Egészen új oldaláról mutatkozott be Orbán Ráhel, bár feltehetően nem ez volt a célja.

Csütörtök délután a miniszterelnök lánya is közzétette Facebook-oldalán azt a képet, amellyel a meghiúsult 2024-es budapesti olimpia ötletét gyászolják a kezdeményezők:

Orbán Ráhel angolján szórakozik az internet

A kép melletti kommentek közt Orbán Ráhel egy külföldi ismerőse érdeklődött, tényleg lefújtuk-e az olimpiát. Ráhel azóta törölt válasza így szólt:

yeah. unfortunately. some young guys used to protest against the Olympic for make their name in politic and found a new party. they did not feel our nation strong and brave enough to make big think.

Angolul nem beszélő olvasóink kedvéért itt a válasz nyers fordításban:

Igen, sajnos. Néhány fiatal régebben tüntetett az olimpia ellen hogy megcsinálni nevük a politikában és talált egy új pártot. Ők nem érezték az országunkat elég erősnek és bátornak, hogy csinál nagy gondolat.

A nyelvtudás hiánya persze önmagában nem bűn, ám Ráhel angol nyelven is tartott órát a Budapesti Corvinus Egyetemen, diplomáját is nemzetközi intézményben szerezte meg, korábban pedig Bahreinben az ottani olajügyi miniszterrel hivatalos tárgyaláson vett részt.

Mindezek mellett legalábbis meglepő ez az angoltudás – vélték a kommentelők.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Akinek a legnagyobb álma volt az olimpia az a miniszterelnök, és nem a magyar nép. A magyar nép álma egy élhető ország, ahol nem a nyomorúság, a szegénység teszi ki sokak mindennapjait., ahol a miniszterelnök nem harácsol kénye-kedve szerint, ahol az állami támogatásokat piaci alapon, és nem pofára osztogatják, nem döglődik az egészségügy, nem kell a gyermekeinknek elhagyni az országot, hogy boldoguljanak... Bizony-bizony az emberek álmai nem azonosak Orbán Viktoréval.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Orbán Ráhel angolján szórakozik az internet.

Mert az internet bunkó. Nem tartja tiszteletben, mennyiért vette apuka a nyelvvizsgát.
Manhattan
Akinek a legnagyobb álma volt az olimpia az a miniszterelnök, és nem a magyar nép. A magyar nép álma egy élhető ország, ahol nem a nyomorúság, a szegénység teszi ki sokak mindennapjait., ahol a miniszterelnök nem harácsol kénye-kedve szerint, ahol az állami támogatásokat piaci alapon, és nem pofára osztogatják, nem döglődik az egészségügy, nem kell a gyermekeinknek elhagyni az országot, hogy boldoguljanak... Bizony-bizony az emberek álmai nem azonosak Orbán Viktoréval.
aremy
mennyivel szebb lett volna lóúvárinyelven ja hogy úgysem tud a törpilla.
karma1
En nem erek ra nevetni rajta: lazasan keresem melyik forditoprogramot hasznalhatta...
Es kulonben is: Elena Ceausescu is egyetemi docens volt, meg diszdoktor, meg akarmi,... Nem ertitek tik ezeket a magassagokat...
aremy
@karma1: a törpilla még csak egyetemi oktató.
karma1
@aremy: En meg kurvara sajnalom a tanitvanyait... Kepzeld el, ha ezen az angolon fognak kulfoldon megszolalni. Ez a bige mindennek kiirta a szotari alakjat, es magyar !!! szorend szerint pakolta egymas melle a szavakat...
Egyebkent forgott a neten ez is a "tanarno" keze munkajakent

hvg.hu/shake/20140619_No_komment_foto_Orban_Rahel_beirt_az_Orba
aremy
@karma1: nem angolt tanít . de gondolom hogy amit tanít annak sem a tudója.
Nessy
örök igazság, aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.
Ad infinitivum egymás mellé rakni a szavakat, magyar szórendben, azt előadhatja az, aki köszönni, enni,inni, aludni tud csak idegen nyelven.
Mondjuk én az angolban. :-))
kiscsillag66
@karma1: Szerintem saját fordítóprogramja van!!!
karma1
@aremy: Turisztikat tanit(ana), ha tanitana, de van olyan tananyag, amit ANGOLUL tartana... Es itt ezen van a hangsuly. (Ez benne van a cikkben is, marmint, hogy vannak orai, amit angolul kellene leadnia).
Ennel nagyobb egest el sem lehet kepzelni.
Mondjuk en hallottam szijjartot is beszelni, amikor az ENSZ palotaban a BBC meginterjuvolta, ,... haaaat, napi 3-4 ora angol nem artana neki, ha mar kulugyminiszter..
karma1
@aremy: Ja, kikuldtek DVD-n... Szuperjo,...:o)))
dr. prédikátor
@kiscsillag66: Lófasz van neki!!! Saját lábon állása van!!! A rühelkének!!!
nemfideszes
Saját lábon álló ugyan úgy szerezte a diplomáját, mint Tompika. Apuci "leszólt", de az is lehet, hogy arra sem volt szükség, a vizsgáztató tanárok maguktól is tudták mi az elvárás fentről.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/02/18/orban-rahel-a-nemzet-tehetsege/
Orbán Viktor lánya, Ráhel vezetésével indul Food Service Management szeminárium a Corvinus Egyetemen. Angol nyelven. Vagyis ebből ez következik, hogy Orbán Viktor lányát, Ráhelt, aki időközben megtanult angolul is, oktatóként jegyzi a nemrég még beszántásra kijelölt intézmény. Mivel hála a Jóistennek Matolcsy György bevásárolta magát az intézménybe, mégsem szántották be és a helyét sem szórták be sóval. Kár is is lett volna, hiszen oda – Lánczi András NER­ filozófus beejtőernyőzött a rektori székbe. És akkor itt az újabb magyar csoda. Miután szakdolgozatáért megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012. évi első díját, újszerű témaválasztás kategóriában; miután a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte kőkemény svájci frankok ellenében; miután a Kempinski Hotelben dolgozott (?) értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át és a közelmúltban Zsidai Zoltán Roy étteremcsoportjánál is futott egy kört; miután Andy Vajnával együtt (külföldi diák minőségben!) ő is ott volt azon a zártkörű találkozón, ahol Rogán Antal ismertette az újfajta állami turizmusszervezés koncepcióját, mára kiderült, hogy amíg mi aludtunk, Ráhelke oktatói pozíciót is szerzett a Corvinuson. Hiába a dolgok szervesen összefüggnek.
Kutyuska
A Fideszes szavazóknak ez bőven megfelel, sőt.
A hitetlenek pedig jól szórakoznak rajta. Lehet, hogy a saját lábán álló szereti, ha röhögnek rajta?
RonaGyuri
Ugyan már hallottátok már a kedves papát, hogy az ő FB bejegyzéseiről ne is beszéljünk! =))
Eladott Ország
www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/ortodox-mentalit%C3%A1s-ez%C3%A9rt-lehetett-akad%C3%A9mikus-n%C3%A9gy-elemi-oszt%C3%A1lyt-v%C3%A9gzett-elena-ceau%C8%99escu
A nagy szellemek gyakran találkoznak. ELENA és RAHEL.
Ortodox mentalitás : Ezért lehetett akadémikus a négy elemi osztályt végzett Elena Ceaușescu? „Elena Ceauşescu tanulmányai az elemi osztályokra korlátozódnak. Ennek ellenére előbb vegyészmérnök lett, aztán a kémia doktora, végül akadémikus. Intellektuális fejlődésének csúcsán az »akadémikus, doktor, mérnök Elena Ceauşescu« megingathatatlan formulával kellett emlegetni. Elena Ceauşescu a párt második emberévé vált. Az ő feladata volt a káderképzés politikája, a tudomány, a fejlesztés és a kultúra".
glorianna
