Egy közlekedési nézeteltérés után a romák kiirtását szorgalmazta egy hódmezővásárhelyi férfi. A jelenlévőket megfenyegette, hogy kiszúrja a szemüket, gyerekeiket földhöz vágja, a mozgássérült rokont pedig kifordítja a kerekesszékből. Az ügyészség vádat emelt ellene – írja a hvg.

A vádirat szerint 2016. május 2-án este egy roma család két kiskorú gyermekével megjelent rokonuk hódmezővásárhelyi háza előtt úgy, hogy a gépjárművel az úttesten álltak meg. A vádlott is arra hajtott saját autójával, és a közlekedési szituációt sérelmezve szóváltásba keveredett a sértett család férfi tagjával.

Megfenyegette a cigány családot a hódmezővásárhelyi férfi, hogy kiszúrja a szemüket

A férfi azt kiabálta a sértettek irányába, hogy „mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet?”, többször lecigányozta őket, és közölte, hogy „ki kellene nyírni” őket.

A sértettek közelben lakó hozzátartozói a kiabálást hallva kimentek az utcára, a férfi ez után is tovább fenyegetőzött, ekkor már összesen hét embernek kiabálva.

Megfenyegette őket, hogy kiszúrja a szemüket, a kereskesszékben ülő rokont kiszedi a székből, a gyerekeket pedig földhöz vágja. Eközben folyamatosan hangoztatta, hogy ki kellene őket irtani. A verbális zaklatásnak az vetett véget, hogy a család kihívta a rendőröket.

Az ügyészség szerint a férfi a sértettek roma etnikumhoz való tartozására való tekintettel kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított. Emellett erőszakos cselekmény elkövetésével is megfenyegette őket, hogy félelmet keltsen bennük.

A vádlott sorsáról a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság dönt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hát szerencsétlen türelmét vesztett ember sem tudott a romák beilleszkedési zavarain javítani, csak magát kapálta el. Majd most megtanulja, hogy elfordítsa a fejét, és forduljon vissza a közúton, ha elállják az útját. Amiket pedig a terhére róttak, az egy vallomás a tucattal szemben, ami alapján ítélt a bíróság, a helyén kell kezelni.
Borsodi
index.hu/bulvar/olaszl1016 Nem el ítélni hanem kitüntetni kellene,mert ritka aki mer nekik szólni. Ha ők azt mondják Mert te Madzsar vagy azt hiszed elém áll hatsz,a rák egye ki a mejjed elvágom a nyakad..Az nem probléma,de a én azt mondom fogd e a pofád te mocskos cigány.Megsértettem,hogy kellene mondani.Te szerencsétlen ápolatlan nem tegnap barnult ember állat csukd be a mosdatlan szád.A törvényeket szigorítani,de egyformán alkalmazni mindenkin.nincs meg különböztetés .A börtönöket,elviselhetetlenné tenni,ne tudja átmeneti szállónak használni. senki. Halálbüntetést vissza állítani,a rendőrségnek több hatalmat,különben nem lesz rend és biztonság.
qxy
hús boltos voltam és a roma nagy debla odaáll és,- aggyá 5 kiló karajt 200 forinté, mert ha nem át rántalak a pulton.. .én meg a kezem a pulton mellette egy 18 colos kés, és halkan oda szóltam.
.-adja az Isten hogy meg mozdulj barátom. azt hiszed te leszel az első roma akinek el vágom a torkát? Le csuknak?? Oda haza megyek hé. 18 évet ezé kaptam tesó csak azok négyen voltak meg kövérebbek. Tudod mennyire tud spriccelni a véred? akarod látni? Na .nyúlj csak a pult felé.Messzire elkerültek a romák de még a boltot is. csak úgy kell hazudni hogy hihető legyen . Mint a politikusok nem???
jancsipapa
Így szokott lenni . Egy fickó megfenyegeti az agresszív falkát ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.