Titkosszolgálatok próbálták bekeríteni és a kormánybuktató akcióban felhasználni az MNB-t, méghozzá úgy, hogy bankpánikot teremt az országban – jelentette ki szerdán Matolcsy György egy meglehetősen nyakatekert felszólalás során.

A jegybankelnök az országgyűlésben többek között – félreérthetetlenül az Egyesült Államokra utalva – azt mondta, hogy a brókerbotrány

... egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységéhez illeszkedik, amely 2014 őszén indult el.

A Népszava megkereste az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szóvivőjét, hogy reagáltassa az elhangzottakra.

Richard Damstra velősen fogalmazott:

Magyarország és az Egyesült Államok partnerek és NATO-szövetségesek. Az Egyesült Államok nem kísérelte meg a magyar kormány megdöntését 2014-ben vagy bármikor máskor, s nem találjuk hihetőnek, hogy bármely más NATO-tagállam erre kísérletet tett volna. Matolcsy úr kijelentései egyszerűen hiteltelenek

- írta, több szót nem vesztegetve a jegybankelnök legújabb fantáziájára.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Közpénzből finanszírozott szerelmi életének, válogatott agybajainak, a csillagos eget rugdosó, dölyfös arroganciájának és általában vett csillapíhatatlan harácsolási étvágyának ismeretében nem meglepő, hogy mindent rendben talált maga körül: a jegybank körüli magyar féritél hasít, mint állat. Ebben semmi meglepő nincs, abban viszont igen, amit Matolcsy mindenféle magyarázat és konkrétum nélkül, véres összeesküvés elméletbe csomagolva előadott az unortodox gazdasági csodának minősülő Magyarország kormányának megbuktatási kísérletével kapcsolatban. A Matolcsy által vázolt helyzet – egyben a bizonyíték arra, hogy félnótás futóbolondok ülnek mindenhol vezető pozícióban – emígy fest: egy NATO ­szövetséges ország budapesti követségének segítségével meg akarták buktatni a kormányt. „Valakik” a Magyar Nemzeti Bankot akarták felhasználni, hogy bankpánikot keltsenek az országban 2015 áprilisában. A jegybank­ és kormánybuktatási akció 2014 őszén indult el. (Tudtommal a kitiltási botrányon kívül semmi más nem indult el akkoriban.) Vagyis az van – magyarázta Rómeó ­, hogy a rendkívüli módon sikeres 2015-­es esztendőre a brókerbotrányok árnyéka vetült. Nem, dehogy azért, mert dörzsölt gazemberek és korrupt gecik eltapsolták az emberek pénzét, hanem mert (verjen el a jegeseső, ha ez az ember tudatánál van) az MNB „brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Gumicsont ! Matolcsi ha normális lenne nem hazudozna !
A Kormány ha normálisan gondolkodna nem engedné Matolcsi alapítványain keresztül ellopni a pénzt, hanem az államadósságot törlesztenék minden forintból.
Kutyuska
@Nagy Mária: Mi lenne Orbánnal a jobb keze nélkül?
finn szauna
Megnyugtatnám az amerikai nagykövetségen dolgozókat, hogy ezt nem csak ők nem értik, hanem az egész világon senki nem érti, hogy mit hordott össze a pöttyös seggű, akinek papírja van róla, hogy közpénzt lopott.

mno.hu/belfold/lehet-mondani-matolcsyra-hogy-kozpenzt-lop-1386256
Nagy Mária
@Kutyuska: Van választék, sajnos az ilyen pénzmániás senkikből. Azonnal lenne utánpótlás.
Kutyuska
@Nagy Mária: Azért olyat nehéz lesz találni, akinek a nézése meg a járása...
evacica
Szomorú, hogy M.O. jegybankjának elnöke egy komplett bolond. Még szomorúbb , hogy M.O. egy ilyen kormánnyal rendelkezik ahol ilyen emberek töltenek be fontos tisztségeket! Ezért tartunk itt és így! De megérdemeljük, mert hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.