@karma1: Ezekből egy grafológus mit ki nem olvasna :)
glorianna
@Eladott Ország: halvány melékeim szerint Elena négy osztálya valójáabn csak kettő volt, ill. volt 2 első és 2 második... de lehet, h rosszul emlékszem.
nyanya001
Récsölke gyászol, nem lesz mit bezsebelni/ ellopni az olimpiából.
hetedik
Nem kedvelem a Fideszt, nem is az angol nyelvű szöveg mondanivalójához szólok hozzá, hanem az ezzel foglalkozó cikkhez. Szerintem nincs baj az érthetőségével, a leközölt fordítás csapnivaló...
"igen. sajnos. néhány fiatal srác az Olimpiát használta, hogy nevet szerezzenek a politikában és új pártot alapítsanak. nem érezték nemzetüket elég erősnek és bátornak egy nagy gondolat megvalósításához."
Én első olvasatra így fordítottam le, azt hiszem a fenn közöltnél pontosabb. Ez acikk egyszerű kukacoskodás, tök mindegy, hogy jobbról, balról, alulról vagy felülről jön.
Mégegyszer! Nem Orbán Ráhel szövegének tartalmát védem, a cikk mondanivalóját tartom megtévesztőnek.
mekkelek
@hetedik: Akkor fuss neki mégegyszer mert a cikk fordítása pontos volt, azt írta a rachöl ami a cikkben van. Te a királylány gondolatait fordítottad le nem az írását...
karma1
@glorianna: EGY??? Ez az irasmu egy egesz grafologiai kurzus alapja lehetne, kb az elkovetkezo 10 evre megelnenek belole a tanarok es a grafologiat tanulo diakok,...:o0))))
hetedik
@mekkelek: A magam részéről teszek az Orbán lány gondolataira, de nekem többszöri nekifutásra is ez jött ki. :)
Edmond Dantes
Na, visszatért a remény!!! Ha Récsöl fogalmazza meg a NOB felé,hogy lemondjuk az olimpiát,akkor majdnem biztosan megkapjuk a rendezés jogát,mert egy sikeres népszavazásról fognak értesülni,kitörő örömmel..
hetedik
@mekkelek: ...az olimpia elleni tiltakozást használta... - itt tuti igazad van, sztem így pontosabb. Nyilván tévedhetek én is, régen tanultam angolt, azóta sem használom gyakran, de számomra nem tűnt rossznak.
mekkelek
@hetedik: csak egy példa "found a new party" - lefordítvan "talált egy új pártot", helyesen "FUND a new party" lett volna és akkor a nyelvtannal ne is foglalkozzunk.
Ha teszel a gondolataira akkor ne azt fordítsd hanem az írását pontosan szó szerint és az fog kijönni ami az írásban volt. Én sem értettem félre mit akart mondani szerényke de valahogy nem azt írta.
Elég sok pénzünkbe került nekünk adófizetôknek a pereputty saját lábra állítása (és még mennyibe fog), ennyiért elvárható lenne legalább valami minôség...
RonaGyuri
@mekkelek: azért van olyan amiben igaza van; kijavították a mondatkezdéseket! =))
Nekem is hülye szokásom, hogy hozzászólásban nem kezdnem nagybetűvel a mondatot!
wagabund
érdekes...engem sosem zavart, hogy pont ennyire bírom...bírtam?.. az angolt... cserébe intenzíven felejtek...
hetedik
@mekkelek: Igazad van. (Amúgy a "found"-ra kattantam rá, úgy emlékeztem azt is jelenti "alapítani", bár biztos ami biztos utánanéztem, ott is így volt. Azóta javították.) Most is tanultam valamit. :) Kösz!
Eladott Ország
@glorianna: Csak a jó Isten tudhatja Elena sok iskolai végzettségét a kárpátok Géniusza mellett. Ráhelnál a NER filozófus ejtőernyős Lánczi és apuci is besegített. Az eredményt meg látni.
Eladott Ország
@aremy: Azért nem tudója, mert Elena a mindentudója.
RonaGyuri
@Eladott Ország: oh, ez is családi vonás, Apuci is sokáig 2éves ösztöndíjas oxfordi tanulást hazudott a hivatalos CV-jében, amiből az ösztöndíjat ma is erőlteti, pedig csak egy tanfolyam volt, amin néha részt-vett! Rasi a szakmai önéletrajzában néhány nyári táborozást (köztük az egyik állítólag egy főzőtanfolyam) állított be szakmai végzettségeknek.
Aki Én
Valószínűleg ő sem a tehetsége miatt van ott ahol. A magyar írása is kritikán aluli:

static.propeller.hu/images/content/cikkepek/2014_05/orban-rahel-godot.jpg
quadrocopter
Vajon hogyan nyelvvizsgázott a sehogyan se?
Nessy
ne tessék őket bántani! Tényleg nehéz az angolban, hogy kutyát írnak, macskát ejtenek! :-)) A szórend meg Magyarországon tartsa be a magyar szabályokat!
quadrocopter
@Aki Én: Naggyon jó elemzés részben a szaros tetves rezsimről, részben az igénytelen és tudatlan csemetéről!
Dajcs is csak akkor tudott leállamvizsgázni, amikor kellő árnyékot adtak a "narancsfák"!
Eladott Ország
"Az rendben van, hogy lopnak (nem, dehogy van rendben), de amikor már minden kontár belepofázhat, oktathat, eldönthet, onnan a szürkeállomány előbb ­utóbb elmenekül. Mert az az ország, ahol a Ráhelekkel elhitetik, hogy ők valakik, az szép lassan a senkik országa lesz. Ez a törvényszerű."
kiscsillag66
@dr. prédikátor: Majd jól letapossa valaki a lábáról, oszt jó napot!
nevemnick
Az biztos, hogy rághelke az ,,átkosban" nem kapott volna jó jegyet a szépírásért... de a fogalmazásért sem.
(Vagy mostanában már az ékírást is oktatják?)
Huntergirl
@Aki Én: ...az utcának annak az oldalára születni kell. - mondta a csiga :)
aremy
@nevemnick: hát a rovás írást és azt is azért mert az olyan ákom bákom.
nyanya001
@quadrocopter: ( 15.14 ) Volt annyi pénz, naná, hogy volt !
quadrocopter
@Dr plágium: Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikor, hol, milyen bizottság előtt "vizsgázott" a saját lábon álló echte britisch anyanyelvű leszármazott!
Ja és mekkorát ugrott előre a vizsgabizottság elnöke és milyen módon!
evacica
Igy igaz elsősorban Orbán álma volt az olimpia, kerül amibe kerül!Ráhelkárol meg annyit, hogy a diploma dolgozatának fogalmazása sem kutya.
kissé felnőttem
Na ezt nevezem. pissze szuppe pissze fleis piszhen uggar pissze dejcs
Kicsi leves kicsi hus kicsi magyar kicsi német ( Ugy svábosan, tájjelleggel öregesen pöszén
Ezért mindig mondom két magyar közé kell egy tolmács mert nem értik meg a másik
mondandóját.EZ az utóbbi 25 év terméke
Még 10 évre mosogatni London környékére vagy metrón jegykezelőnek, bár szüreteléskor is lehet nyelvet gyakorolni, érdekesség hogy a barátnő meg angolszakos tanárnő, rám sem ragadt tőle semmi
kemeati
@evacica: Tudod sok milliárd úszott el neki az a baja!Money
papa.49
A rühelke úgy beszél angolul, ahogy az apja kormányozza az országot)))))))))))
nemkati
Úgy emlékszem, még Hoffmann Rózsa idejében mondta 0rbán, hogy nem az angol nyelvet kell preferálni az iskolai nyelvoktatásban, az ő gyerekei is először franciául, németül tanulnak. De ha Ráhelke franciául jól beszél, angolul meg ahogy ír, akkor miért nem a franciát, miért az angolt erőlteti?
Desischado
Az a baja rühelkének, hogy nem lehet lopni! Az angolról meg annyit, hogy kutyából nem lesz szalonna. Hiába a sok pénz, egy tahótól ne várjunk tudást.
BALKÁN KOBRA
English as a lingua franca. But this is not British English! This is not American English! This is 'BUGAC' English!
Dr plágium
@quadrocopter: Még a magyar helyesírást sem ismeri. Gondolom megkapták ukázban muszáj neki megkapni az oklevelet.
volvós
Azt nem tudja eldönteni a net, hogy récsölke
angolja oláh, vagy lovári...mint apuci !!
qxy
erről egy vicc ugrott be .
Két Magyat Londonban.
.-Te hogy értessük meg magunkat? .
.- Hát lassan mondjuk , szótagólva. figyelj.
.- ké rek egy rán tott húst t .
.- A pincér.- Krump li val vagy rizs zsel?
a Magyar.- Hát ma ga is Ma gyar ?
.- I gen.
.- A k kor , mi ért be szé lünk kül föld i űl ?
ila51
@qxy: affene a vicceidet , de jó ez is...
Lepényleső
...ő meg a sok hülye magyar anyanyelvűn?
Sámannus
Össze vagyok kicsit zavarodva. Most akkor magyarul nem tud, vagy angolul?
Sámannus
