Farkas Sándor parlamenti képviselő, a csongrádi Fidesz vezetője, kormánybiztos, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke – egyúttal bizonyára a legegyenesebb politikus.

A Direkt36 szerint nincs még egy parlamenti képviselő, aki annyi állami és uniós támogatást kapott volna tavaly, mint ő, de már azelőtt is ügyesnek bizonyult ilyen téren: 2012 óta összesen több mint 2,5 milliárd mezőgazdasági támogatást szerzett. Ebből a Direkt36 szerint csak 925,5 milliót tüntetett fel, a pénz többi része sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban.

Farkas azzal magyarázta a 1,5 milliárdos különbséget, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a később kifizetetteket nem. Amikor jelezték, hogy így a pénzt nagy része nem jelenik meg sehol, azt mondta,

Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.

A vagyonnyilatkozati rendszer célja egyébként éppen az lenne, hogy követhetővé tegye a képviselők anyagi gyarapodását.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az, hogy nem írta be, az részletkérdés, mondhatni megszokott.
A baj az, hogy a kijelentése után félórával még szabadlábon volt. Ekkora összegű adócsalást csak nekik (Fidesz kör és családtagok) néz el a NAV (Tállaiintelligensbandi). Egy privát személy vagy ellenzéki már kéz- és lábbilincsben vonulna az MTv1 és hasonló médiumok hiradásainak minden percében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Az, hogy nem írta be, az részletkérdés, mondhatni megszokott.
A baj az, hogy a kijelentése után félórával még szabadlábon volt. Ekkora összegű adócsalást csak nekik (Fidesz kör és családtagok) néz el a NAV (Tállaiintelligensbandi). Egy privát személy vagy ellenzéki már kéz- és lábbilincsben vonulna az MTv1 és hasonló médiumok hiradásainak minden percében.
Nagy Mária
300 millió neked semmi! Érzéketlen tuskó! Már az elcsalt adójából is sok éhes száj jóllakhatna, fázó melegedhetne.
Perwool
"A FIDESZ fennállása óta küzd a piacgazdaság minél szélesebb körű térhódításáért. Ahhoz azonban, a legnagyobb sajnálatunkra, nem vagyunk hajlandók asszisztálni, hogy néhány, a kormánypárt »húsosfazekához« közel álló hazai nagyvállalkozó az adófizetők pénzéből tollasodjon meg.”
(Orbán Viktor. 1991. 11. 05.)

Ma már ez is egy "Orbitális" hazugság!!!
nemfideszes
Mert ez a gané is tudja, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország...
picike1
a sok huje magyar ki mindent eltür ugye ez van de meddig még ?
Peller Anikó
Fizesd be utána az adót (azonnal), a késedelmi pótlékot (= 1000 %), a büntetést (= ami ezerszerese az elcsalt tőkének) és már mászhatsz is tovább bugris.
Macskaszem
Orbán szerint nálunk van az egyik legszigorúbb vagyonnyilatkozat-tételi rendszer. Ráír amennyit gondol, a kutya nem ellenőrzi a valóságtartalmát, legfeljebb néha kiderül. Következménye nincs. Ez istentelenül szigorúúúúúú.
quadrocopter
Van a még dögkútban hely - neked is, mocsok!
CsipkeRózsa
Simon Gábort hány éve vizsgálják, mennyit ült, háziőrizet, stb.?
Mindezt úgy, hogy semmi bizonyíték arra, hogy "piszkos" pénzről van szó a 200 millió Ft vagyonbevallási eltéréssel.
Igaz, ő MSZP-s politikus volt.
Nessy
Azért egy mezei honpolgár elő ne adja a NAV ellenőreinek ezt a dajka mesét!
Nagy Mária
Perwool, bocsi véletlen volt.

Én ezt nem nevezném simán őszinteségnek, sokkal inkább pofátlanságnak! Ilyen pökhendin odavágni százmilliókat, mikor van aki örül, ha hónap végén talál egy ötszázast a pénztárcájában. Cinizmus ez felsőfokon!
Perwool
@Nagy Mária: 26 éve fosztják ki nemzetünket, országunkat! Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi, az egyik megy a másik jön, csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem, sem ember, sem gyerek semmi, se nő sem férfi...csak a pénz és a hatalom!!! De! Az minden áron! Amíg az emberek nem jönnek rá, hogy a megosztottság csak a kiszolgáltatottságot növeli, addig itt nem lesz változás!

Az egész bagázs. ahogy az első kormányuk idején is, hiteltelen, és gazemberek összesúgásaival működik.Ebben az országban az úgy nevezett demokratikus jogrend már régen csirájában el van taposva, minden alárendelve egy önös diktatórikus rendszernek!
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
Peller Anikó
A pofánkba röhögnek. Rogán a tévében röhögve: a törvényeket be kell tartani (mármint nekünk, barmoknak)
human
@namihami: Az a baj, hogy nem az adóbevallásából, hanem a vagyonnyilatkozatából hiányzott. A vagyonnyilatkozatba azt írnak vagy nem írnak bele amit akarnak, amiről úgy érzik még tudhat a választójuk. Az adóbevallás meg rejtély, hisz csak a NAV tudhatja mit vallott be. A NAV meg gondolom nem veti össze véletlenül sem az adóbevallást a vagyonnyilatkozattal. Mert hát minek.
human
Mikor lázár 3 milliós éjszakázása kiderült és úgy gondolta, ha visszafizetni akkor nem történt semmi, akkor mondtam, hogy eljön az idő mikor azt mondja egy képviselő:
"Loptam, és akkor mi van?"
Nagy Mária
@Perwool: Ez az egész tébolyda, ami itt rendszerváltás címén végbement valóban az egyszerű kisembereken gázolt át, s vett el hosszú éveket a mindenkinek alanyi jogon járó normális élettől. Ezt hívnák demokráciának, de én úgy érzem, még sohasem éltem demokráciában.
Amiért itt írogatok, az azért van, mert a napom legnagyobb részét gyerekek között töltöm, s naponta döbbenek meg sorsokon, s az utóbbi 7 év kiugróan teljesít ebben. Ha nekik nem lesz normális gyermek és fiatal koruk, keresztet vethetünk az élhető Magyarországra.
A szegénység, éhező gyerek mellett nagyon nem tetszik, hogy stílustalanságban, trágárságban stb. olyan példát mutatnak vezetőink a gyerekeknek, amit nehéz kezelni.
Igen, összefogás, összefogás, szajkózom én is. Csak tett róla kormányunk, hogy a maradék egymás iránti empátiánkat is kiirtsa, s csak a széthúzást, megosztást erősítse.
moareka
Élet halál ura ott lent Csongrádon, igazi földesúr...vidékiek is kapják a maguk kis helyi urait...
kukac50
Ilyenkor jut eszembe,hogy a Magyar igazságszolgáltatás munkája szart sem ér!
Pár ezer forintos hibáért büntetnek a sokat meg megengedik!
evacica
Milyen igaza van! Teljesen mindegy,hogy mit ír be, a világon semmit nem jelent! Orbán is beírta, hogy 740000-Ft megtakarítása van kedves nejével együtt .,majd sírva is fakadtam , hogy ilyen szegény a miniszter elnök, mikor a barátja Lőrinc többszörös milliárdos, a kedves papa is milliárdos, a vejem uram is milliárdos csak ez a szegény miniszter elnök ilyen szegény gyerek. Ki a fene hisz ezt el,? Egy normális ember se, de semmilyen következménye nincs ezeknek a hamis vagyon nyilatkozatoknak! Megtehetik, ilyen ez az ország!
-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.