A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik, maga az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén, a Rákoskeresztúri új köztemetőben tartott beszédet.

Ma már nem szokás emlegetni, hogy a kommunizmus és a nemzetiszocializmus a Nyugat szellemi termékeként látta meg a napvilágot, ám "a tőrőlmetszett nyugati gondolat végül nekünk, közép-európaiaknak lett kényszerű osztályrészünk". Eközben a Nyugatnak a kommunizmus megmaradt színtiszta elméletnek, "kéretlen világboldogítók bizsergető szellemi izgalmának"

- mondta a miniszterelnök a köztemető 297-es parcellájánál, a látogatóközpontban. Orbán szerint Európának ma nem véletlenül rossz a lelkiismerete, amikor a kommunizmus bűneiről van szó.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy

csak akkor lehet jövőnk, ha az egyszerre szabad és magyar, csak a szabad magyarok országának van jövője. S kommunista és fasiszta kígyótojásokat mindig kellő időben össze kell törnünk.

Az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát kérik

A Magyar Liberális Párt szerint addig nem lehet a kommunista diktatúra áldozataira igazán méltóképpen emlékezni, amíg a múlt eseményeit

nem tesszük teljes körűen megismerhetővé, és nem rendezzük az 1990-es rendszerváltás egyik nagy adósságát.

A Liberálisok ezért a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján kérik az ügynökakták azonnali nyilvánosságra hozatalát.

Az LMP közleményében azt ígérte, hogy a kommunizmus áldozatainak mai emléknapján újra benyújtja az ügynökaktákkal kapcsolatos törvényjavaslatát a parlamentnek.

Mint írták, az LMP azért küzd, hogy hozzák nyilvánosságra a bűnösök nevét, a rendszer működtetőit és becsüljük meg azokat, akiknek a gerincét nem roppantotta meg a kommunizmus.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A pofád te dagadt törpe, a kommunizmusnak (vagy ahogy valójában nevezték szocializmus) rengeteg bűne volt, de a legnagyobb az az, hogy kitermelték téged és a hozzád hasonló műveletlen paraszt-suttyó gátlástalan gazembereket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
azért nyugi mert a te bűneidet nem fogják emlegetni csak mint elrettentő tettek!
solidedge
Sajnos 89 után megjelentek a kapitalizmus bűnei, amely az Orbán kormány 2010-es hatalomra jutása után tetőzik. Az EU Néppárt sajnos még mindig mentegeti bűneiket.
kulabombaafityiszre
Szocializmus és kommunista rendszer.A pontosítás kedvéért.
Borsodi
A kommunizmus bűneit lehet mentegetni,de a te bűnödre már nincs mentség,
www.youtube.com/watch?v=4uhn5uYwlKI
RonaGyuri
A pofád te dagadt törpe, a kommunizmusnak (vagy ahogy valójában nevezték szocializmus) rengeteg bűne volt, de a legnagyobb az az, hogy kitermelték téged és a hozzád hasonló műveletlen paraszt-suttyó gátlástalan gazembereket!
Nessy
O.V. igazán tudhatná, mint ex KISZ titkár, hogy még a szocializmust is csak "építettük", kommunizmus nem volt. A gulágok esetében meg talán Putyin felé kellene kritikával élni, ha már 50 éves bűnöket kérnek számon a nyugaton.
A Rákosi rendszer "bűnei" meg részben reinkarnálódnak.
finn szauna
Ne rinyáljál GYÁVA FÉLŐS orbán, hanem az ügynöklistát add ki, és utána kommunistázzá' !!!
Amúgy milyen ember az olyan aki mást mond, és máshogy cselekszik?
És még azt hozzá sem tetted, hogy mindeközben mást gondolsz.
Vagyis milyen az az ember, aki mást gondol, mást mond, mint amit gondol, és máshogy cselekszik ahhoz képest, mint amit gondol, mint amit mond?

