a Parlamentbe. (Tudod, az is meg van hatarozva, hogy a szavazok hany szazalekat fedje le egy part, 5 % alatt nem jutnak be. Marpedig egyenlore nem erik el egyedul ezt a limitet)
Béla333
@karma1: Valóban! Hiába van az LMP-nek becsületes politikája, hiába van jó programja, ha ez nem kell az embereknek! De ők legalább megpróbálták, ha az embereknek más kell, akkor más lesz! További lecsúszás a régi, már "bizonyított" politikusokkal, pártokkal!
Én meg a gyerekeimmel, családommal együtt keresek egy élhetőbb országot! Új-Zéland kicsit messze van, azért odáig nem mennék!
karma1
@Béla333: Gyere, segitek. ..Itt kb. olyan a politika jelenleg, mint amit az LMP akar(na) otthon... Meg a DK is... Csak itt nem olik az emberek egymast, ha mas partban vannak. Ja, es olyan sincs, hogy ezzel nem, azzal igen,... Viszont nincs korrupcio es demokracia van, 15 %-os AFA-val, es ennyi az ossz ado.
Béla333
@nemfideszes: 14.03
" Miért van az, hogy állandóan Gyurcsányon és az összefogáson rugózol, miközben a pártod soha senkivel nem akart, és nem is akar összefogni, akár van Gyurcsány akár nincs?!"
1./Először is csak nem hagyom szó nélkül azt a sok nemtelen támadást, mocskolódást, amit mondjuk éppen a DK-tól és híveitől kap a számomra szimpatikus LMP! Nevezték őket a DK részéről már mindennek, még hazaárulónak is, miért kellene ezt szó nélkül tűrni?
2./ Éppen itt följebb írtam le, hogy összefogni hajlandó az LMP egyedi ügyekben, eddig is hajlandó volt. Szövetséget nem köt csak azokkal, akik nem sározódtak be az elmúlt évtizedek ország kifosztásában. Gondolom a magán életben ezzel te is ugyanígy vagy: nem állsz össze, nem alapítasz céget olyanokkal, akik korábban köztudomásúan lopkodtak, svindlisek!
A Scmitt család életét meg nem kívánom kommentálni, mint ahogy mondjuk Gyurcsány és anyósa kapcsolatáról sem szoktam írogatni. Ezek (már ne haragudj), de olyan Nyugatifény blog szint, Schiffer nagynénjével...
Béla333
@karma1: 14.07
Ne fárassz már: a DK támogatottsága cca ott van, ahol az LMP-é!
1-1 % ide vagy oda, de hol és mikor láttál te háromszoros támogatottságot a DK javára?
A cikket honnan veszed, hogy az LMP írta volna?
Teljesen lefárasztasz! Állítasz valami hülyeséget, aztán továbbszövöd a saját állításod!
A cikk arról szól, hogy nem csak pofázni kell, hanem végre valami tervet, programot is össze kellene állítani MINDENKINEK, nem elég lózungokat mondogatni!
Yoda69
@Béla333: Gyurcsany elutasitottsaga a fideSSes agymosas kovetkezmenye. De nem mindenkit lehet maszlaggal meghulyiteni. Szamomra Gyurcsanyt az oszodi beszed tette naggya, elotte csak egy kommersz politikusnak tartottam.
Miert kellene visszelepnie? Akik utaljak azutan is utalni fogjak ha visszalep, mert tudjak hogy o a DK alapitoja es biztos ott van a hatterben. Ergo semmi ertelme nem lenne ha a hatterbe menne. Mellesleg alattomos es gusztustalan huzas is lenne a reszerol a hatterbol titokban iranyitani a DK-t, mint az LMP-t siffer.
Béla333
@Yoda69: 14.38
"Gyurcsany elutasitottsaga a fideSSes agymosas kovetkezmenye."
Ez önbecsapás! Sokaknál valószínűleg így van, de nem ez az igazság!
A miniszterelnöksége alatt amit tett és amit nem tett, de meg kellett volna tenni, ez teszi őt elutasítottá! Az öszödi beszéd (ne felejtsd el) nem dicsőség, akkor lehetne Gyurcsányt ezért dícsérni, ha nem a brancs előtt zárt körben beszél erről, hanem bármilyen fórumon a Mari néninek mondja ezt el!
