De a benzinesek sem maradhatnának sokáig.

Az LMP 2025-re minden belsőégésű motorral működő jármű forgalmazását betiltaná Magyarországon – olvasható a hvg.hu cikkében.

A Sallai R. Benedek által jegyzett önálló képviselői beadvány szerint 

- 2018-tól a dízel üzemanyag jövedéki adóemelését kérik, és CO2 -adó kivetését minden szén-dioxid-kibocsátással járó üzemanyagra;

- 2020-tól a dízeles autók forgalmazását tiltanák meg az országban, valamint a benzines személyautók közül azokét, melyek teljesítménye 150 kW (201 LE);

- a dízel, és az EURO-IV-nél gyengébb – (a magyar forgalmiban a 9-11-es környezetvédelmi osztály) – besorolású benzinmotoros járművek városközpontokba behajtásának tilalmát is szeretnék elérni;

- 2025-től már nem csak a személyautók, de dízel kisteherautók, teherautók és buszok forgalmazásának tilalmát is kezdeményezik. Ugyanígy a benzines és EURO-V-nél (a magyar forgalmiben 12-14-es kategória) rosszabb kibocsátású járműveket kitiltanák a 100 ezer lakos feletti városok belterületéről.

A szmogriadó rendeletét pedig úgy módosítanák már idén szeptembertől, hogy a dízel meghajtású, illetve az EURO-IV-nél gyengébb környezetvédelmi kategóriájú benzinmotoros személygépjárművek ne közlekedhessenek az érintett településeken.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
2020-tól kitiltaná az LMP a dízeles járműveket az országból.

2017-től kitiltanám az LMP-t az országból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
A tiltás csak egyik fele a tervezetnek. Gondolom. Semmit nem lehet egyik napról a másikra, alternatív megoldási lehetőség nélkül betiltani. Ha pedig megoldható, be kell tiltani az ember egészsége érdekében.
Pl. Egy csomó helyen nem füstöli át a kamion az országot, hanem átszállítja a vasút a kamiont az áruval együtt.
Béla333
@JAJMÁR: 21.12
Teljesen igazad van! Feljebb írtam már erről, hogy megy ez máshol:
A váltáshoz kellene az állam újfajta hozzáállása is:

"Mindenesetre Norvégiában megugrott az elektromos autók eladása 2011 óta; mára minden negyedik autó hibrid, vagy elektromos. Az állam rengeteg könnyítéssel ösztönzi az átállást: alacsonyabb az adó, vásárláskor elengedik az áfát, használhatják a buszsávokat, ingyenes a parkolás a városi parkolókban, ingyenes töltőhelyeket szereltek fel. Norvégiában emellett például fizetnek a roncstelepek, ha beadják a régi, használt autót: ezt az összeget pedig megduplázzák majd, ha elektromos autót vesznek helyette."
www.infogyor.hu/hirek/olvas/ugy-dontottek-kitiltjak-a-dizelautokat-2016-12-16-092139
JAJMÁR
@Béla333: Persze, nem lehetetlen. Csak nálunk mindig mindenre csípőből jön az ellenkezés, de a jelenlegi helyzetben ez nem is csoda. Nem ismerem jól az Lmp programját, de ezt csak így kiemelni
JAJMÁR
@Béla333: Persze, nem lehetetlen. Csak nálunk mindig mindenre csípőből jön az ellenkezés, de a jelenlegi helyzetben ez nem is csoda. Nem ismerem jól az Lmp programját, de ezt csak így kiemelni elég "gonosz" dolog :) minden párt programjába bele lehet kötni.
Tudom, az Lmp esélytelen, de ilymódon csak egy esélyes van, azorbán!
Peller Anikó
Méltóságos kormányzatunk most tiltotta be a ROLA terminált Szegeden négy éve. Na persze kellett volna egy sínpár Budapestig, de az rengeteg pénct kivett volna a stadiomokból.
F_Viktor
@Béla333: @Cefi: Alapjaiban mindkettotoknek igaza van.
Par eszrevetel Bela:
Tobbszor emlited Norvegiat. Azt a Norvegiat, akinek kormanyai nem nagyokat almodnak, az olajbol szarmazo beveteleit nem stadionok epitesere koltik, nincsenek nemzeti gazszereloi.
Ellenben ebbol a penzbol letrehoztak a vilag legnagyobb allami alapjat, amivel mar dedunokaik jovojet is biztositottak. Nekik ezert fontos a kornyezetuk vedelme, mert lakhato bolygot szeretnenek rajuk hagyni, s ez nem megy penz nelkul.
Ebbol is lathato, Magyarorszag egeszen mas teszta. Ezert nevetseges az LMP felvetese, s foleg a 2020-as datum.

Kina vs, Tesla:
Igazad van Kinaval kapcsolatban, viszont a Teslanal az innovacio. Olyannyira, hogy minden autogyarto kivart e-autoi fejlesztesevel, megvartak, mig a Tesla kikaparja szamukra is a gesztenyet.

Hidrogen hajtas:
Ez a project a multe, a sok felmerult megoldhatatlan problema miatt elkaszaltak.
Talan a Toyota volt a legkitartobb, de ok is lealltak a tovabbi fejlesztessel.

Akkumulatorok:
A jelenleg alkalmazott akkuk meg nem alkalmasak a robbano motorok vilagmeretu kivaltasara! E nek okat tobben leirtak ebben a topicban, igazuk van.
De bizok benne, hogy hamarosan megoldjak. Mert hatalmas elmenyt nyujt egy elektromos auto vezetese (nem is ertem ki akarhat egy onvezeto autot). Kornyezetvedelmi szempontbol viszont ar/ertek aranyban nem mondhatni kedvezonek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.