Egy esetben enyhítette, a többi vádlott esetében helybenhagyta a volt egri orvosszakértőkre és ügyfeleikre első fokon kiszabott ítéleteket szerdán a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa – közölte a jogerős másodfokú ítélet kihirdetése után a táblabíróság szóvivője.

Börtönbe kerülnek a rokkantnyugdíjjal trükköző orvosszakértők

Az első- és másodrendű vádlott Egerben dolgozott orvosszakértőként. 2010-ben mindketten 10 ezer és 200 ezer forint közötti összegeket fogadtak el ügyfelektől azért, hogy a rokkantsági nyugdíjhoz szükséges orvosi felülvizsgálaton kedvező orvosszakértői véleményt adjanak.

Az első fokon eljáró Egri Törvényszék 2015 decemberében hozott ítéletet az elsőrendű vádlott és 70 társa ellen vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben. A törvényszék az elsőrendű vádlottat összesen 37 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadása és egy rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélte el.

A bíróság a vádbeli időszakban szintén orvosszakértőként dolgozó másodrendű vádlottat 17 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadása és négy rendbeli hivatali visszaélés miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 565 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. A bíróság mindkét vádlottat véglegesen eltiltotta az orvosszakértői foglalkozástól.

Az ügyben szereplő további vádlottak a vádiratban foglaltak szerint a jogtalan vagyoni előnyt átadó vagy ígérő és a felülvizsgálaton megjelent ügyfelek, illetve a folyamatban segítséget nyújtó orvosok voltak. Közülük a bíróság egyes vádlottakat bizonyítottság hiányában felmentett a hivatali vesztegetés vádja alól, míg a bűnösnek talált vádlottakat hivatali vesztegetés vagy hivatali visszaélés miatt 100 ezer és 200 ezer forint közötti pénzbüntetésre ítélte, illetve az eljárás során beismerő vallomást tett vádlottakat egy évre próbára bocsátotta.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennek az ítéletnek függvényében azok a vezetők, akik elbántak a rokkantakkal életfogytiglant kapnak ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Kristaal: Az özvegy mivel levitték a százalékot 50 alá, elvesztette az özvegyi nyugdíjat is.
Kristaal
@justhpeter: Hát igen, nem lepődöm meg. Ezt nem tudtam, mert engem nem érintett. Ezek jól kitalálták, hogyan vonjanak el , csökkentsenek ellátásokat. Aztán éljenek meg az emberek, ahogy tudnak...
Peller Anikó
@Kristaal: jó de kell a pénc a stadiomokra és a várba költözés sincs ingyen. Csak nem várnád el, hogy a kedvenc géniuszunk egy cinke utcai panelban parádézzon a koronájával?

neugye.
Kristaal
@Horizont: Így van. Ezért volt a 2012-13-nagy kaszálás.( Mint fentebb írtam, én már csak így nevezem) Bizony, sokan megittuk a levét, mi betegek, rokkantak. Volt olyan rokkant 4-órás munkatársunk, aki naponta délutánonként még elment egy étterembe a konyhára dolgozni. Mi, akik örültünk, hogy le tudjuk dolgozni a 4 órát betegen, bizony mondogattuk, ennek nem is igazán van baja, ha két munkahelyen is helytáll "betegen".
Kristaal
@Peller Anikó: Így van, ahogy mondod. A nép nem számít. Kedvenc géniuszunk meg a holdudvarának meglegyen mindene. Aki meg nem bírja, "hulljon a férgese".
kopacsijanos
Ezek az emberek miatt a ténylegesen betegeket is kizártak a rokkantak közül! Az egész rohadt rendszer ! Azokat is megbüntetném akik fizettek! Jogtalan előnyökhöz jutottak! Mi lesz azokkal akiket kizártak akinek fél karja volt és azt mondták elmehet dolgozni?? Azt nem mondták mit dolgozzon! Nekem is azt mondták keressek munkát csak ülő munkát a gerinctörésem miatt nem tudok vállalni állómunkát meg a két lábtőrésem miatt nem tudok vállalni! Mert ripityára tört a kettő lábam! A jobb sarokcsont 79felé a bal sípcsontom meg 3 csavarral rakták össze! Van még szívnagyobbodásom és tüdőasztmám és a kezemben alagútszindróma mind a kettőben a balkezemet nemrégen műtötték másodszor! De keressek munkát csak nem mondták mit is csináljak a szakmám valamikor kőműves volt! 62 évesen meg nem lehet új életet kezdeni! Most kapok 30.575 forintot mint rokkant! Ebből aztán bőségesen meglehet élni! Még marad zsírra is a kenyér mellé!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.