Orbán Viktor és a magyar kormány gyáván megfutamodott 266 ezer vagy még több ember akarata elől – így értékeli a Momentum Mozgalom, hogy Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt szerda este úgy döntött, hogy visszavonják Budapest pályázatát a 2024-es olimpiára – írja az Index.

Papp Gergő, a párt sajtóreferense a lapnak azt mondta, sajnálják, hogy a kormány elvette a lehetőséget, hogy végre egyszer az állampolgárok szavazhassanak egy kormányzati gigaberuházásról. 

A pályázat visszavonása egyértelműen hatalomtechnikai döntés, amivel azt akarja elkerülni a kormány, hogy elbukjon egy népszavazást.

A Momentum a közleményében megismételte a korábbi bejelentését, amely szerint országjárásra indulnak, hogy ne csak az olimpiáról, hanem az egészségügyről, lakhatásról, megélhetésről, és közlekedésről is megkérdezzék az embereket.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Kb. 10 milliós lélekszámú ország már korábban rendezett Olimpiát, s meg lehet nézni mi maradt utána! Adósság, üres létesítmények, csalódott polgárok, kilátástalanság, munkanélküliség...

Mindenképpen bölcs döntés volt visszalépni, s mégbölcsebb egy drága népszavazást elkerülni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
huKKK
@nemfideszes: 23, 13:57

"Miért, te láttál hatástanulmányt?!"
Magyarokat szándékosan nem is olvastam.
" Ez mért is lenne nyereséges, amikor csak a pályázatra már 3x annyit költöttek, mint amennyit eredetileg terveztek."

Mert én rendeztem volna, magamtól elvbõl nem lopok.
Egyébként meg kinek mi köze hozzá, ha az én pénzembõl van.
Lett volna arra is rengeteg megoldás, hogy ne terhelje a költségvetést az olimpia.

"A két hét ünnepi mámor után pedig jönne a zaz vagy folyamatosan további milliárdokat lesznek kénytelenek fordítani az adófizetők pénzéből, ezen intézmények fenntartására (lásd milliárdokét épült üresen tátongó stadionok), vagy minden az enyészeté lesz! Ahogy ez most is látható megannyi volt olimpiai helyszínen, Barcelonától, Athénen át Szocsiig.kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-go...Kíváncsi lennék meddig tartana a nagy lelkesedésetek ha a veszteséget saját pénztárcátokból kellene állni!

Nem a ti, nem a mi, hanem az én veszteségem lett volna, természetesen rajtam kívül még sok hazafi hajlandó lett volna milliárdos veszteségeket elkönyvelni a nemzetért.
Sok külföldi barátunk (is!) kínaiak, oroszok, izraeliek, arabok, afrikaiak, amerikaiak hajlandóak lettek volna befektetni itt, egy részük önzetlenül, névtelenül, mások pedig pusztán az önreklámozás lehetõségéért cserébe.
Ne magából induljon ki. Sok adakozó filantróp él a világban, nem mind kereszténygyûlölõ, mint Soros, viszont akadnak nála tehetõsebbek is.

"Amúgy meg, hogy jön ide a melegek házassága te szerencsétlen?!"

A Momentum révén jön ide. Ez az õ programjuk része.
Hogy egyelõre még nem is ez a politikájuk központi eleme, nem jelenti azt, hogy ez késõbb is így marad.
Szerintem tévedés bennük az szdsz- látni, de az is tévedés lenne, ha úgy vélnénk, egy sehová sem kötõdõ, mindentõl független párt jelentkezett a színen, sosemlátott, egyedi, eredeti eszmékkel.

" Vagy idióta vezéredet majmolva te is feltétlenül szükségét érezted egy jó kis "buzizásnak"?"

Nem pártok,...
huKKK
... hanem ügyek mentén politizálok. Ha Ön buzi, lehet tõlem akár még fideszes is, ha ellenzi velem együtt a korlátlan abortuszt és a melegházasságot. Ezekben tudom támogatni önt, nemre, korra, pártállásra, nemi irányultságra való tekintet nélkül.
A Momentumot viszont nem tudom támogatni, hiába szépek,
mert olyan dolgokat pártolnak amit én nem.
spu00
Akit érdekelt az megtalálta az olimpia rendezésének hatás tanulmányát.De ha valamit nem akarnak, azt soha sem találják meg, s még a létezését is tagadják.Már az AGENDA 2020 is adott egy irány mutatást, s a tanulmány ez alapján készült el, bele véve a 2024-ig terjedő fejlesztési terveket is.
Egyébként további jó köpködést.
JAJMÁR
Nem is akarták igazán az olimpiát. Szerintem nyilván tudták, hogy kicsi az esêlyünk, de szinte kapóra jött ez az aláírásgyűjtés, hogy kiszálljanak. Igaz, egymásnak hergelve aláíró és nem aláíró magyart, de amíg egymással vannak elfoglalva, addig se velük. Hol és mikor volt ez másképp? Nemzeti egység? Jó vicc! Na, még csak az hiányzik!
Amúgy tényleg
JAJMÁR
Népszavazást akart 260ezer ember! Persze, tudtam, hogy nem merik bevállalni, de be kellene! Ez a szöveg, hogy az aláírók miatt... Ez is hülyeség!
Ha mihamarabb kiírnák, és az emberek támogatnák, inkább növekedne az esélyünk. De tudják ők, hogy nincs észérv a rendezés mellett! Az "álom" pedig már kevés a befolyásoláshoz!
Jozefina
Nem kell hagyni!!! Utánuk kell futni és végleg elkergetni őket!!! Hajrá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.