Az olimpia megrendezése becslések szerint mintegy 3000 milliárd forintba került volna, nagyságrendileg annyiba, mint amennyibe a paksi atombővítés fog fájni. A két projektet abból a megközelítésben is párhuzamba lehet állítani, hogy mindkettő évtizedekre határozza meg Magyarország sorsát. Sőt, ha nem dőlünk be a kormányzati propagandának, akkor azt is láthatjuk az ígéretek mögött, hogy még az olimpiai rendezésnél is nagyobb kockázatokat rejt Paks2.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Kezdjük azzal, hogy az atomenergia a 20. század válasza volt a világ növekvő energiaéhségére. A baj vele az, hogy atomenergiát kinyerni rendkívül veszélyes üzem. Nukleáris katasztrófa kialakulhat hanyagságból (Csernobil), vagy természeti katasztrófa következményeként (Fukusima), ráadásul az sem megnyugtató, hogy egy esetleges terrorcselekmény célpontjaként használva borzalmas károkat okozhat egy megsérült erőmű. A mai napig nem megoldott az elhasznált nukleáris fűtőelemek későbbi elhelyezése sem. Ez a probléma nem csak környezetvédelmi szempontból aggasztó, hanem gazdaságiból is az. Egyfelől el kell ásni nagyon mélyre a fűtőelemeket, másrészt, nagyon drága „koporsót” kell köré építeni. Ez a szennyező anyag aztán évezredekig fog sugározni a föld alatt, ezért is jelenthető ki, hogy felvilágosult emberiség nem hagy ilyen mocskot rá az unokáira. Ami a 20. században jó ötletnek tűnt, az a 21. században már nem az."
RonaGyuri
Mit mond majd Őfenesége ha bejön

A Paks-2vel is bepróbálkoznának

Az igazat megvallva egy kicsit vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt, hogy „Az LMP pénteken bejelentette, népszavazást kezdeményeznek a paksi bővítésről”. Fenntartásaim oka elsősorban abban keresendő, hogy alapvetően még mindig a derék Szakasits unoka határozza meg a működésüket, így tartani lehet tőle, hogy nagy ellenzéki reklámduma mellett Orbán kottájából játszanak.
Ide tartozik az a lázas sietség, hogy a MoMo-t beelőzve léptek, talán attól tartva, hogy még a végén ez is sikeres lesz, níg ők el tudnák szerencsétlenkedni! =))
No. de hagyjuk az én Orbán régi cimboráival szembeni fenntartásaimat. Nagyon előreszaladva és a közelmúltból nem biztosan jól extrapolálva elgondolkodtam, hogy mit mondana Őfenesége ha a Paks-2t visszavonná. „Vérzik az ember szíve" „itt történt egy álomgyilkosság" „nem csak többség, hanem egység kell ”… Amihez az angyalok kara a mocskos EU, Soros, Gyurcsány és pirézek aknamunkája! =))
Béla333
"Ráadásul évtizedekre bebetonozzuk azt az állapotot, hogy az ország energiaellátását hozzákötjük az orosz birodalomhoz. Ezt konkrétan úgy hívják, hogy hazaárulás. Felelős kormány nem adhatja fel a rábízott ország függetlenségét semmilyen pillanatnyi gazdasági önérdek miatt. És ez a szempont az is, ami miatt Paks2 megvalósítása még az olimpiai rendezésnél is sokkal veszélyesebb. Az olimpiát „csak” ki kellett volna fizetni az adófizetők pénzéből, míg az orosz függés akkor is gúzsba fog kötni minket, ha már duplán kifizettük nekik az atomerőművüket."
bakegya
AZ ORBÁN ERŐBŐL MŰKÖDŐ REAKTORÁNÁL CSAKKK EGYETLEN VALAMI MŰKÖDHET JOBBAN...egy másik reaktor-és az már kettő fityiSS -ÉKEKNÉL ,harmadik megoldás NINCS ...JOBBIK SE MÁR.
A MOMENTUM is röpülni fog amíg ...amíg MAGYARORSZÁG ORSOSNAK TAPSOL.
simmering73
Úgy tudom Paks2-ről nem lehet népszavazást tartani. De egy országos aláírás gyűjtéssel prezentálhatná a nép, hogy nem ért egyet a maffiakormánnyal.
Béla333
Ha jól tudom a jövő héten rábólintanak az Unió megvásárolt emberkéi a Paksi beruházásra, onnantól kezdve hiába várunk bármiféle csodára, nem lesz!
Nekünk kell kezünkbe venni a dolgot: tudatosítani a maffiásokkal, hogy nem akarjuk a beruházást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.