A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel. 

Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik a katolikus egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását

- írták.

Magyarországon 289 katolikus intézmény 636 tagintézménnyel van jelen a közoktatásban. Az idei tanévben 143 óvodát, 232 általános iskolát, 92 gimnáziumot, 29 szakközépiskolát, 51 szakgimnáziumot, 55 kollégiumot és 34 alapfokú művészeti iskolát tart fenn 16 egyházmegye, 27 szerzetesrend és 3 egyéb egyházi szervezet.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
@quadrocopter: Ne kapd fel a vizet. Adózott jövedelméből mindenki arra költ, amire úri kedve tartja. Az én csőrömet sokkal jobban piszkálja, hogy a kat. iskolák állami (közpénzből való) dotációja kb. 2x akkora, mint az állam saját fenntartású iskoláié. Állambácsi nem tehetne különbséget gyerek és gyerek, iskola és iskola között :S
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Azért ne dugja meg a hála isten, akkor mi a szarra kapnak lassan évenként egy milliárdot, ha intézményeikre gyűjteni kell? Megdrágult a bordély?
glorianna
@quadrocopter: Ne kapd fel a vizet. Adózott jövedelméből mindenki arra költ, amire úri kedve tartja. Az én csőrömet sokkal jobban piszkálja, hogy a kat. iskolák állami (közpénzből való) dotációja kb. 2x akkora, mint az állam saját fenntartású iskoláié. Állambácsi nem tehetne különbséget gyerek és gyerek, iskola és iskola között :S
elnyomott
Miért, az állami támogatásból nem futja?
Tarhálnak, aztán sajátjukként villognak vele?
Kódis népség!
elnyomott
@glorianna: Állam bácsi nem, de a kedves vezért igen!
RonaGyuri
@quadrocopter: nagyon helyes gyűjtsenek, abból kellene egyébként is megélniük és nem az én adómból! =))
Borsodi
@glorianna: A katolikus iskolákat előszeretettel végzik a fideszesek,,intézmények vezetői,ha főiskola kell.
RonaGyuri
@elnyomott: állami támogatás??? Ez nem támogatás. Hisz nem kevesebbet hanem többet kapnak az államtól, mint az állami iskolák!
quadrocopter
@RonaGyuri: Valahol az én kifakadásom is ezt célozta!
szaboria1
Én meg azt nem értem, hogy ahol egy városban már csak egy iskola volt akkor miért adták az egyháznak. Jövőre már nem lesz első osztályba egy osztályra való sem. Az egyház megkapott egy 100 milliónál többet érő ingatlant amire két éve még milliókért az önkormányzat napelemet is telepítettet és tatarozták. Először is csak 5 osztálytól akarták be indítani de legalább ebbe nem ment bele az önkormányzat. Egy pár év múlva vajon mi lesz ezzel az épülettel? Mert tanulók már alig lesznek. A környező városok jobb helyzetbe vannak.
elnyomott
@RonaGyuri: Én arra utaltam, hogy nem csak az iskolák miatt kapnak az államtól. Ugyanolyan mohó, hatalomra törő sunyi népség ez az egyház is, akár a politikus gazdái!
RonaGyuri
@elnyomott: értettem, én meg arra hívtam fel a figyelmet, hogy a támogatás, meg az egyházi fenntartás egy bugyuta hazugság, mert Ők csak uralják és vezetik, de az utolsó fillérig mindent a mi adónkból fizetnek. Ráadásul sokkal bőségesebben, mint az állami társaik. Abban is nagyon igazad van, hogy azokon a milliárdokon kívűl, amit az egyházak az államtól alapvetően kapnak!
justhpeter
Mindezek mellett a katolikus egyház állandóan siránkozik, hogy fogynak a híveik, kevés a pap,nem jut a püspöknek elég... Ha lesz időm majd sajnálom őket. Sokat akart a szarka... és több iskolát vállalt, mint amennyit el tud látni. Remélem egy kormányváltás után ez a tendencia megváltozik.
Equus
íme a magyar szegénységi bizonyítvány. Hókuszpókék a 27 %-os ÁFÁ-n kívül mindent benyelnek, amit csak lehet. Cserébe majd szépen megtanítják, h a lapos Földön fölül mennyország, alul kénköves pokol van.
Idióták országa.
Nem elég, h tűrik, még dicsekedni is hagyják ezeket a csaló csirkefogókat.
kisrigó
@justhpeter: Sajnos, hogy ilyen álszent népség (tisztelet a kivételnek), járatja le a vallást.Jóhiszemű, naiv Mari nénik kis pénzét kunyerálják el, ők még hisznek az adott szóban, hogy oktatásra megy. Aztán majd a Kis Rigó "pispek" úr luxus étterme még luxusabb lesz, a friss tengeri hal a horvát tengerpartról még frissebb, mert hogy a nevezett úrnak már most sincs gondja a kosztra!
Equus
@kisrigó: a vallást épeszű ember előtt nem kell lejáratni... a meghökkentő, h vannak még, akik hisznek hókuszpókéknak
kukac50
Magyarország jobban teljesít! Koldusok országa lettünk! Az állam feladata az oktatást finanszírozni!
nezelodo
Na a nyelvújítás újabb remekét látjuk, adakozásnak hívják az egyházak a tandíjat, amit illik fizetni a gyerek után. Olyan mintha Orbán találta volna ki, mint pl. a nyuggerek utazásának a "díjmentességét".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.