Hiába jelentette be szerdán a kormány és a Főváros, hogy visszavonják az olimpiai pályázatot – az aláírásokat ettől függetlenül meg kell számolni, és ha kellő számú érvényes szignó van az íveken, a Fővárosi Közgyűlésnek ki kell írnia a népszavazást.

A népszavazást ettől még természetesen nem fogják megtartani, de az okafogyottságot – írja a Magyar Nemzet, idézve a Kaposvári Törvényszék egy hasonló kezdeményezésre vonatkozó októberi álláspontját – csak bíróság mondhatja ki.

Mindenképp ki kell írni a népszavazást

Ha a bizottság már kiírta a népszavazást, akkor megtámadhatóvá válik a bíróság előtt. A megtámadó lehet a Főváros, a kormány, esetleg valamelyik ügyeletes önjelölt feljelentő is.

A Momentum Mozgalom és ellenzéki pártok által összegyűjtött szavazatok közül nagyjából 12 ezret sikerült átszámolni szerdáig, ezeknek 11,5 százaléka volt érvénytelen, mielőtt a kormány a pályázat visszavonásáról döntött.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Vendég komment: Péter Konok - 20 órája ·-
- Jó napot, Tarlós úr, hogy van?
- Mindjárt megkérdezem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
Vendég komment: Péter Konok - 20 órája ·-
- Jó napot, Tarlós úr, hogy van?
- Mindjárt megkérdezem.
keresztapa
Olimpia rendezésének igényéről volt e népszavazás:, amelynek eredménye igen lett volna, akkor lehetne okkal árulásról szó. De még pártok igénye jelent meg a lopások lehetőségéről olimpia rendezés lehetőségnél, semmisnek kel felfogni, a pártok lopásra berendezkedett akaratát. Ez a pártok egységét fejezi ki lopásra, nem a nemzetet.
archive
Ha a Fidesz nem lenne ennyire korrupt, biztos hogy a többség az olimpia megrendezése mellett döntött volna..
idppp
Más nem is hiányozna, mint egy okafogyottá vált népszavazás! Az sem normális, aki ilyet leírt! Dobjunk ki megint 1-2 millárdot az ablakon?
kukac50
Nem az ország kudarca hanem a Fideszé! Egységről beszélnek miközben Ők azok, akik mindent lesöpörnek az asztalról nem tárgyalják másik pártok javaslatait. Ha egységről beszélnek akkor ne legyen ilyen sok szegény és gazdagok közti külömbség ilyen nagy. Éhező gyermekekről reklámozzák,hogy ingyen kapnak enni, ahol a gyerek éhezik ott még általában 2 szülő is van azok is éheznek. Még a Fideszben sem egység van,hanem függőség!
Orbántól függ minden, a Többiek csak bábok mivel a mi érdekünkben nem szólnak egy szót sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél