Végleg kivezetik a tartós tankönyveket az elsősöknél és a másodikosoknál, vagyis nem kell hibátlan állapotban leadniuk azokat év végén.

Az oktatási államtitkár szerint erről korábban megszületett a döntés, csak most foglalják rendeletbe. A Pedagógusok Szakszervezeténél azt mondják, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy kár volt hozzányúlni a tankönyvrendszerhez.

(RTL Híradó)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy Mária
@papa.49: Igen, mondták a tanárok, de így azt hitték olcsóbb lesz nekik az ingyen tankönyv. Már csak azt nem értem, ha ez régebbi döntés a szülők kérésére, akkor az elsős unokámnál miért kellett aláírni a szülőknek, hogy év végén majdhogynem nem használt állapotban visszaadják?
Ennyit az ingyenességről! Odaadom év elején kölcsönbe, de év végén add vissza új állapotban,hogy kioszthassák a következő évben. Ez az, amit kicsi gyerekeknél végkép nem tudtunk elképzelni.
Ez felsőben az atlaszokkal, szótárakkal óriási gond, mert nem is vihetik haza a gyerekek, minden órára a könyvtárból viszik. Nem is tudnak tájékozódni a térképen.
Nagy Mária
@Mirabilis: A tartós könyvek, tehát minden ami nem munkafüzet könyvtári állományba kerülnek. Ezeket év végén kötelező visszaadni tisztán, újszerű állapotban, s bizonyos évig nem rendelhető belőle új, mert ezt osztják ki a következő évben.
papa.49
@Nagy Mária: Tudod nekem az a legfurcsább, hogy miután szétverték az oktatást teljesen, átvariálták a az egészet a ,,biorobot,, képzésre most rájönnek hogy nem jó...Láttam az unokáim tankönyveit, siralmas állapotban vannak már 3 hónap után a leány unokám az első 2 osztályban nem is vihetett haza semmit se könyvet se munkafüzetet, így az anyja még ha akart volna neki segíteni akkor se tudott volna...A fiú unokák könyvei december táján már laphiányosok, nem beszélve a beltartalomról ill annak hiányáról...Mikor a 8. kos unokámnak megmutattam azt a földrajzi atlaszt amiből én tanultam csak nézett, pedig én '63 ban végeztem a 8. kot de még meg van, eligazodni nem tud rajta, még azt se tudta hogy a térkép teteje az északi irány, ez borzalmas...Tudod mikor én jártam akkor is voltak használt könyvek, és mivel a forradalom után igen szegényen éltünk, nekem is volt olyan könyvem, 3. 4. ben később ahogy Apán eltudott helyezkedni már megtudtuk venni az új könyvet is...
Nagy Mária
@papa.49:Mi is rendszerint használt könyvet vettünk, de azok nagy része még ma is megvan. De nekünk volt könyvünk, ezeknek a gyerekeknek meg vissza kell adni, s atlaszuk tényleg nincs. Honnan tudna akkor tájékozódni az unokád?
Én már tényleg nem tudom mit írjak még le a mai oktatásról, hogy a hitetlenkedőket is meggyőzzem milyen nagy a baj. Már azon gondolkodtam, ahogyan vannak nyílt napjaink a szülőknek, kellene egy ilyet szervezni civileknek. Ha eljönnének egyáltalán...
Biztosan a fejüket kapkodnák, hogy ők nem így képzelték el az iskolát, s menekülnének messze.
Nagy Mária
@Mirabilis: Mi nem vettünk vissza munkafüzetet, mert az már abszurd lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.