A fővárosi közgyűlés kormánypárti többsége árulónak nevezte az ellenzéki pártokat.

Nem született érdemi döntés az olimpiáról a mai fővárosi közgyűlésen, nem írtak ki előrehozott népszavazást és nem döntöttek az olimpiai pályázat visszavonásáról sem.

Nagy nekilendülés után, nem döntöttek érdemben az olimpiárólBorkai Zsolt, a MOB elnöke keserűen azt emlegette, hogy szertefoszlott egy álom, de nem adja fel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A fideszes többség leszavazta az ellenzék javaslatát, hogy írják ki a népszavazást, még az előtt, hogy ellenőriznék a Momentum Mozgalom által leadott 266 ezer aláírás hitelességét (erre 45 napja van a Fővárosi Választási Bizottságnak, amiből még alig egy hét telt el).

A fővárosi közgyűlés mindössze egy határozatot fogadott el– Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester előterjesztésére –, amelyben arra kérte fel Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) és a kormánnyal arról, hogy tekintettel a „megszűnt nemzeti egységre”, van-e értelme fenntartani a budapesti pályázatot.

A határozatban a kormánypárti többség azt fogalmazta meg, hogy a pályázat mögött ez idáig fennállt nemzeti egység és konszenzus felbomlott, és ezért azokat a pártokat és politikusokat terheli felelősség, akik a korábbi években támogatták az olimpiarendezést, és „most alkalmi politikai haszonszerzés reményében korábbi véleményükkel szembefordultak, ezzel felszámolták a korábban fennállt politikai konszenzust, és elárulták a budapesti olimpia ügyét”.

A fideszes többség tehát elsősorban azt MSZP-t és a DK-t teszi felelősség a kialakult helyzetért, pedig ezek a pártok nem is vettek részt érdemben az aláírásgyűjtésben. A határozat egy szóval sem említi a kezdeményező Momentum Mozgalmat, illetve az LMP-t, amelynek képviselője korábban sem támogatta az olimpiai pályázatot.

MTI/Index

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Biztos a figyelmetlenségem az oka, de én nem tudok arról, hogy valaha is "nemzeti egység" lett volna az olimpia megrendezésével kapcsolatban... de ha ők mondják?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
csak nem képzeltük, hogy ennyi "hazaáruló, hülye, Isten bűnbocsánatára váró, külföldről pénzelt..." fővárosi bele szólhat a nagyok dolgába? Nekünk egy feladatunk van! Silentium! Az országnak, meg hogy fizessen! Ja, és hogy miért annyi az annyi, azt nem illik megkérdezni, akár a nagyitól a mákos bejgli árát!
nemfideszes
A habony-finkelstein duó még lázas dolgozik, a válaszlépésen.
Ludmilla
borkai úr,rendezzék zsebből,azt is a miénkből lopták,de többet már nem szeretnénk magukkal ellopatni
Zeta
Merjünk nagyot álmodni.
Az álmoknak , jó , ha megvalósulnak. De vannak realitások, amire jo, ha oda figyelünk. Ez most nem történt meg. Azzal vádolni pártokat, civil szervezeteket, hogy hazaárulók, politikai tőkét kovácsolók, értelmetlen. Értelmetlen , mert ezzel azt jelzik , hogy nem lehet másképp gondolkodni, csak úgy ahogy a kormány gondolkodik. Vagy most a haza nem lehet ellenzékben, most nem lehet tiltakozni, mint annak idején ?
Cicamama55
Ugye-ugye, hogy nem Tarlóson múlt és múlik?
lampa laz
Mi itt a probléma? Mészáros rendezze meg felcsúton, ez mindenhez ért, ott vannak a sportlétesítmények, télen is meg lehet rendezni, mert ott minden fűthető, kényelmes ultramodern, légkondis vasút, szálloda, dölnek hozzá a milliárdok, csak 1 szavába kerül, én szavazok rá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.