Jövő szerdai rendkívüli ülésén dönthet a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról a Fővárosi Közgyűlés – közölte Tarlós István főpolgármester pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A főpolgármester szerint az egység "ilyen mértékű" megbomlásával és a most létrejött "kommunikációs zűrzavarral" nincs értelme pályázni az olimpiarendezésre. Megjegyezte,

sikerült az országról egy olyan hamis képet kialakítani, mintha a magyarok általában ilyenek lennének, hogy egy ilyen kérdésben sem tudnak egységre jutni.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a visszalépés akkor válik hivatalossá, amikor MOB és a főváros levélben értesíti a döntésről a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot.

A Demokratikus Koalíció politikusainak kijelentésére reagálva Tarlós István úgy fogalmazott, hogy

a főváros "egy fillért nem költött az olimpiára, egyetlen egy szerződést nem kötött, egyetlen egy számlát nem fizetett ki, és egyetlen egy megrendelést nem adott fel".

A kormánnyal való megállapodás alapján, az olimpiai pályázattal kapcsolatos munkát végző gazdasági társaság tőkealapjába "beszállt" 200 millió forinttal a főváros közgyűlési döntés alapján. Erről az elszámolást meg is kérték – mondta a főpolgármester.

Tarlós István felvetette azt is, hogy azokban a városokban, ahol olimpiát rendeztek, ott nem volt népszavazás, ahol tartottak, ott – egyetlen téli olimpia kivételével – nem lett olimpia. Most erre az egyre hivatkoznak. Los Angeles és Párizs antidemokratikus városok? – tette fel a kérdést a főpolgármester annak kapcsán, hogy e két városban sem tartottak népszavazást a kérdésben.

Tarlós István szerint az ügyben már régen nem az olimpiáról van szó. A Momentum Mozgalom bevallottan be akar törni a politikába – mondta feltéve azt a kérdést: de mit mondanak azok, akik korábban támogatták az olimpiát, majd meggondolták magukat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"sikerült az országról egy olyan hamis képet kialakítani, mintha a magyarok általában ilyenek lennének, hogy egy ilyen kérdésben sem tudnak egységre jutni."
Na ácsi Tyutyuka! Megkérdeztétek a magyar népet? Kiírták a népszavazást? Tudjátok, hogy mi lett volna az eredmény???

"a főváros "egy fillért nem költött az olimpiára, egyetlen egy szerződést nem kötött, egyetlen egy számlát nem fizetett ki, és egyetlen egy megrendelést nem adott fel".
Hát? Kifizette?"Ingyévót" a látvány terv? Amúgy a budapesti beruházásokat nem az állami kasszából fizetik? Budapestet Soros és a Norvégok tartják el? Ja,hogy a magyar adófizetők. Akkor nincs jogunk beleszólni?Hagy döntse már el az aki a számlát fizeti! Amúgy mesélj szerinted az olimpiát Budapest finanszírozta volna? Bp honnét kap pénzt "mibű"??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
A népszavazás után lehetne magyarázkodik. A kimenetele kétesélyes. A sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tagjai és szimpatizánsai jövőbelátóak.
1. Először nagy nemzeti egység volt, mindenki olimpiát akart.
2. Most a nemzetellenesek lettek az ország lakói és senki sem akar olimpiát.
aremy
és rád mennyit költött Budapest erről énekelj? vagy neked az jár és elveszed?
Perwool
@aremy: Az 1000 milliárdos olimpiát megszavazták a csimpánzokkal.
Közben Tarlós hisztizik a szaros 140 milliárdé
"Tarlós István azt mondta, ha 140 milliárd forint "marad a plafon", akkor el kell hagyni az állomások felújítását. Az utóbbira beérkezett ajánlatok olyan magasak, hogy erre nincs fedezete a fővárosnak és a BKV-nak."
"A kassza kulcsa nem nálunk van
– utalt a főpolgármester arra, hogy a kormány miatt többször halasztani kellett a metrópótló buszok beszerzését, és a felújítás finanszírozása is bizonytalan."...
gazdag dezső
TARLÓS ÚR NAGYON MELLÉBESZÉL ÁM !! Mondott olyat is ,hogy az olimpiát a főváros szervezi,és nem a vidék.Azért szavazott Budapest. Most meg kiderűl ,hogy sok milliárdot költöttek már eddig is arra,de nekik semmibe sem került ! Egy fillérbe sem?? Hát akkor ki fizetett eddig ??Az egész ország ?? Mégis ? A fővárosiak eldöntik,hogy legyen-e olimpia ,és az egész ország pedig fizeti ??? A fővárosiaknak lenne sok egyéb nagyon fontos feladata !! A 3-as metró állapotára is ,meg a fővárosi forgalomszervezésre is!!Rövidesen élhetetlen lesz ilyen forgalomnövekedéssel Budapest . A 3-as metrót pedig buszokkal kiváltani fizikai lehetetlenség .Volna sok más fontosabb feladat ,és nem a lehetetlent kellene erőltetni !!Nem mellébeszélni ,hazudozni !!
Szókrakész
"Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a visszalépés akkor válik hivatalossá, amikor MOB és a főváros levélben értesíti a döntésről a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot."

Nem akkor, mikor a magyar nép azt mondja, hogy lófaszt a seggetekbe!!!
A mi bőrünkre ne vegyetek fel hitelt, ne adósítsátok el az országot, miközben csilliárdokat kaszáltok rajta!!!
nusika
@Szókrakész: ...így is szegény az ország, a "haverokon" kívül ! ha meg megrendezték volna, a többszőrös ár miatt eladósodottak lennénk ! ...akkor meg az lett volna a válasz, hogy tetszettek volna népszavazást kérni!! Ezek mindig tudnak válasz adni a népharagra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.