Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett döntéshez fűzött elemzésében kiemelte, hogy a magyar gazdaságban az idén 3 százalék körüli, a 2018-2020-as időszakban átlagosan valamivel 2,5 százalék alatti éves növekedési ütemeket vár.

A cég szerint a magyar államadós-osztályzatokat alátámasztó tényezők közé tartozik a jelentős külső fizetési többlet és az immár hosszabb ideje jellemző visszafogott költségvetési politika. Az S&P a minősítés korlátozó tényezői közé sorolta a mérsékelt hosszú távú növekedési kilátásokat és a még mindig magas közadósság-rátát.

Tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítő a befektetésre ajánlott sávba sorolta vissza Magyarországot, azonos "BBB mínusz/Baa3" hosszú távú osztályzattal.

A Fitch Ratings tavaly májusban, a Standard & Poor's szeptemberben, a Moody's Investors Service novemberben emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A fene ebbe a S&P-ba!
Miért nem hallgatják Varga Misi 3 napja adott öndícséretét?:

"A magyar gazdaság emelkedő pályán van, a japán hitelminősítő legfrissebb döntése további lehetőséget biztosít arra, hogy a gazdaság növekedése és a stabil államháztartás mellett az ország a folyamatosan csökkenteni tudja kockázatait – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán arra reagálva, hogy a Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő kedden felminősítette a magyar államadósság besorolását."
24.hu/fn/gazdasag/2017/02/21/varga-igy-ertekelte-hogy-a-japanok-felminositettek-a-magyar-allamadossag-besorolasat/

Ha így folytatják, a S&P ki lesz tiltva az országból, nálunk csak a Japán minősítő dolgozhat...
aremy
akkor még mindig szar.de hát senki nem tudja hogy jobban teljesítünk és meg erősödtük. misi mókus a tavasz közeledtével még szarabb lesz mert fel enged.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.