Segítek: Hazug, kétszínű, képmutató, csaló, erkölcstelen, elvtelen, áruló, másokat semmibevevő, másokat megvető, szociopata, stb.
Ezek alapján érzékeled a kategóriát, amibe tartozol?
Amiért CSAK a fanatikus híveid tudnak elfogadni téged, míg egy kicsit is normális, a tényeket figyelembe vevő ember, még csak melléd sem köpne.
8 millióból van 2 millió, a homo sapiens státust tombolán nyerő egyszerű (egy bites), vagy számító (akivel az erő, azzal van), vagy számítóan egyszerű (pozíció és a velejáró pénz nulla hozzáértéssel), vagy egyszerűen számító (pl a gazdag nem azért szavaz rád, mert elfogad téged, szeretni meg főleg nem szeret, hanem a 15%-os adókulcs miatt)
Ezek mind papírmasé figurák, és neked, te mindenáron öntömjénező, neked ez tetszik, te ennyivel beéred...

SZÁNALMAS VAGY!!!
dr. prédikátor
Viktor szopkin ! te nagyon barom!!! A világon SEHOL nem volt kommunizmus!Mi is csak a SZOCIALIZMUST építettük ami sajnos téged is a világra segített!!! geci!!!
RonaGyuri
nos @aremy, ugye most látod, hogy ki Kancsi Mancsi méltó párja a történelemhamisításban! =))
Zeta
Milyen alapon nem teszik teljeskörüvé az ügynöklistát, erre is van felhatalmazása?
Nincs, ahogy az előző kormányoknak sem volt!
Kiket kell védeni aljas tetteikert,? Addig ne akarjon kritizálni senkit , hogy kommunista, míg nem önt tiszta vizet a pohárba.
kemeati
@Nessy: El dobom az agyam ő meg teljes fidess gárda az úgymond kommunisnak köszönheti nyugati tanulását amit szintén szid és bár kommunizmus nem létezett csak elvi síkon,de legalább van miről pofáznia mint eddig tomikának is!Nem baj jól néznek ki körút oszlopain vagy szegedi csillagban!
quadrocopter
@RonaGyuri: Ez a büdösbogár a szocializmusban tanult, ingyen, az akkori hatalom ifjúkommunistája volt, most meg nem sül le a bőr arról a szutyok pofájáról, odaszarni, ahonnét evett!
Ezért hiteltelen az óbégatása!
Szar ember! Ember?
coni
Kiürülne a parlament 50-től felfelé.
coni
Ha nyilvánosságra hoznák az ügynökaktákat, kiürülne a parlament 50-től felfelé.
justhpeter
@coni: A baj nagyobb. Kiürülne a parlament, eltűnnének a tetvek... de nézz széjjel, a parlamenti pártokban az utánpótlás katasztrofális. A szoci ifjú törökök, a fidelitas a fiatal LMP és a ifjú keresztények... Inkább a világvége !
Cefi
Egy elmebeteg kretén lázálmos hablatyolása. Végre megértettem miit jelent, amit a főbunkó bringáspergető oly sűrűn emleget: vakogás. Na, ez az.
cs.n.
Lehet, hogy Nyugatról ered maga az eszme, de Keleten használták fel diktatúrák kiépítésére. Valódi kommunizmus sose volt, nem is lesz. Az egy utópia. Orbán egybemossa ezt az utopisztikus eszmét az elcseszetten megvalósított keleti diktatórikus verzióival, majd visszamutogat Nyugatra, hogy ők vótak! Erről az a régi vicc jut eszembe, hogy az ipse vesz egy wc-kefét, aztán nincs vele megelégedve, mondván, hogy a papír jobb volt. Az orbáni logika szerint a wc-kefe feltalálója lehet a hibás, mert a júzer nem rendeltetésének megfelelően használta.
Nessy
Orbán, ha a Bazilikában elfinogja magát, azt is a szentekre fogja!
Most 1956 eseményeit meséljük el a fiataloknak, hirdeti az óriás plakát.
Hallgatva Orbánékat, azon töprengek, hogy abban az időben melyik párhuzamos dimenzióban élhettem, mert nekem kissé mások az élményeim, mint amiről Schmidt Máriáék mesélnek.
De biztos én tévedek!
bencemacska
Orbán Viktor azt is mondta, hogy
" csak akkor lehet jövőnk, ha az egyszerre szabad és magyar, csak a szabad magyarok országának van jövője. S kommunista és fasiszta kígyótojásokat mindig kellő időben össze kell törnünk."
És mi lesz az "összetört" kígyótojásokkal???
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20170225_szaznapos_kigyotojasorban_beszed_kommunizmus_aldozatai
Szókrakész
Az ügynöklista egyik neve maga Orbán Viktor lenne.
Na ezért se lehet nyilvános!!!
Szókrakész
Mondja ezt egy komcsi apukát, KISZ titkári pozíciót betöltő neokomcsi!!!
Desischado
Undormány a dádé, mert beleharap abba a kézbe, amelyik etette. Kommunizmus sohasem volt, csak szocializmus. Mi van az ügynök listákkal, te parazita? Na, erről vartyogjál, hogy mikor lesznek megnyitva! Addig kuss!
kemeati
@Desischado: Ráadásul például Ráhelnek kik a szülei mert nem az ovi-lévai páros az fix!Csak nem az EP képviselő BAZ megyei családos nő?(gyengébbek kedvéért 3 neve van)
Eladott Ország
Amikor Orbán elkezd pofázni, mindig eszembe jut Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin mondása a kommunistákról: “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
RonaGyuri
Emlékezetembe ugrott

