Jövő héten bőven 10 fok fölötti napi maximumokkal köszönt be a tavasz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős égre számíthatunk, csupán északon lehet helyenként több a fátyolfelhő. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet késő este +2 és -3 fok között várható.

Itt a tavasz, ez az előrejelzés mindenkit jókedvre derít!

Vasárnap az ország nagy részén több órás napsütést élvezhetünk, a fátyolfelhők mögül még északon is előbukkan a Nap. Délután, este vastagszik meg egyre nagyobb területen a felhőzet, csapadék azonban nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Hétfőn reggel még többfelé gyengén fagyhat, de délután már országszerte 10 fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet. Keddn már 15-18 fokos csúcshőmérsékleteket is mérhetünk, viszont több helyen viharossá fokozódhat a délnyugati szél.

Szerdán egy újabb hidegfront hozhat átmeneti lehűlést, 12 fokos napi maximum hőmérsékletet, szelet és csapadékot, de utána visszatér a kellemes, kora tavaszias idő.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Ilyen se sűrűn van mostanában, hogy az időjárás figyeli a naptárt. Télies tél után tavaszias tavasz, szinte napra pontosan. :)
verőce21
Idén tavasszal szeretnék rekettyét ültetni a kertemben a sziklák között. Vagy 70 faja van ennek a sárga virágú növénynek, amelyek közül a Kárpát-medencében 18 honos. A legjobb választás talán a "festő rekettye" lenne, amely az egyik legimpozánsabb növésű és nevében hordozza a korai legelterjedtebb hasznosítását is. Korábban kiváló sárga kelmefestékként használták.

A másik, talán kevésbé ismert, hogy a rekettye az angol Plantagenet uralkodó ház névadó növénye: e ház első uralkodója, II. Henrik angol király apja, Anjou Gottfried ugyanis rekettyeágat hordott a sisakján (valószínűleg kabalából, hogy sikeresebben vadásszon). A "planta” növényt jelent, a "genet” pedig a rekettye francia neve. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.