Fizetés nélküli szabadságra akart menni egy gödöllői tűzoltósofőr, hogy Alzheimer-kórban szenvedő édesapját ápolni tudja, ám nem engedték el sofőrhiányra hivatkozva. A tűzoltó fölmondott, de leszerelésekor szóváltásba keveredett felettesével. Vádemelésig jutott az ügy.

Az Index cikke szerint a sofőr először fél évnyi fizetés nélküli szabadságot akart kivenni, mert az apját eddig ellátó ápoló tovább nem tudta segíteni a beteget, rá, mint egyke gyermekre maradt a feladat. Ám szabadságkérvényére nem érkezett hivatalos válasz, csak informális, miszerint sofőrhiány van, nem fogják fél évre elengedni. 

A gépkocsivezető tavaly július 25-én adta le kérvényét, de az csak augusztus 8-án lett továbbítva a gödöllői laktanyából a megyei igazgatóság felé, miközben a férfinek augusztus 10-től már apja mellett kellett lennie. 

Ekkor döntött úgy, hogy leszerel, méghozzá azonnal. A felettesével azonban szóváltásba keveredett, az nem is vette át a felmondást, hanem a megyei igazgatósághoz irányította. Itt a sofőr leadta a papírt, amire ráírta, hogy nemcsak apja állapota, hanem felettese miatt szerel le, aki "emberi méltóságomban olyan mértékben megalázott, hogy nem tudom szolgálatomat a továbbiakban ellátni" – olvasható a cikkben.

A megjegyzés miatt ügyészségi vizsgálat indult, először a sofőrt tanúként hallgatták meg, ám pár nappal később a Központi Nyomozó Ügyészség már vádlottként is beidézte, mert olyan jelzés érkezett feléjük, hogy a sofőr megsértette a feljebbvalóját. 

Az első ügyben az ügyészség arra jutott, nem bizonyítható az, hogy a felettese megalázta a sofőrt, a második ügyben viszont kihozták, hogy a gépkocsivezető megsértette a szolgálati tekintélyt, emiatt vádemelésig jutott az ügy.

A munkanélküli férfi úgy foglalta össze a történetet az Indexnek, hogy

mindenkinek könnyebb lett volna, ha tavaly nyáron elengednek egy kis időre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ilyen szemét főnököt a Föld miért hord a hátán? Ja, csak mert kormánypárti lehet?
Alkotmányba adják, hogy a gyereknek kötelessége gondoskodni az idős szülőről, de ilyen szaralakok ellenére is?
Hányinger és felháborító!
wagabund
jó hangulatú tűzoltóság lehet ott a gödöllői laktanyában...

ez a szolgálati tekintély, ez tényleg létezik ott?
nezelodo
Lehet, hogy annak idején ez a szerencsétlen is aláírta a Vakondi miatt íródott levelet, amelyet országos bosszúhadjárat követett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.