Egyébként a sörnyitós embléma kicsit zavarta az én ízlésemet is.
magyarbakancs
@volvós: angolja oláh, vagy lovári...mint apuci !!
Dikma az dikma nem változik tezsvérem semmi.
Dikma beszéd ,dikma mentalitás.
qxy
@Sámannus: kint van egy 20 éves Magyar szöszi. Tisztelet a kivételnek ( amúgy nagyon szeretem őket,) két éve kint van és szabályosan , nem hiszitek el, TÖRI A MAGYART"
Azt mondja a barom arcú.- Olyan sokat beszélek Német nyelven, hogy el felejtem a Magyar szavakat.Kérdezem, hova jársz suliba? .- hát Magyarul nem tudom úgy el mondani.Na én váltok gyorsan Német nyelvre és kérdem Németül Mert ugye 16 év alatt azért ragadt rám valami a koszon kívül is Na beszarás mert Németűl sem tudta meg mondani hogy egy háziasszony tanfolyamon van, hogy ne csak a szopáson járjon az esze hanem maga után takarítson is fel.
Vagyis, igen, vannak olyanok hogy .-Bosánát, kédszer én lenni Bécsben mit kaufen, és nem ja tudni madzsarúl vasz isz lólasz.
csipetke
Jajjmá'! Milyenek vagytok! Szegény sajátlábú Récsölt kinevetitek?Ejnye,csúnya dolog.Nem tehet róla szegény,hogy a Rigó utcai tájszólása megmaradt...:)
Nessy
Ne bántsátok szegényt. Rajtam is időnként jót vigyorognak, ha megszólalok, mert az Istennek nem tudom megjegyezni ezt a kutyát írnak, macskát ejtenek szavaknak a kiejtését, Én is úgy járnék, mint az egyszeri turista, aki azt mondja, hogy "magyar", és mindenki "éhesnek" érti,és pénz adnak neki.
qxy
@ila51: Tudod, majdnem minden szóról be ugrik egy vicc.
qxy
Ráhel? Olyan mint egy két Roma volt kollégám itt kint. Fél év múlva,.-
ö ö , ö , hogy izsmondja Magyar ? el felelteetem.segííccsééémá. Olyan hama efelejtek Magyarúl beszéni. " Kicsit nem kurva anyáztam le őket. ááá én nem is olyan vagyok.
Commenter
@Manhattan: Így, így főleg a focit minél magasabbra. De a sportot is úgy en bloc a népet meg le. Ki is csinálta ugyanezt Berlinben anno csak neki még tényleg össze is jött egy olimpia aztán kicsit lángra lobbantotta a világot is. A "Puskás Akadémia" épp kiesőben van erről is biztosan a sok migráncs tehet aki a csapatban játszik de tényleg, külföldről importált szinte mind. As for Rachel Orbán's English, that is perfect. After all, what is the official language of Switzerland? English right? (Pardon my French) And the +nation's roll" did study there...Semmi, csak adtam egy kis munkát a trollkodó bérhozzászólóknak meg a google fordítónak. Elegem van a sh, v, és d féle trollokból, bocs.
Manhattan
@Commenter: Hogy jutottál ide, hisz ez már tavalyi cikk.
Commenter
@Manhattan: úgy, hogy miközben KG topicjait szétrollkodják a bértrollok a brüsszeli útja kapcsán ezt is valahogy kidobta a "Most beszédtéma a KG topic alatt és látva a nemzet királylánya "viccnek szánt" később törölt elmés hozzászólását, eldurrant az agyam végképp! Angolul tanított a Corvinuson? Meg Svájcban a csilliárdos suliban közpénzen és csak yeah? meg "big think"...talán great idea nem? WTF? Bár nem csodálkozom mert a Soros ösztöndíjjal! Oxfordban lebzselő apuka angolja is passzol a lányáéhoz. Csak remélni tudom hogy Karácsony Gergely ma ott Brüsszelben legalább " think big" és Parle ein bisschen Hunglish..
Csizmás Kond
Ha tényleg tétje volna ennek az egésznek akkor sem érne meg ekkora felhajtást ha nem volna kampány. Sokan azt sem tudják mibe túrjanak bele. Ráhelt csak azért kezdték ki mert az apja a miniszterelnök, és aki valakit a gyerekével támad az egy szaralak gané ember.
...és tanítás...nem tudom tenított-e de ha igen bíztos nem angol nyelvet, és más egyébhez nem kell föltétlen irodalmi nyelven kommunikálni. Sok olyan külföldi egyetemi tanár tanít itt is aki még jobban rágja a magyar nyelvet...de azoknak egyiknek sem miniszterelnök az apja...és ott nincs kampány...