A további írásod csak azt bizonyítja, hogy lehet veletek DK-sokkal beszélni, de értelmesen nem. Induljon szerintem a DK Gyurcsány vezetésével önállóan, aztán meglátjuk mire mentek!
Ja! Személyneveket nagybetűvel írjuk! Általános iskola, alsó tagozat! Még akkor is, ha gyűlölöd az illetőt!
Az LMP-t egyébként a párt vezetősége irányítja, természetesen fontos kérdésben meghallgatják a párt tagokat is, így Schiffert is!
Ez miért kell alattomosnak és gusztustalannak nevezni? DK előírás?
nemfideszes
@Béla333: 1. Ebben az országban szerinted még kit nem neveztek hazaárulónak?!
Te általában véve szapulod Gyurcsányt és beszélsz összefogásról, nem pedig egy általad nemtelen támadásnak vélt megnyilvánulásról, mocskolódásról. Ha volt, van ilyen akkor konkrétan azt utasítsd vissza, lehetőleg tényszerűen alátámasztott állításokkal.
2. Éppen a múltkor írtam neked, hogy például a legutóbbi szentendrei időközi választáson, az ellenzék oldaláról mindenki hajlandó volt "összefogni" és egy jelölt mögé beállni csak az LMP nem! Akkor miről is beszélsz?!
3. Gyurcsány a feleségével "kapta" az anyósát. Az hogy ezzel kapcsolatban mit irkálnak össze a szélsőjobboldali portálok, vagy a habony média, ugyan úgy nem érdekel, mint Schiffer besúgó felmenőiről szóló írások. A Schmidt Mariska és fia kapcsolatát sem azért hoztam fel mert abból bármi következtetést is kívánnék levonni, esetleg ítélkezni, csak mint egyszerű embert tényleg érdekelne, főleg hogy családok mentek már szét a politika miatt, hogy ők, miként is kezelik azt a helyzetet, ami jelenleg az egész magyar társadalmat megosztja. Kulturált módon vitáznak, esetleg kerülik a témát, egymásnak esnek, vagy együtt röhögnek az embereken, mondván jó kis színjátékot adunk nekik elő, miközben jól lehúzzuk őket. Lásd Türkmenisztán ahol a 98%-os támogatottsággal megválasztott elnök ellenzékét lényegében a családtagjai és hívei vezetik.
nemfideszes
@Béla333: Látod Bélám, ők sem akarnak összefogni senkivel, sőt még kormányváltást sem:
propeller.hu/itthon/3268277-momentum-2018-ban-nem-lehet-legyozni-fideszt
... akkor hogy lesz így elzavarva a fidesz?!
Béla333
@nemfideszes: 15.14
Ha tőlem várod, hogy Gyurcsányék hazaárulózására "konkrétan azt utasítsd vissza, lehetőleg tényszerűen alátámasztott állításokkal." (ahogy írod!), akkor te miért nem teszed ugyanezt, amikor Gyurcsány viselt dolgairól írok? Egyébként nem szapulom, csak a véleményemet és a történéseket írom le!
A szentendrei választás bele tartozik abba, amiről írtam: választási szövetség addig nincs, amíg a múlt tisztázása nem történt meg! Nem hiszem, hogy ezt ne lehetne megérteni! Ha minden időközi választáson rácsodálkoztok erre, ez elég unalmas már, akkor is így lesz, amíg nem lehet tudni, ki mit is tett ezért a mai helyzetért?!
Ha te nem mocskolod is Schiffert a rokonságáért, de az összes többi DK-s vidáman csámcsog a Nyugatifény blog (DK-s!!!) Schiffer nénikéjével készített minősíthetetlen szemét, mocskolódó riportján! Nehéz szétválasztani, hogy melyik DK-s normális, és melyik sötét!
A rokoni dolgokat meg talán hagyni kellene, hiszen tőlem egyszer sem hallottál pl. Bayer Tamás volt DK-s alelnökről kérdezni, hogy vajon miről beszélgetett az édesapjával, igaz?
Pedig az is érdekes lehet!
