A kormány lezártnak tekinti az olimpiai pályázat ügyét – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ennek indoka a nemzeti egység hiánya, e nélkül ugyanis egyetlen ország sem tudott olimpiát rendezni, e nélkül nincs esélye a pályázatnak – mondta.

Szavai szerint Magyarországon elképzelhetetlen nemzeti egység baloldali pártok nélkül, a budapesti pályázatot eredetileg támogató MSZP azonban változtatott az álláspontján.

Ha pedig csak a kormány és a kormánypártok támogatják az olimpiát, az megvalósíthatatlan – fogalmazott Lázár János.

Megjegyezte, hogy szerinte egy népszavazás esetén bekövetkező kampánnyal és vitával

"magát égetné" Magyarország,

a referendumon pedig valószínűleg a játékok ellenzői lennének többségben.

Teljesült a népszavazási aláírásgyűjtők kérése, nem lesz olimpia – tette hozzá.

A miniszter kérdésre az ország kudarcának nevezte, hogy nem sikerült megteremteni, illetve megtartani a nemzeti egységet.

Azt is mondta, hogy szerinte Magyarország belátható időn belül nem fog olimpiát rendezni.

Lázár János jelezte, hogy Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője a pályázathoz kapcsolódó minden eddigi költség felhasználásáról be fog számolni. Szabó Tünde államtitkár jelentésének pedig azt is tartalmaznia kell majd, hogy milyen beruházásokra van szüksége a sportnak a következő években, az olimpiával összefüggésben tervezett fejlesztések közül melyikről kell lemondani, melyiket kell átalakítani.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
lázárka,magatokat égetitek,mert mindenki tudja,hogy semmilyen kérdésben sem mertek népszavazást kiírni...ez tényleg rossz fényt vet Magyarországra...de leginkább rátok,arra a tolvaj szennycsapatra,akiket képviselsz..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ti égnétek mint a Reistag nem Magyarország !
nemfideszes
OV. 2016 december: „Magyarország azért stabil sziget a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét.”
elnyomott
Bizony ám, magát, kedves Lázár, meg a még kedvesebb vezért!
mekkelek
"a pályázathoz kapcsolódó minden eddigi költség felhasználásáról be fog számolni"

Ne beszámoljon hanem tegyék vissza az államkasszába.
justhpeter
Lázár tett egy sikertelen kísérletet arra, hogy a "maszületett" civilek által rájuk mért csapást győzelemnek mutassa be, a háttérben pedig már nem csak a király meztelen, hanem az egész udvartartás.
cikicakk55
Tudod János volt ebben az országban Nemzeti Összefogás.1989-ben 10 millió magyar ujjongott,hogy megdőlt a Kádár rendszer.10 millió magyar egységben volt.Aztán jöttetek it,okos politikusok,ilyen párt,olyan párt,jobboldal,baloldal,és a nemzetileg összefogott népet szépen lassan sikerült darabokra tépnetek.A ti 7 évetek alatt ez a sok darabb még több darabra hullott.Még ti Pártoktól függetlenül dőzsőltök a 27 év alatt összelopott milliárdokból,addig a nemzet, a nép, marja,tépi egymást.Nektek ez az érdeketek,ezt ti csináltátok.Nektek az a jó,ha a magyar nemzet nem fog össze,sőt ha lehet,akkor tépjék,marják,gyilkolják,mocskolják egymást,nektek annál jobb,annál tovább van biztosítva az anyagi jólétetek.Nektek még a dédunokáitok is az általatok ellopott milliárdokból fognak élni.De jaj nektek,ha ez a darabokra szedett nemzet,egyszer a tudatára ébred annak,hogy csak kihasználjátok a benneteket támogatókat.Ha a nemzet újra összefog,mert rá jön,hogy nem a szomszéd kurva anyját kell szidni azért,mert neki szar az élete,mert a szomszédnak is szar,pedig ő Másik pártot támogat. Vigyázzatok,mert hiába betonoztátok be magatokat azzal,hogy a főügyészt, a rendőrséget, a Tek-et és pár még mindig nektek hivő ember rá jön,hogy ti ugrasztottátok össze a gyerekkori barátjával,hogy miattatok éhezik a családja,pedig hát olyan sokan hisznek még bennetek,még is egyre lejjebb csúszik mindenki az árokparton .Akkor a Nemzet újra egységbe lesz és mi vagyunk többen.Baszhatjátok az átrendezett törvényeiteket A Tek nem fog benneteket megvédeni,mert a Magyar ha felébred,akkor nincs az a Tek amelyik az útját tudná állni.A rendszer váltás óta felnőtt generáció még egy kis ideig hisz nektek,úgy mint mi mai nyugdíjasok is hittünk nektek.Pár év kell csak,hogy az ország a Kádár diktatúra esztelen költekezése miatt talpra álljon.Akkor még elhittük,ma már tudjuk,hogy hazudtatok.Mindannyian hazudtatok.Olyanok vagytok mint a szélkakas.Oda fordultok,ahol jobb a széljárás.Nem vagytok ti egyik pártnak sem az...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.