Pálinkás Pál
"igen. sajnálatos módon. néhány fiatalember tiltakozott az olimpiai ellen, hogy nevét a politikai életben találta, és új pártot talált. Nem érezték, hogy nemzetünk erős és bátor ahhoz, hogy nagy gondolkodást érjen el."
Nos ez a gugli fordító verziója...ez is van olyan míves
és íme ez a szöveg visszafordítva...
"Yes. Unfortunately. some young men have protested the Olympics against finding his name in political life and finding a new party. They did not feel that our nation was strong and brave enough to have great thinking."...csak az érdekesség kedvéért tettem ide ezeket nyelvészek:)
quadrocopter
" diplomáját is nemzetközi intézményben szerezte meg, "...mennyiért, csak nem az ecseri britisch tanszéken?
Commenter
@quadrocopter: és de úgy ahogy a tákolmányalkotó Handóné Szájal Józsi meg Ovi meg a többi narancsdoktor is: Orbán nemzetközi sajtótájékoztatón "we made some suggestions..." padisahom, királyom, császárom, cárom, talán az "we proposed" akart lenni, mert "suggestions-t" a Rákóczi sarkinak szoktak tenni...
Remélem Karácsony Gergely is not making suggestions senkinek in hanyatló Bruxelles...
quadrocopter
@Commenter: Orbáné speciális feltshootkay angol, korrupciós kiejtéssel!
Commenter
@quadrocopter: und wasch ist then mit monsieur Kósa's ungarisch? Wo ist die Frau und das Geld?! Scheisskerl, ez az emberszerű corrupzione Mensch nem igaz? O ja Herr Orban und Frau Tiborcz finde Ich too bullshit...
namihami
Szerencsére a pap előtt, a LED-mesterrel, nem angolul kellett az igent kimondani. Talán még mindig lány (nem biológiailag) lenne. Egyébiránt ez a pörfit ínglis a la Soroksár. És ott ez már több, mint medium grade, majdnem high grade.
Commenter
@namihami: Az esküvőn biztos Nein-t mondott csak a pap "I do-"t értett, vagy volt tolmács mint Vidának meg Kósának.
Nekik is hamarosan nem annyira merry xmas, joyeux noel, buon natale,vagy Frohe Weihnachten lesz, remélem...
namihami
@Commenter: Félek, hogy történjen itt bármi, nekik mindig minden a fentiek közül lesz. Legfeljebb valamelyik jó meleg Dél-tengeri ország osztályonfelüli szállodájában. természetesen általunk és tőlünk felvett pénzekból.
Commenter
@namihami: hát yeah unfortunately (by Ráhel) ez is benne van, de szerintem inkább legyen a Hungarian Alcatraz
namihami
@Commenter: Velük szemben a Csillag-járás nem lesz és nem lehet járható út. Ha bármilyen új politikai rendszer megpróbálná őket ""beCsillagozni"", akkor ezek a Békemenet-szintű fanatikusai még a polgárháborút is képesek lennének kirobbantani az ő Istenükért.
Tehát:: vagy el tud pucolni vagy Causescu-módszer. A pénz már veszett fejsze nyele, de ha már mi nem, akkor legalább ők se élvezhessék.
Commenter
@namihami: Elpucolás inkább, mert ha a csau féle rögtönítélő, akkor pokol lesz, az amit írtál,és pont az kell itt még fokozni :((
staro2
Most hagyjuk az angolt.Kitárgyaltuk.

Tisztázzuk az időrendet:
Magyarország nem az olimpiát fújta le, hanem a rendezésről szóló pályázatot.
A lemondás 2017 márciusban történt, tehát 1 éve.

2017. július 13-án Los Angeles és Párizs megegyezett, hogy Los Angeles a 2028-as olimpiát, míg Párizs a 2024-es olimpiát rendezi. A többlépcsős pályázat nyertesét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a perui Limában 2017. szeptember 13-án a 2024. évi nyári játékok helyszínét kijelölő kongresszuson döntötte el és hirdette ki hivatalosan.[1][2] (Wiki)
Ennek is elmúlt már fél éve.

Ehhez képest most márciusban érdeklődik az ismerős és sajátláb asszonyság is naprakészen válaszol.
Ez a röhej, nem a szórend.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.