egy régi barát néhány gondolata a gengszterváltás idejéből

Mottó:
Még mi mérnökök, tudósok és persze
egyszerű melósok építettük a szocializmust,
sokan vezérigazgatóként, párt és/vagy KISZ
titkárként vagy éppen szakszervezetis potentátként
senyvedték el a kommunizmus igáját

Naná, hogy Őfenesége és a T.Ház mestere minapi szavairól ugrott be egy régi emlék. Lukács usziban egy régi barátommal beszélgettünk. Elmeséltem neki, hogy egy volt szakszervezeti nacsalnyik lekomcsizott, aki pár évvel előbb azzal akarta megfúrni egy vezetői kinevezésemet, hogy politikai állásfoglalás, hogy nem vagyok szakszervezeti tag sem!
Ő nevetve azt felelte, hogy érdekes lenne ha pl. Hóbagoly (bár akkor még nem nevezték így) agya egy vizsgálatban „milyen agyhullámokat mutatna, mikor a komcsi időkben való szenvedéseiről beszél”. =))
Ha már Hóbagoly (ezt is ő mondta). Miért a negyedszázadig vendéglátó vezérigazgató volt a legalkalmasabb a szolgálatok felügyeletére: személyesen ismerte az összes titkosszolgálatost!
herczeg0210
Nem csak nyugaton, hanem a Fidesz berkein belül is, hiszen nagyon félnek a III/III aktáktól, kegyetlenül be vannak szarva a donnal együtt!
Béla333
Persze! Nyugaton! Meg a Brüsszel!

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Forrás: Egyenlítő Tv, Nemzeti Hírháló
Béla333
Azt elfelejtettem az előző beírásban mondani, hogy:
HAZUG MOCSKOS SZEMÉT DISZNÓK!
Lepényleső
A nemzeti szocialista elméletek alapja az úgynevezett "Szegedi gondolat",melynek prominense Horthy Miklós volt? Ez a város hol helyezkedik Európa térlépén? A név milyen nemzetiségű lehet? Kommunizmusról meg annyit,hogy soha,sehol nem volt. Annak leple alatt,(mintha most lenne) újra és újra a szár kerül a felszínre,akik tartják,uralkodnak felette? Az áldozatoknak meg
teljesen mindegy,hogy egy kommunistának mondott,vagy egy Horthy pribék végzett vele
(személyében sokszor ugyanaz),de ha csak simán halálra lehet fagyni,az ugyanúgy
áldozat,bár az nem a kommunisták,nem a Horthysták bűne,hanem azé,aki uralkodik éppen?
Több mint nyolcvan ember fagyott meg e télen,s mennyi mióta a nemzetiek vannak az élen?
coni
Sokkal fenntarthatóbb világ lenne ahol valóban érvényesülne a tiszta kommunizmus. Nem az eszme hibája, hogy az lett belőle ami...
Ami biztos, hogy hosszú távon fenntarthatatlan az az a rendszer, ahol a világ javainak 90%-át 10% bitorolja.
kukac50
Orbán az ügynök aktákat azonnal hozza nyilvánosságra addig ne beszéljen másokról.
A Fideszbe is sok ügynök van ezért nem láthatjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.