Béla333
@nemfideszes: 15.41
Akkor mégsem csak az LMP-nek vannak elvárásaik az esetleges szövetségeseivel kapcsolatban?
Más alakulatok is próbálnak tisztességesen politizálni?
Milyen érdekes...
Peller Anikó
@Yoda69: "Gyurcsany elutasitottsaga a fideSSes agymosas kovetkezmenye"

Ez nem igaz!!!

Mert a fideszseggűek ÉS az elempé agymosás következménye, lázsd béla aki lehet másképp gondolja a politikát ugyanúgy. Teljes mellszélességgel gyurcsányozott amikor hatalomra juttatta a fideszet és még most sincs más témája csak amit az elempés stifter beletömött a fejibe. Nem számít, hogy most milliószor annyit lopnak mint a többiek együtt, ő csak gyurcsányozik és hazudik rendületlenül.
Béla333
Majd pont egy DK-s fanatikustól fogadjuk el, hogy mi az igazság és mi nem az, igaz?
Az agyukat a DK sajtóosztálya mosta át! Ugyanolyan fanatikusok, mint a Fidesz hívők!
Az hogy most többet lop a Fidesz, mint korábban a többi, még nem jelenti azt, hogy akkor jöjjön vissza a kisebb, a tehetségtelenebb tolvaj!
A DK-s erőszakosság, alamusziság, hazudozás az, ami lehetetlenné tesz bármilyen összefogást velük!
nemfideszes
@Béla333: 1. Még egy konkrétumot nem írtál Gyurcsány viseltes dolgairól, pedig ezt már Yoda69 is kérte. Ha írsz akkor majd reagálok.
2. Nem vagyok DK-s. Csak próbálom tárgyilagosan nézni a dolgokat.
3. Schiffer nénikéje, "Bayer" aki valójában Bauer apukája stb. a múlt. Mariska és a fia pedig a jelen. Ha folyamatosan a múlton rágódsz és nem a jelenre figyelsz akkor előfordulhat, hogy nem lesz jövőd!
4. Számon kéred az MSZP-től, hogy tisztázza a múltban elkövetett "dolgait", miközben szidod Gyurcsányt aki pont ezen "dolgok" miatt ment neki az MSZP vezetésének 2006-ban. Tudomásul kell venni, hogy ez a nép még nem érett meg az őszinte politizálásra, és erre legjobb bizonyíték a fidesz hatalma.
5. A politika az érdekek harca, ne gondold, hogy bárki hatalomra jutva, legyen az az LMP, Momentum, Jobbik nem "sározódna" össze valamilyen szinten. Az a baj veled, hogy egyrészt nagyon naivan nézel a világra, másrészt bizonyos szempontból Te is úgy gondolkozol, mint a fideszesek. Az élet nem csak fehér és fekete... 99%-ban bizony szürke.
6. Lehetnek az LMP-nek, Momentumnak stb. "elvárásai" csak hogy ha túl magasra teszik a "szintet" könnyen lehet, hogy nem fogják tudni megugrani, és a partvonalon azaz "házon" kívülre kerülnek.
7. Vannak prioritások. Mi a fontosabb? A múlt tisztázása vagy az ország érdeke?! Ha most nem teszünk valamit, akár kompromisszumok árán is, akkor a fidesz olyan szinten rohasztja le ezt az országot, mind morálisan, mind gazdaságilag, hogy egy emberöltő is kevés lesz a károk helyreállítására.
Béla333
@nemfideszes: 17.27
Nem fogok regényeket írni, megtettem ezt az elmúlt hónapokban.
Egyet nézzünk meg és ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok, hogy válaszolsz-e?:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Kérdéseim:
1./ Mennyi lehetett a reális ár, ha Kókát akkor állította le Gyurcsány, amikor már 40%al lejebb vitte az árakat?
2./ Hol van az a pénz, amit akkor fizettünk ki, amikor még nem kezdett el Kóka dolgozni ezen?
3./ Tett-e bármit is Gyurcsány a feleslegesen kifizetett milliárdok visszaszerzéséért?
4./ Tett-e feljelentést, ha nem tett, miért nem tett?
Béla333
@nemfideszes: 17.27
3./ Vagy mocskolódunk, vagy nem! Olyan nincs, hogy Schiffer nénikéje mehet, a DK-s hasonlók meg nem, mert az már régmúlt!
