Ezerfős reprezentatív minta alapján készült az a felmérés, mely szerint a jobboldal új vezetőjeként a legtöbb jobboldali egy ismeretlen polgári fiatalt látna szívesen, ha a sors úgy hozná, hogy Orbán Viktor visszavonulna – olvasható az Index cikkében.

"Hatalmas igény mutatkozik egy valódi polgári fiatalra, mind a Fidesz, mind a Jobbik, mind a párt nélküli szavazók között" – olvasható az elemzésben.

Az ismert politikusok közül a közvéleménykutatásban résztvevők Lázár Jánost jelölték meg, mint leginkább lehetséges Orbán-utódot. (A kérdőíven a válaszok lehetősége zárt volt, az ismert politikusokat osztályozták egy korábbi felmérés alapján, Rogán Antal például ezért nem került fel erre a listára.)

A Miniszterelnökséget vezető miniszterre a választópolgárok 13,2 százaléka gondol ma úgy, hogy a jobboldal következő vezetője lehet, míg Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert 5,6 százalék, addig Vona Gábor Jobbik-elnököt 5,2 százalék támogatja, Navracsics Tibor 2,9 százalékot kapott. A megkérdezettek 16,4 százaléka sosem szavazna a jobboldalra, 19,7 százalék a "nem tudja", 11,9 százalék pedig a "nem válaszol" opciót választotta. Az ismeretlen polgári fiatalra 25,1 százalék voksolt – olvasható a cikkben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Orbán önként soha nem mond le!Soha nem engedi át a hatalmat békésen. Egyrészt mert a pszichés állapota ezt nem engedi, másrészt meg előre menekül. Soha nem kockáztathatja meg, hogy valaki elszámoltassa akár csak az elmúlt 6 évvel is. Még Ráhelke unokája is ülhetné, amit kiszabnak rá.
Természetesen ehhez az impotens, ellenzék is partner, de ha lenne egy valamirevaló ellenzék, az hol nyomulhatna? Melyik médiában? Milyen pénzből? Kialakult az egypártrendszer, ezen nincs mit ragozni. Ellenzék már csak azért van, mert anélkül nincs látszatdemokrácia, nincs uniós lóvé, nincs semmi se.
Orbán ha bukik, akkor nem Graz az alternatíva, hanem valami távoli hely, amivel nincs kiadatási egyezmény,( Amennyit lopott már tőlünk, hogy azzal Kuvaitban is gazdag "ember" lenne) vagy a lámpavas, ha nem elég gyorsan lép le. De nem valószínű. Éhbérből tengődők áldják a nevét, hogy megmenti őket a nyugati fertőtől. Akik meg picsán rúgnák, azok nem küzdenek, hanem szépen lelépnek egy normálisabb világ felé.Szóval Orbán szerintem végelgyengülésben végzi, koronával a fején a várban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Olyan kellene aki nem csak a felső tízezer miniszter,hanem azoké is akik szegények.
Papuska1
@Aki Én: lázár nem zsidó! Lázár is református, mint Orbán, Kövér, Varga, vagy Balogh. A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi gyülekezet presbitere volt, református egyházi tisztségviselő!
Aki Én
@Papuska1: Tudom, tudom... Sem roma sem zsidó nincs a fideszben. Ja, meg exszoci sem.
Papuska1
@Aki Én: Elég érdekes lenne zsidó Kereszténydemokrata! Egyébként több zsidó származású prominens FIDESZ-es is van, Lázár speciel nem az. A jó együttműködése a Hódmezővásárhelyi zsidó hitközséggel természetesen igaz. Ez nem jelent azonos vallást! Egyébként a hivatalos önéletrajzában olvasható a vallása és az egyházi tisztsége is!
evacica
Orbánt, ha rajta múlik, csak a koporsójával lehet a bársonyszékből eltávolítani! Megszállottja a hatalomnak és a pénznek!l

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.