Öt éve kapta meg vadászengedélyét a Paposon élő Kiss István, most azonban olyan állattal akadt össze, amit még soha nem látott ebben a régióban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi akkor kapta puskavégre a különös állatot, amikor a vadásztársaság elnöke a Bátorligeti Vadásztársaság területére invitálta. 

már az utolsó hajtásnál jártunk, amikor a hajtósor felől szaladt felém a vad. Azt hittem, róka, és a második lövésre terítékre hoztam. Gyanús volt a lába, a talpa, lefotóztam, a fényképet elküldtem Sarka Béla elnöknek és Dobai Péternek, a hivatásos vadászunknak. Ők erősítettek meg, a kilőtt vad bizony egy aranysakál. Örök rejtély marad, hogy került a területünkre, hiszen sem előtte, sem utána nem ejtett el senki sem nálunk ilyen vadat

- mesélte a férfi a Szabolcs Online-nak.

 A szép vad egyébként így fest (a képen Budakeszi Vadasparkban élő Mucika látható):

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
A címet olvasva először azt gondoltam,hogy a saját kutyáját lőtte le,mert nem látta a gazdáját.
RonaGyuri
ja egyébként tényleg ritka dolog; az elmúlt években alig több mint 1500-1800-at lőttek ki csak a somogyi vadászmezőkön! =))
staro2
A címet olvasva először azt gondoltam,hogy a saját kutyáját lőtte le,mert nem látta a gazdáját.
aremy
akkor mire és miért lőtt ez a naggyon vandál mert mozgott ott valami.ennyit arról hogyha mozog az akármi és tűz!! velem történ hogy a fekete kutyám vérezve jött haza én vettem a bátorságot és a vérnyomon vissza mentem a tetthelyre vagy annak közelébe és ott találkoztam a vadásszal aki szintén a vérútját követte beszélgetni kezdtünk ő erősködött hogy vaddisznót lőtt 10 perc után megsúgtam neki hogy az a disznó az én kutyám volt ennyit arról hogy tudják hogy mire is lövöldöznek.
vörösbombázó
Engedélyét azonnal bevonni!
Vadászati törvény: 72.§ (1) Vadászlőfegyverrel és vadászíjjal lövést leadni csak akkor szabad, ha a vadász a vadat kétséget kizárólag felismerte, és a lövéssel mások életét, testi épségét, illetve a vagyonbiztonságot nem veszélyezteti.
qxy
nem hagyhatom ki.- a vadász hajnalba indúl vadászni, nézi a zsebét,basszus nincs cigim. Na a gyerek alszik meg nézem van e nála. hát találtam is kettőt, de csak úgy csavarva Na nekem ez elég is volt, mert lőttem két elefántot, négy unikornist, két szárnyas pónit. Na meg három Neminket. Hogy mi az a nemink?? Én sem tudom, de kiabáltak " ,.- neminket , ne minket ne minket""""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.