4./ A nép azért bünteti a politikusait (ezen az oldalon is), mert ezt gondolják róluk, hogy nem értek meg az őszinte politizálásra! Ezért aztán a politikusok hazudnak neki, lopnak tőle?! Ez baromság, már bocs! Ezzel a mentalitással csak csúszik tovább az ország lefelé! Ennek megálljt kell mondani!
5./ Mindenki aki hatalomba, pénz közelébe kerül, elcsábulhat, ez igaz! Ezért fontos, hogy olyan rendszer legyen, amelyik igen szigorúan bünteti a megtévedt politikusokat, mert a mai állapot, hogy büntetlenül fosztják ki az országot nem tartható tovább!
6./ Magas elvárás, hogy akivel összeállsz, az ne lopjon, ne legyen korrupt? A magánéletedben eltekintesz ettől? Ha nem akkor szerintem a politikában sem lehet más elvárás!
7./ Prioritás szerintem az, hogy tiszta, korrupciómentes közélet legyen, ahol a disznóságoknak következményei vannak a politikusok körében és a civileknél egyaránt! Ami az elmúlt évtizedekben ment hülyítés, hogy csak azért szavazz rám, hogy ne a másik legyen, ide vezet, ahol most vagyunk!vezetett.
Nincs idő tovább várni! 27 éve megy a hülyítés, elég volt!
Béla333
@nemfideszes: 17.27
Ugye nem választod a bátor megfutamodást, hanem igyekszel valami választ adni a kérdéseimre, ha már rávettél, hogy mondjak valami konkrétumot?!
Béla333
@nemfideszes: 17.27
Látod ezért nem lehet veletek megbeszélni semmit! Mind ilyenek vagytok! Ha olyan valamivel szembesültök ami nem fér bele a DK fanatikus nézőpontba, egyszerüen elmenekültök, hogy aztán holnap egy másik témánál újra szajkózzátok a betanult szöveget!
karma1
@Béla333: 14.18-ra: De Belam, orban semmi mast nem csinal Gyurcsannyal, meg a DK-val, csak gyilkolassza oket - igaz, messzirol, mert 2006 ota nem mer nyilvanos vitaba szallni Gyurcsannyal -, szoval, ha a DK-t tamadjak nemtelenul, akkor mi, DK szimpatizansok miert hagynank szo nelkul ezt?
Ja, es ha visszaolvasod a kommentjeimet, akkor en - de mas se nagyon - sohasem tamadtam az LMP-t, csak azt mondtam, hogy a kicsinysege miatt nem valoszinu, hogy bekerul a Parlamentbe, plane nem egy partkent, vezetokent, lecserelve orbant, mert ezt vegkepp nem hiszem, hogy ez sikerulne.
Hadhazy pedig , akarmilyen iranybol nezzuk, a fideszbol jott, mint ahogy GYurcsany is az MSZP-bol. Azzal a kulonbseggel, hogy Gyurcsany sajat maganak alapitotta meg a DK-t, mikor az mszp elarulta ot... Hadhazy meg egy kesz partba lepett, ha jol tudom.
Egy a lenyeg: szerintem, ha igazan meg akarjak donteni orbant, akkor felre kell tenni az egyeni serelmeket, nyavalygasokat, es OSSZE KELL FOGNI a LETSZAM miatt.
Aki ezt nem latja be, az ongyilkos
karma1
@Béla333: Konkretan ERRE gondoltam: "De, nem azt szeretném ám hallani, hogy „helyre kell állítani a demokráciát”, vagy „meg kell szüntetni a korrupciót”, vagy „versenyképessé kell tenni az országot”. Ezeket a kívánságokat meg kell írni a Mikulásnak, vagy a Jézuskának."
karma1
@Béla333: Akkor, ha nem ezt akarja az LMP,. akkor megis MIT AKAR? Mi a celja? Hogy minden ovis kapjon reggelire 2 dl kakaot? Vagy legyenek meltokeppen megunnepelve a nemzeti unnepek? MIT AKARNAK???
(Meg mielott felkapnad a vizet, ugyanerre varok konkret valaszt MIDNEN ellenzeki parttol).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.