Farkas Sándor parlamenti képviselő, a csongrádi Fidesz vezetője, kormánybiztos, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke – egyúttal bizonyára a legegyenesebb politikus.

A Direkt36 szerint nincs még egy parlamenti képviselő, aki annyi állami és uniós támogatást kapott volna tavaly, mint ő, de már azelőtt is ügyesnek bizonyult ilyen téren: 2012 óta összesen több mint 2,5 milliárd mezőgazdasági támogatást szerzett. Ebből a Direkt36 szerint csak 925,5 milliót tüntetett fel, a pénz többi része sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban.

Farkas azzal magyarázta a 1,5 milliárdos különbséget, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a később kifizetetteket nem. Amikor jelezték, hogy így a pénzt nagy része nem jelenik meg sehol, azt mondta,

Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.

A vagyonnyilatkozati rendszer célja egyébként éppen az lenne, hogy követhetővé tegye a képviselők anyagi gyarapodását.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az, hogy nem írta be, az részletkérdés, mondhatni megszokott.
A baj az, hogy a kijelentése után félórával még szabadlábon volt. Ekkora összegű adócsalást csak nekik (Fidesz kör és családtagok) néz el a NAV (Tállaiintelligensbandi). Egy privát személy vagy ellenzéki már kéz- és lábbilincsben vonulna az MTv1 és hasonló médiumok hiradásainak minden percében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@namihami: Az a baj, hogy nem az adóbevallásából, hanem a vagyonnyilatkozatából hiányzott. A vagyonnyilatkozatba azt írnak vagy nem írnak bele amit akarnak, amiről úgy érzik még tudhat a választójuk. Az adóbevallás meg rejtély, hisz csak a NAV tudhatja mit vallott be. A NAV meg gondolom nem veti össze véletlenül sem az adóbevallást a vagyonnyilatkozattal. Mert hát minek.
human
Mikor lázár 3 milliós éjszakázása kiderült és úgy gondolta, ha visszafizetni akkor nem történt semmi, akkor mondtam, hogy eljön az idő mikor azt mondja egy képviselő:
"Loptam, és akkor mi van?"
Nagy Mária
@Perwool: Ez az egész tébolyda, ami itt rendszerváltás címén végbement valóban az egyszerű kisembereken gázolt át, s vett el hosszú éveket a mindenkinek alanyi jogon járó normális élettől. Ezt hívnák demokráciának, de én úgy érzem, még sohasem éltem demokráciában.
Amiért itt írogatok, az azért van, mert a napom legnagyobb részét gyerekek között töltöm, s naponta döbbenek meg sorsokon, s az utóbbi 7 év kiugróan teljesít ebben. Ha nekik nem lesz normális gyermek és fiatal koruk, keresztet vethetünk az élhető Magyarországra.
A szegénység, éhező gyerek mellett nagyon nem tetszik, hogy stílustalanságban, trágárságban stb. olyan példát mutatnak vezetőink a gyerekeknek, amit nehéz kezelni.
Igen, összefogás, összefogás, szajkózom én is. Csak tett róla kormányunk, hogy a maradék egymás iránti empátiánkat is kiirtsa, s csak a széthúzást, megosztást erősítse.
moareka
Élet halál ura ott lent Csongrádon, igazi földesúr...vidékiek is kapják a maguk kis helyi urait...
kukac50
Ilyenkor jut eszembe,hogy a Magyar igazságszolgáltatás munkája szart sem ér!
Pár ezer forintos hibáért büntetnek a sokat meg megengedik!
evacica
Milyen igaza van! Teljesen mindegy,hogy mit ír be, a világon semmit nem jelent! Orbán is beírta, hogy 740000-Ft megtakarítása van kedves nejével együtt .,majd sírva is fakadtam , hogy ilyen szegény a miniszter elnök, mikor a barátja Lőrinc többszörös milliárdos, a kedves papa is milliárdos, a vejem uram is milliárdos csak ez a szegény miniszter elnök ilyen szegény gyerek. Ki a fene hisz ezt el,? Egy normális ember se, de semmilyen következménye nincs ezeknek a hamis vagyon nyilatkozatoknak! Megtehetik, ilyen ez az ország!
-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.